Κομοτηνή: Αισιόδοξη ετών είκοσι

17:49 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα είκοσι της χρόνια η Μαρία Ιωάννου έχει καταφέρει να βρει δουλειά, κάνοντας αυτό που αγαπά και σπουδάζοντας παράλληλα στην πόλη της. «Είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να βρουν νωρίς τι είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο κι αυτό να εξασκήσουν στην καθημερινότητά τους» δηλώνει η νεαρή χορεύτρια που από την πρώτη Γυμνασίου ασχολείται με τον χορό. «Από τους μοντέρνους χορούς, το Χιπ Χοπ είναι ο πιο διαδεδομένος κι αυτό που ζητάνε οι πιο πολλοί» δηλώνει η κα Ιωάννου, που εξασφαλίζει εργαζόμενη, από Σχολή

σε Σχολή, τα προσωπικά της έξοδα.

Επέλεξε να σπουδάσει στην πόλη της, την Κομοτηνή, μην επιβαρύνοντας έτσι την οικογένειά της. Παράλληλα, νοίκιασε μια μικρή γκαρσονιέρα για να αποκτήσει την φοιτητική της ανεξαρτησία, αλλά και να μάθει τα πρώτα «μαθήματα». Όπως, τι σημαίνει κάποιος να συντηρεί σπίτι; Πώς πρέπει να διαχειρίζεται τα οικονομικά του; Πώς αντιδρά όταν προκύπτει κάτι έκτακτο; Ερωτήσεις που παίρνουν τις απαντήσεις τους στην καθημερινότητά της.

«Βλέπω πολλή αισιόδοξα το μέλλον» δηλώνει. Παράλληλα, σημειώνει ότι η γενικευμένη κατήφεια δεν την έχει αγγίξει. «Κι αν κάποια στιγμή το κάνει, είμαι άνθρωπος που θα βρω λύσεις. Αν έχεις όρεξη κι αν ξυπνάς με όρεξη για να ζήσεις την κάθε μέρα, τότε, θα αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση. » λέει Όσον αφορά στους συνομηλίκους της σπεύδει να σημειώσει πως δεν αξίζει να ξοδεύουν το χρόνο τους στα cafe, αλλά να ασχοληθούν με κάτι ενδιαφέρον, που θα τους αρέσει και που, ίσως, τους βοηθήσει να βρουν τον εαυτό τους μέσα από αυτό που θα κάνουν. “Ο κόσμος είναι γεμάτος από ενδιαφέροντα πράγματα, με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν. Ας φτιάξουν το μέλλον τους, χωρίς να εξαρτώνται από τους άλλους” καταλήγει στέλνοντας το δικό της μήνυμα.
Φώτο: Η Μαρία Ιωάννου (δεξιά της φωτογραφίας) με τις φίλες της, Βικτώρια και Μαρία Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα