Ηράκλειο: Δύο τραυματίες σε εργατικό ατύχημα

08:43 7/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωΐ της Τρίτης στην Χερσόνησο Ηρακλείου, όταν δύο εργάτες έπεσαν από σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Οι δύο αλλοδαποί εργάτες, για άγνωστο λόγο, έπεσαν από ύψος έξι μέτρων και φέρουν θλαστικά τραύματα στο σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα τα οποία τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ωστόσο κρίθηκε άμεση η μεταφορά του ενός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω των σοβαρότερων τραυμάτων του.

Η μεταφορά του δεύτερου εργάτη σε νοσοκομείο δεν κρίθηκε τελικά απαραίτητη ενώ κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε

κίνδυνο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για το διπλό εργατικό ατύχημα

Έκκληση προς τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, μετά και το νέο εργατικό ατύχημα το οποίο σημειώθηκε στη Χερσόνησο. Το σωματείο στην ανακοίνωσή του επισήμανε για άλλη μια φορά, την έλλειψη ελέγχων κατά της μη τήρησης των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί δύο συνάδελφοι οικοδόμοι, τεχνίτες πετράδες, έπεσαν από σκαλωσιά, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων μας και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους, που μαζί με όλους τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά των εργοδοτών.

Στο χώρο του ατυχήματος αμέσως βρέθηκαν μέλη του συνδικάτου οικοδόμων όπου διαπίστωσαν πως και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, εν όψει της τουριστικής σεζόν και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
– efsyn.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα