Κομοτηνή: 7-6-2018 Πρωινή Ενημέρωση

08:43 7/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έτοιμοι για τις εξετάσεις

Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για την σημερινή «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα ΕΠΑΛ και αύριο Παρασκευή με τα Γενικά Λύκεια. Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται

στην νεοελληνική γλώσσα. Στην ατζέντα των φετινών Πανελλαδικών περιλαμβάνονται περισσότερες προσφερόμενες θέσεις που μεταφράζονται και σε ευκολότερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού με την υπερπροσφορά πέφτουν οι βάσεις. Το ρεύμα της καθοδικής πορείας των βάσεων θα ισχύσει περισσότερο στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος. Οπως κάθε χρόνο, τον τόνο δίνουν οι δημοφιλείς σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Νομικές, τα τμήματα του Πολυτεχνείου και της Πληροφορικής, δηλαδή όσες παραδοσιακά μπαίνουν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά δελτία. Στην περιφέρεια Αν. Μ.Θράκης διαγωνίζονται 5500 μαθητές, ανάμεσά τους και 150 στις ειδικές κατηγορίες.

Φέτος πάντως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν δύο μεγάλες αλλαγές. Η πρώτη είναι η κατάργηση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, το οποίο περιελάμβανε όλες τις Παιδαγωγικές Σχολές, οι οποίες από φέτος θα είναι προσβάσιμες από όλα τα επιστημονικά πεδία. Η δεύτερη αφορά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο προκύπτει από τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Οι βάσεις στις Παιδαγωγικές φέτος θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτές τις σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία. Όπως είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, η νέα «αρχιτεκτονική»των φετινών βάσεων θα περιλαμβάνει την άνοδο των Παιδαγωγικών ενώ εκτιμάται ότι οι περισσότερες θέσεις στις σχολές θα οδηγήσουν σε πτωτική τάση των βάσεων.

Πολιτική
Ερώτηση για την Sunlight στην Ξάνθη
Το κενό νόμου που αναδείχτηκε από τη μεγάλη καταστροφή στη βιομηχανία Sunlight στην Ξάνθη, θέτουν με ερώτησή τους προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, οι βουλευτές της Ξάνθης και συνολικά 42 κυβερνητικοί βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Γρηγόρη Στογιαννίδη. Στην ερώτηση επισημαίνουν ότι η βιομηχανία τηρούσε όλες τις υποχρεώσεις της αλλά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν εντάσσεται στις περιπτώσεις συμμόρφωσης με προδιαγραφές αποτροπής και αντιμετώπισης μεγάλων τεχνολογικών ατυχημάτων (οδηγία SEVESO III). Για το λόγο αυτό ζητούν να πληροφορηθούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει ένα νέο πιο αυστηρό πλαίσιο πυροπροστασίας με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου από πυρκαγιά και την εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Κοινωνία
Εξαφάνιση 17χρονης
Στις 5 Ιουνίου στις επτά το πρωί εξαφανίστηκε από την περιοχή του Πολύανθου Ιάσμου Ροδόπης, η Χατιτζέ Μ. 17 ετών. Για την εξαφάνιση της ανήλικης ενημερώθηκε σήμερα Το χαμόγελο του παιδιού και εξέδωσε ανακοίνωση. Η Χατιτζέ Μ. έχει ύψος 1,70 μ και ζυγίζει 55 κιλά. Έχει μαύρα μακριά μαλλιά και μαύρα μάτια. Όταν εξαφανίστηκε, φορούσε μαύρο παντελόνι και άσπρη μπλούζα. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Εγκαίνια του κέντρου «Άγιοι Θεόδωροι»
Τα Εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητ. Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 9 Ιουνίου στις 19.00. Συμβολική τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Περιλαμβάνεται φαγητό, ποτό/αναψυκτικό, μουσική και χορός.

Περιφέρεια
4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia» Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Δράμα
Η 4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia» Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα διοργανώνεται το Σάββατο 9 Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Στόχος της «Synergia» είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους ντόπιους παραγωγούς και μεταποιητές του διατροφικού τομέα και τους επαγγελματίες του τομέα των υπηρεσιών στην περιοχή μας ώστε να υπάρξει σύζευξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τον τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής και τους φορείς της κατανάλωσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα «κρυμμένα» Δημοτικά Ποδήλατα

Ανακοίνωση για το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων εξέδωσε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς η Πόλης» κα Φελίνα Καζάκου. «Την ίδια στιγμή που σε άλλες πόλεις της χώρας μας (όπως τα Χανιά, την Καρδίτσα, τα Ιωάννινα, το Ρέθυμνο κλπ) τα κοινόχρηστα ποδήλατα αποτελούν δημοφιλή τρόπο μετακίνησης, στην πόλη μας, η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής δεν κατάφερε να αναδείξει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ευρεία χρήση των δημοτικών ποδηλάτων καθώς ο σχεδιασμός, η τοποθέτηση των σταθμών αλλά και η πληροφόρηση – ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση αυτών ήταν ελλιπής.» αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Καζάκου και καταλήγει λέγοντας « Απόδειξη όλων το γεγονός ότι τα ποδήλατα δεν βρίσκονται πλέον στη θέση τους, κάποια έχουν κλαπεί ενώ άλλα καταστραφεί.»

Κόμματα
Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στην Ξάνθη
Εκδήλωση με τον πρώην Υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη και το βουλευτή της ΔΗΣΥ Μιχάλη Τζελέπη διοργανώνει αύριο Παρασκευή στην Ξάνθη το Κίνημα Αλλαγής , στις 7:30 μμ στο Ξενοδοχείο Νατάσσα. Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής του νομού Ξάνθης να συζητήσουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και να προγραμματίσουν την περαιτέρω οργανωτική συγκρότηση, ιδιαίτερα των Τοπικών Οργανώσεων.

Εθελοντισμός
Γυναίκα και δημιουργία
Στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών Αρωγής και Φαναρίου Ν. Ροδόπης από απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά θα προβεί την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 10:00 ο σύλλογος «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» του Ν.Ροδόπης με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής . Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017.

Πολιτισμός
1ο Παιδικό Φεστιβάλ
Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο «Καλωσήρθες Καλοκαίρι» θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου, στο Άλσος Αγ. Παρασκευής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Τμήμα Φυσικής Αγωγής και του Δήμου Κομοτηνής. Ομάδες μαθητών, από τα δημοτικά σχολεία του Ν.Ροδόπης επικουρούμενοι από χοροδιδασκάλους του Συλλόγου Εβριτών, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, και των γυμναστών των σχολείων, θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κομοτηνής στο τέλος της σχολικής χρονιάς, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης και το λαϊκό πολιτισμό της και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν τον μοντέρνο χορό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν κ.λ.π., ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας που στηρίζετε κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό.

Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης
Εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής. Στις οκτώ και μισή το βράδυ θα ανέβει θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και μουσική από την Μαρία Κηπουρού (βιολί) και την Αλίκη Διαμαντίδου

«Τα ρούχα» στην Κομοτηνή

«Τα ρούχα» το βιβλίο της Ευσταθίας Ματζαρίδου θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή σήμερα, Πέμπτη στις επτά το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο». Προλογίζει η Ευαγγελία Σεραφείμ, σχολική σύμβουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας.

Στο Ηρώδειο η Ροδόπη

Στο Φεστιβάλ Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στο ΗΡΩΔΕΙΟ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 21:00 το βράδυ συμμετέχουν τρία μουσικά σχήματα από τη Θράκη. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Τα μυστικά της Εγνατίας» και την εμπνεύστηκε και την υλοποίησε ο Νίκος Κυπουργός και οι συενργάτες τους, Συμμετέχουν από την Ροδόπη οι Κατίνα Φαρασοπούλου-Μισαηλίδου,Γιάννης Κ. Παγκοζίδης,Κυριάκος Πετράς,Γιώργος Κ. Παγκοζίδης,Ιωάννης Χ .Παγκοζίδης,και Βασίλης Γ. Φαρασόπουλος και το μουσικό σχήμα Balkanatolia.

Τιμητική διάκριση για Κομοτηναίο τραγουδιστή

Τιμητική διάκριση στον 13ο πανελλήνιο διαγωνισμό Διηγήματος-Ποίησης που διοργάνωσαν η Λογοτεχνική- Συγγραφική Ομάδα «Ιδεόπνοον», τα περιοδικά «Πνοές Λόγου-Τέχνης» και «iamvosart» και η εφημερίδα «Πνοές Πολιτισμού», κατάφερε να αποσπάσει ο Κομοτηναίος ποιητής και ιατρός κ. Χασάν Αχμέτ. Ο κ. Αχμέτ συμμετείχε με το ποίημα του «ΑΝ!» κερδίζοντας την τιμητική διάκριση στην κατηγορία της ποίησης ενηλίκων.

Στρατός – Δ’ Σ.Σ.
Προληπτική υγειονοµική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιουνίου από υγειονοµικό κλιµάκιο της 29 Μηχανοποιηµένης Ταξιαρχίας Πεζικού, στους µαθητές του µειονοτικού δηµοτικού σχολείου του χ.Άνω ∆ροσίνη, της ΠΕ Ροδόπης.

Μητρόπολη
Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Την ακολουθία της Ἀρτοκλασίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, με αφορμή την λήξη των Κατηχητικών Μαθημάτων, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το Σάββατο το πρωί. Την Κυριακή το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παμφόρου.

Αστυνομικό δελτίο
Ενημερωτικές διαλέξεις
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν επτά ενημερωτικές διαλέξεις με θέματα την «ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» κατά το μήνα Μάιο, με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Δράμα, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και τις παρακολούθησαν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί σε αυτές τις περιοχές μαζί με τα παιδιά του. Οι συγκεκριμένες διαλέξεις εντάσσονται στο πλέγμα των ειδικών δράσεων που αναπτύσσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος των ενημερωτικών διαλέξεων ήταν να δοθούν στο προσωπικό τα χρήσιμα εφόδια και οι κατευθύνσεις ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι, καθώς επίσης να προστατεύσουν και τα παιδιά τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν την Τρίτη στους νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ένας 38χρονος Βούλγαρος και τέσσερις Έλληνες ηλικίας 55, 51, 46 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών από τη Βουλγαρία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στη χώρα. Οι συλληφθέντες είχαν εφεύρει ένα εντυπωσιακό τέχνασμα καθώς έφερναν ηρωίνη από τη Βουλγαρία και την έκρυβαν στις πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης της Εγνατίας Οδού !

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη χθες (6-6-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γερμανίας, για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας εγγράφων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Αθλητικά
Ψηλά το Δημοκρίτειο
Πανελλήνιες πρωτιές για το τμήμα ελευθέρας πάλης του Α.Σ. Δημοκρίτειο. Για πρώτη φορά φέτος διεξήχθησαν πανελλήνιοι αγώνες στις κατηγορίες των προπαμπαίδων (δηλαδή 2005-06 και 2007-08) στη Λάρισα. Ο Α.Σ. Δημοκρίτειο πέτυχε διακρίσεις. Ο Θόδωρος Τρίτσκας αγωνίστηκε στην κατηγορία 2007-08 στα 30 κιλά και κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στην ίδια κατηγορία και στα 43 κιλά ο Νίκος Κασαπίδης έμεινε στην έβδομη θέση. Πρωτιά και το χρυσό πέτυχε η Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία 2005-06 και στα 43 κιλά, ενώ ο Απόστολος Τρίσκας στην ίδια κατηγορία στα 38 κιλά επέστρεψε από τη Λάρισα στην Κομοτηνή με το ασημένιο μετάλλιο.

66 ποδοσφαιριστές, τρεις διεθνούς φήμης

C

Ραντεβού με το ποδόσφαιρο και την αλληλεγγύη δίνουν 66 ποδοσφαιριστές την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 17:30 στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Συμμετέχουν 6 ομάδες με 66 ποδοσφαιριστές που υπόσχονται πλούσιο θέαμα. Οι 66 αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν υπάρξει συμπαίκτες του Νίκου Τρίχα, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ αυτών και οι Μάνταλος (ΑΕΚ), Τοροσίδης (Μπολόνια), Μπαχτσεβανίδης (Ξάνθη)! Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Πανελλήνιοι αγώνες μπάτμιντον
Με μετάλλια γύρισαν οι αθλητές του Α.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας κ13 (παιδιά μέχρι και 6ης δημοτικού) από το κλειστό γυμναστήριο του Δ. Φερών. Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 3-6-18 και τέλεσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης. Οι αθλητές της Κομοτηνής κατέκτησαν 2 τρίτες θέσεις στο διπλό μικτό και στο διπλό αγοριών ενώ είχαμε πολλές εισόδους στα προημιτελικά. Τα αποτελέσματα των αθλητών μας αναλυτικά :
1) Ανδρέας Ιορδάνου (2ο Δημοτικό) 1 χάλκινο στο διπλό μικτό , θέση 9-16 στο απλό αγοριών.
2) Μαρία Κασάπη (2ο Δημοτικό) 1 χάλκινο στο διπλό μικτό, θέση 5-8 στο απλό κοριτσιών.
3) Αντώνης Πολυτσάκης ( 9ο Δημοτικό ) 1 χάλκινο διπλό αγοριών , θέση 9-16 απλό αγοριών.
4) Κυριάκος Πολυτσάκης ( 9ο Δημοτικό ) 1 χάλκινο διπλό αγοριών , θέση 5-8 απλό αγοριών
5) Σωτήρης Μακαρώνης (11ο Δημοτικό) θέση 5-8 στο διπλό αγοριών ,θέση 16-32 απλό αγοριών.
6) Μάριος Οικονόμου (3ο Δημοτικό) θέση 16-32 στο απλό αγοριών , θέση 9-16 στο μικτό .
7) ) Στάθης Γεώργιος- Ραφαήλ (4ο Δημοτικό) θέση 16-32 στο απλό , θέση 9-16 στο διπλό αγοριών.
8) Στάθης Δημήτριος (4ο Δημοτικό) θέση 9-16 στο απλό και στο διπλό αγοριών.

Καιρός:
Το επόμενο τριήμερο ο υδράργυρος στο θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς. Από σήμερα, Πέμπτη, έως και το Σάββατo οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα επισκεφτούν τη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να «εκτοξευτεί» σε τιμές που είχαμε πολλούς μήνες να βιώσουμε. Από το Σάββατο, πρώτα από τα δυτικά και βόρεια, και εν συνεχεία την Κυριακή και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει για όλη την Ελλάδα.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, υπουργείο παιδείας, πανελλαδικες 2012, επαλ, βασεις, τει, αθηνα, πειραιας, protothema, νέα, sunlight, ξανθη, iii, ιουνίου, αμεα, αμθ, χανια, ιωαννινα, γυναικα, δραση, καλοκαιρι, σχολεια, θεατρο, βιβλιοπωλείο, ηρωδειο, δευτερα, στρατος, καβαλα, δραμα, συλληψεις, θεσσαλονικη, ημεδαπός, λαρισα, ΑΕΚ, δημοκριτειο, καιρος, ελλαδα, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, πανελληνιες 2012, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, αποτελεσματα, βουλευτες, ημεδαπός, υδραργυρος, δημοκριτειο, τμημα φυσικης, αμεα, αφρικη, βουλγαρια, γυναικα, εβδομη, επαλ, ζωγραφικη, θρακη, μουσικη, παιχνιδια, περιοδικα, πλαισιο, ποδηλατα, ρεθυμνο, σημερινη, σχολες, τει αθηνας, το χαμογελο του παιδιου, τραγουδια, υπουργείο παιδείας, υψος, φεστιβαλ αθηνων, χαμογελο του παιδιου, χορος, ωρα, αγαπη, αγωνες, αλληλεγγυη, αλσος, αμθ, τει, ατζεντα, αφορμη, αχμετ, βιβλιο, βορεια, βραδυ, φαγητο, γεγονος, γεωργιου, γλωσσα, δευτερα, διευθυνση, διδυμοτειχο, διοικηση, διαδικτυο, διπλο, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, εκστρατεια, εξετασεις, επτα, επιτυχια, ετων, ευαγγελια, εφημεριδα, ιδια, ιδρυση, καρδιτσα, κατασκευες, κυβερνηση, κιλα, κλοουν, ληξη, λογο, μαυρο, μακρια, μαλλια, ματια, μεριμνα, μηνες, μαρια, μυστικα, νεοελληνικη γλωσσα, ξενοδοχειο, ομαδα, ποιημα, οκτω, ορεστιαδα, παιδια, ποδοσφαιρο, πεδια, πεμπτη, πεφτουν οι βασεις, πρωι, ραφαηλ, ρευμα, σαββατο, συνεχεια, σειρα, συζευξη, σχηματα, σχολειο, ταση, τιμη, τμημα, τρια, τριτη, τριημερο, φεστιβαλ, φορα, χαμογελο, ιωαννης, ωρες, αγωνας, δημοτικα, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, ιορδανου, υπουργειο, ιουνίου, κλειστο, κυριακη, ομαδες, ποιητης, protothema, sunlight, σωτηρης, θεματα, θερμομετρο, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας, υλικα
Τυχαία Θέματα