Κομοτηνή: 4-2-2019 Πρωινή Ενημέρωση

07:29 4/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Έρχονται καλύτερες μέρες
Με αισιοδοξία για την έλευση καλύτερων ημερών για την Ελλάδα και τους Έλληνες η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά της. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα μας στηρίξει πάλι και δεν θα γυρίσει πίσω σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα βράχια», δήλωσε ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Σταμάτης

Σακελλίων. Αισιόδοξες ήταν οι προβλέψεις και για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές προκύψουν. Παρόντες επίσης οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», κ. Ελένη Λαφτσή, ο πολιτευτής και μέλος της ΝΕ κος Δημήτρης Χαρίτου, ο κος Οζγκιούρ Φερχάτ, ο Σταμάτης Μαρούδας κ.α.

Ομιλία Κ. Καραμανλή σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης
«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών μιλώντας στην κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή προβλέποντας μάλιστα πως «θα μας βάλει σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, τόνισε πως: «Εκχώρησε ο Τσίπρας την αποκλειστικότητα του όρου Μακεδονία, προέβη έτσι σε μια μεγάλη εθνική υποχώρηση, αυτή είναι η πραγματικότητα.» Σημείωσε μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του Veto, όταν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Ξάνθη
Ομοψυχία και νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου ήταν το μήνυμα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ξάνθη. Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ) τοποθετήθηκε σε πολλά επίκαιρα ζητήματα σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους χωρίσει.

Οικονομία
Αρνητικό το πρόσημο για το τοπικό εμπόριο
Στη Θράκη το 2018 έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για το τοπικό εμπόριο και την περιφερειακή επιχειρηματικότητα σύμφωνα με ομιλία του κ. Κώστα Χατζημιχαήλ στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Όπως ειπώθηκε, σχεδόν μία στις δύο επιχειρήσεις της Θράκης, καταγράφουν αρνητικές οικονομικές επιδόσεις. Παράλληλα, ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί η σοβαρή επιβράδυνση των τουριστικών αφίξεων από την Τουρκία καθώς 65.000 λιγότεροι Τούρκοι υπήκοοι επισκέφθηκαν τη χώρα και την περιοχή την περυσινή περίοδο συγκριτικά με το 2017.

Εκλογές Μάιος 2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Παπατολίδης
Τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Παπατολίδης απευθύνοντας κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Ο κ. Παπατολίδης παρουσίασε 9 υποψηφίους που αποτελούν το βασικό πυρήνα των υποψηφίων στη Ροδόπη, που είναι οι εξής: 1.Αρναουτ Μουσταφα Μουμιν Τζελαετιν, Αγρότης 2.Γκαρτσώνης Δημήτριος, Ιδιωτικός υπάλληλος, Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 3.Καραμπάσης Βασίλης, Συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφέρειας Ενότητας Ροδόπης 4.Κασαπαντωνίου Αμαλία, Εργαζόμενη στον επισιτισμό, Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων 5.Κελές Χασάν Χουσεΐν, Αγροτοκτηνοτρόφος από την Οργάνη 6.Ταξοπούλου Κατερίνα, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων 7.Τύλιου-Χαρίτου Ζωή, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης. 8.Φακιρίδης Νικόλαος, Συνταξιούχος Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κομοτηνής 9.Χρηστίδης Στέφανος, Αγρότης, για χρόνια πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καλλίστης.

ξε-Κίνημα για την πόλη
«Η Κομοτηνή δεν έχει πλέον περιθώρια, ούτε να πλήξει, ούτε να μένει αδρανής και αμέτοχη στα ζητήματα που την αφορούν, στα ζητήματα της ζωής της.» ανέφερε στην παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης του συνδυασμού «ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την πόλη» ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Τάσος Βαβατσικλής. Παράλληλα, σημείωσε πως η τελευταία δωδεκαετία «ήταν για την Κομοτηνή, μια χαμένη δωδεκαετία «μετριοπαθών» διαχειριστών. Που δεν τόλμησαν να κοιτάξουν κατάματα την κρίση, δεν συμπαραστάθηκαν στην πόλη, στους δημότες της, δεν πρότειναν και δεν δημιούργησαν μια εναλλακτική ζωή, λιγότερο αποξενωμένη» .

Υποψήφιοι για το Δήμο Κομοτηνής με την Λαϊκή Συσπείρωση
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης. Όπως σημείωσε δηλώνουν «παρών» στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων με μοναδικό τους γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και την ανακούφιση των εργαζόμενων και των λαϊκών νοικοκυριών. Πρόκειται για τους: 1.Αμανατίδης Παναγιώτης, βιομηχανικός εργάτης, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής 2.Βαργεμίδης Νικόλαος, υπάλληλος Ελληνικής Στατιστικής Αρχής 3.Γκλαβάνης Τάσος, συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, Πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ 4.Δεβετζή Παναγιώτα, φοιτήτρια Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Θεσ/νικης 5.Ευαγγελόπουλος Βαγγέλης, φαρμακοϋπάλληλος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, πρόεδρος σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής 6.Ευστρατίου Λεωνίδας, αυτοαπασχολούμενος στο κλάδο του τουρισμού 7.Θεοδωρίδης Θεοχάρης, συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης 8.Θεοδώρου Μάριος, από τον Ροδίτη, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, εκπαιδευτής σκάκι στον Σκακιστικό Όμιλο Κομοτηνής 9.Καδρούδης Αθανάσιος, συνταξιούχος δάσκαλος, μέλος ΔΣ συλλόγου συνταξιούχων δημοσίου Ροδόπης 10.Καλάμης Βασίλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος 11.Καλφόπουλος Σταμάτης, άνεργος φυσιοθεραπευτής 12.Κάσσας Ανδρέας, συνταξιούχος αυτοκινητιστής 13.Κιτμερίδης Πέτρος, αυτοαπασχολούμενος στον τομέα της καφεστίασης, μέλος ΔΣ σωματείου καφεποτοπολών 14.Κορδάλη Κατερίνα, εργαζόμενη στον κλάδο του επισιτισμού, φοιτήτρια-πρόεδρος ΔΣ συλλόγου φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης 15.Κυρατζόγλου Χάρης, ιδιωτικός εκπαιδευτικός 16.Μιχαηλίδου Παρασκευή, συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΑ Κομοτηνής, μέλος ΔΣ συλλόγου γυναικών Ροδόπης 17.Μπαλτζίδης Παύλος, υπάλληλος διανομέας στον επισιτισμό 18.Μπρούσα Ευαγγελία (Λίτσα), συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης, συνδικαλίστρια στον κλάδο του ιματισμού 19.Πανταζής Σαράντης, προπονητής τεχνικής κολύμβησης, γενικός αρχηγός ομάδας μπάσκετ ΑΣ Δημοκρίτειο, πρόεδρος συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Επιστημών 20.Παπαδοπούλου Άννα, συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΑ Κομοτηνής, μέλος ΔΣ συλλόγου γυναικών Ροδόπης 21.Παπαδοπούλου Μαρία, υπάλληλος περιφέρειας ΑΜΘ, δημοτική σύμβουλος, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Θράκης, μέλος ΔΣ Συλλόγου υπαλλήλων ΠΕ Ροδόπης 22.Παπανικολάου Νικόλαος, εργαζόμενος στο μουσείο 23.Πατήρη Κυριακή (Κάκια), εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 24.Σερήφ Τζαχήντ, Αγρότης από τον Κάλχα 25.Τεπερίδης Πέτρος, δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής 26.Τηγανούριας Λευτέρης, δασολόγος, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ 27.Τραϊτοράκης Μάρκος, ιδιωτικός υπάλληλος 28.Τύλιος Ζαχαρίας, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, για πολλά έτη στο ΔΣ της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης 29.Φακιρίδου Γεωργία (Γωγώ), συνταξιούχος δικηγόρος, πρόεδρος Συλλόγου γυναικών Ροδόπης 30.Χαρτομαντζίδης Τάσος, αγρότης 31.Χρηστίδης Δημήτριος, αγρότης, μέλος ΔΣ αγροτικού συλλόγου Νέας Καλλίστης.

Υποψήφιος δήμαρχος Αρριανών
Με ανακοίνωση του, ο φαρμακοποιός Χουσεΐν Ερδέμ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αρριανών. Στην ίδια ανακοίνωση δηλώνει ότι «ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και τα άτομα που τον αποτελούν, στοχεύοντας στην κατάκτηση του δήμου Αρριανών. Μαζί μας έχουμε παλαιούς και νέους επιστήμονες, που είχαν και έχουν θητεία με επιτυχία στο Δήμο, οι οποίοι, όπως και εγώ, έχουμε μεγάλη διάθεση να προσφέρουμε στα κοινά της περιοχής μας». Ο Χουσεΐν Ερδέμ, είναι απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, παντρεμένος με την δασκάλα Κιοσέλ Χασάν Σεμρά, πατέρας ενός νεογέννητου κοριτσιού, με θητεία και στον χώρο του αθλητισμού όπου υπήρξε ποδοσφαιριστής σε διάφορες ομάδες της περιοχής.

Αποχωρεί από την Τ.Α. η Σοφία Μενεσελίδου
Την αποχώρηση της από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά από είκοσι χρόνια παρουσίας, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κα Σοφία Μενεσελίδου κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής πίτας του ΔΗΠΕΘΕ. Παράλληλα ευχαρίστησε το δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό της, αλλά και τους συνεργάτες της, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στο ντόπιο δυναμικό της περιοχής.

Περιφέρεια
Απολογισμός του Νίκου Τσαλικίδη
«Η αυτοδιοικητική μας πορεία χαρακτηρίζεται από συντονισμένη δουλειά, αίσθημα αλληλεγγύης και συνεργασίας, όρεξη από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και σωστή καθοδήγηση.» ανέφερε στον απολογισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης σημειώνοντας πως «γνώμονας της δράσης, αποτελεί η ασφάλεια και το συμφέρον των συμπολιτών μας». Ο κος Τσαλικίδης αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα (με καθαρισμούς ποταμιών, καναλιών, ρεμάτων και έργα υποδομής). Στην καταπολέμηση του παραεμπορίου με καθολική συμμετοχή των φορέων της Ροδόπης με κοινή κατεύθυνση και στόχο. Σε δράσεις για την ενίσχυση του χαρακτήρα της περιοχής μας ως ενεργειακού κόμβου και την αποκομιδή οφέλους για την ΠΕ Ροδόπης, καθώς βρεθήκαμε σε στενή επαφή με τους υπεύθυνους σχεδιασμού και διαχείρισης του Αγωγού ΤΑΡ. Στην εξασφάλιση διόδου από την Εγνατία Οδό, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία για τα βαρέα οχήματα και λεωφορεία μετά την πτώση της Γέφυρας Κομψάτου πέριξ του Δήμου Ιάσμου.

Κόμματα Κινήματα
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την υγεία
«Τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, για το λαό, αν δεν αντιδράσουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα της υγείας προτείνοντας την διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών σε υγεία- πρόνοια, που μπορούν να ικανοποιηθούν «μόνο με ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν Χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που όπου όλες οι παροχές θα είναι δωρεάν από το κράτος με βάση τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια» όπως αναφέρεται. Παράλληλα, προτείνεται: κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, φορολόγηση του κεφαλαίου, κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Μουφτεία
Η Νομιμότητα της παύσης των Μουφτήδων στο «ΣτΕ»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή την απασχόλησε και η νομιμότητα της παύσης τόσο του Μουφτή της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής από τον υπουργό Παιδείας. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο τέως Μουφτής της Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και της Κομοτηνής Τζαμαλή Μέτσο και ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παύτηκαν από τα καθήκοντά τους περασμένο Αύγουστο. Οι Μουφτήδες, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας με την οποία παύθηκαν από τα καθήκοντά τους είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Σύμβαση της Λοζάνης και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παιδεία
Αναστολή της κατάληψης στο «Χαιριγέ»
Με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επίλυση δίκαιων και εύλογων αιτημάτων σχετικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου «Χαιριγέ» θα συναντηθούν οι βουλευτές της Ροδόπης. Μετά από την εξέλιξη αυτή το Δεκαπεντεμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Ιεροσπουδαστηρίου «Χαϊριγέ» Κομοτηνής αποφάσισε την αναστολή της κατάληψης. «Θα βρισκόμαστε όμως σε αναμονή της απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με τα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να αποφασίσουμε για τις τυχόν περαιτέρω δράσεις μας.» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη είχε ο Διευθυντής του ΣΔΕ
Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλίας Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας συναντήθηκαν στο γραφείο του Σεβασμιότατου στην Κομοτηνή. Είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση γύρω από ζητήματα που αφορούσαν την εκπαίδευση ενηλίκων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς επίσης και σε θέματα στα οποία η Ιερά Μητρόπολη και ο ίδιος ο Σεβασμιότατος θα μπορούσε να βοηθήσει. Το ΣΔΕ Κομοτηνής συνεχίσει την αναζήτηση συνεργασιών με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του σχολείου μας σε κεντρικό φορέα παροχής εκπαίδευσης ενηλίκων. Χαιρετίζουμε σήμερα την έναρξη μίας νέας συνεργασίας με ένα σημαντικό και ειλικρινή φίλο του σχολείου μας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Πρωτογενής Τομέας
Με αυξημένο προϋπολογισμό ύψους 9,67 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν τελικά όλοι οι επιλέξιμοι υποψήφιοι του προγράμματος αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων
Την απόφαση της τελικής κατάταξης των δικαιούχων του προγράμματος αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων για την περίοδο 2018-2019 υπέγραψε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Με την οριστικοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος από 9 εκατ. ευρώ σε 9.670.039 ευρώ και έτσι εντάχθηκαν τελικά όλοι οι επιλέξιμοι δικαιούχοι, με βάση τα αποτελέσματα των διοικητικών ελέγχων. Κατά την τελική κατάταξη των υποψηφίων, οι επιλέξιμοι αμπελουργοί ανέρχονται σε 931 και η σχετική αιτούμενη έκταση σε 6.413,7 στρέμματα.

Καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης
Στο θέμα της καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε βαμβακοπαραγωγούς που αντιμετώπισαν πρόβλημα στον τομέα αυτό σε Έβρο και Ροδόπη επανέρχεται ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και σημειώνει πως σε απάντηση που δόθηκε μετά από ερώτηση του ο υπουργός κ. Αραχωβίτης διευκρινίζει ότι αυτές θα κριθούν και θα καταβληθούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο υπό προϋποθέσεις που τίθενται από τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ και την σχετική νομοθεσία. «Όσον αφορά σε τυχόντα προβλήματα στην παραγωγή του έτους 2018 από φυσικά αίτια, επισημαίνεται ότι μετά την παραλαβή από τους αρμόδιους φορείς των βεβαιώσεων επικράτησης ειδικών συνθηκών που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, η συνακόλουθη καταβολή της ειδικής ενίσχυσης, κατά πάγια πρακτική, προγραμματίζεται για την περίοδο Μαρτίου/Απριλίου του έτους 2019».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περιστατικά από επιθέσεις σκύλων
Το σύνολο των περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής μετά από επιθέσεις σκύλων ήταν 323 έναντι 324 το 2017 σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος », ενώ αυτά μέσα στην πόλη αυξήθηκαν από 255 στα 281! « Μιλάμε για εκατοντάδες δαγκωμένους που κατέληξαν στο Νοσοκομείο, χώρια πόσοι δεν πήγανε καν! Και την ίδια στιγμή είναι εντυπωσιακό το πώς οι υποψήφιοι δήμαρχοι ξεδιπλώνουν τα «σχέδιά τους για την πόλη», αγνοώντας το κυριότερο πρόβλημα της καθημερινότητας.» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εκτός του «Σπάρτακου» που πήρε την τελευταία τετραετία όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες (και δέχθηκε τόσες συκοφαντίες…), κανένας δεν θέλει να εμπλακεί. Ας το έχουν υπόψη τους οι δημότες που βιώνουν την παράνοια αυτή, ότι ΜΟΝΟΝ εμείς μπορούμε να μαζέψουμε τα αδέσποτα, εξασφαλίζοντας συνθήκες ευζωίας και γι΄ αυτά και για τους ανθρώπους.»

Ενημέρωση σχετικά με τις Επιχορηγήσεις των Αθλητικών σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Ο Δήμος Κομοτηνής καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση για το έτος 2019 να καταθέσουν μια σειρά από δικαιολογητικά στον Δήμο. Δικαιούχοι χρηματικών επιχορηγήσεων, είναι αθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κομοτηνής, όπου αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Οι αιτήσεις και όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν έως την Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019 στο πρωτόκολλο του Δήμου Κομοτηνής, Πλατεία Βιζυηνού 1 . Αιτήματα επιχορήγησης που έχουν υποβληθεί έως σήμερα θα ληθφούν υπόψη.

Εθελοντισμός πρόβλεψη
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

C

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Ροδόπης) θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας, σήμερα στις 19.30 στη Λέσχη Κομοτηναίων (κάτω αίθουσα). Στις 4 Φεβρουαρίου κάθε έτους είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Στο πλαίσιο της ημέρες μάλιστα το Δημαρχείο Κομοτηνής θα παραμείνει φωτισμένο από τις 18.30 και για 24 ώρες. Η είσοδος είναι δωρεάν, με καφέ, χειροποίητα εδέσματα και ζωντανή μουσική.

Πολιτισμός
Ο Βαγγέλης Γερμανός στην Κομοτηνή
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο γνωστός τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός εμφανίζεται στην Κομοτηνή για μια μοναδική εμφάνιση! Ο αειθαλής δημιουργός «βολτάρει» μουσικά ανά τη χώρα και κάνει στάση στο #Scenario στο κέντρο της πόλης! Έναρξη: 22.00 | ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις: 25310.33.363

Η κοινωνική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα»
Η κοινωνική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» πραγματοποιείται για 7η διαδοχική χρονιά και φέτος συγκεντρώνει χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διοργανώνοντας μουσικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα διεξαχθεί εκδήλωση με τίτλο «Jam Session».

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Θρακών
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη μουσική σκηνή «Αστραία» στον Ίασμο με αφορμή και την συμπλήρωση 10 χρόνων από την παρουσία του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Περιβάλλον
Μεσοχειμωνιάτικες καταγραφές υδρόβιων πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης
Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης συμμετείχε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πτηνών (ΜΕΚΥΠ) που διοργανώνονται ετησίως από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πανελλαδικά. Στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν οι ΜΕΚΥΠ 2019 στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Αστυνομικό δελτίο
Συγκέντρωση οπαδών
Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ και οπαδών του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (2/2) στην κεντρική πλατεία και στους περιμετρικούς της δρόμους προς την περιοχή του ΚΤΕΛ όπου βρίσκεται στεγασμένος ο τοπικός Σύνδεσμος Φιλάθλων της αθηναϊκής ομάδας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απωθήσουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία με σκοπό την αναζήτηση φιλάθλων του Ολυμπιακού οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη το ίδιο βράδυ για τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους με την ΑΕ Κομοτηνής.

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (1-2-2019) το βράδυ, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Ειδικότερα, περιφερειακά της πόλης της Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε προς Ξάνθη, ενώ κινούμενο σε παράδρομο της Εγνατίας οδού στο ύψος του οικισμού Μαγικού Ξάνθης, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο. Ακολούθως, ο 28χρονος τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, δύο από τους οποίους τραυματίσθηκαν από το τροχαίο και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 1/2-2-2019, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 δραστών ληστείας
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 1-2-2019 το βράδυ, αφού έθραυσαν τον υαλοπίνακα της εισόδου επιχείρησης στην Ξάνθη εισήλθαν στο εσωτερικό της, όπου βρισκόταν η 38χρονη ιδιοκτήτρια και η 37χρονη υπάλληλος (ημεδαπές) και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 2/3-2-2019, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 21χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητικά
Τον βαθμό της ισοπαλίας εκτός έδρας απέσπασε η ομάδα της Ξάνθης με σκορ 0-0 αντιμετωπίζοντας στην Κρήτη την ομάδα του ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Super Leangue.

Με σκορ 61-64 ο ΓΑΣ Κομοτηνή κέρδισε εκτός έδρας την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου της Μακάμπι στην Α2 του μπάσκετ.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

C

Με τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Νέστος Χρυσούπολης – Ασπίδα Ξάνθης: 4-0 (2′ Μπέλιτς, 4′ Ορφανίδης, 42′ Μελισσόπουλος Ν., 89′ Παπαδόπουλος Λ.) Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ορφέας Ξάνθης:0-0 Άρης Αβάτου – Κεραυνός Πέρνης: 2-0 (29′ Μίλλερ (πεν), 47′ Σαρηγιαννίδης) ΑΕ Καλαμπακίου – ΠΑΟΚ Κοσμίου: 0-0 Πανσερραϊκός – ΑΟ Καβάλα: 1-0 (Παπαβασιλείου 88′) Απόλλων Παραλιμνίου – Αετού Ορφανού: 1-1 (25′ Ντιαλό, 85′ Ζυγκερίδης / 88′ Μουδούρογλου) Αλέξανδρος Κιλκίς – Εθνικός Σιδηροκάστρου: 0-0

Καιρός:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, και στα νότια τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ιλχάν αχμέτ, ορνιθολογική εταιρεία, ελλαδα, συριζα, κος, νοδε, τσιπρας, veto, μαΐου, ξανθη, εκλογες, αμθ, ψηφοδελτια, ΚΚΕ, παραιτηση λεβεντη, γνώμονα, ικα, τει, ερα, τεε, δηπεθε, συμμετοχή, λεωφορεια, δραση, σδε, αναδιαρθρωση, προυπολογισμος, τίθενται, ελγα, εταιρεία, εμφάνιση, jam, session, ορνιθολογική, ματ, παναθηναικος, κτελ, ολυμπιακος, συλληψεις, κρητη, οφη, super, αρης, ΠΑΟΚ, καβαλα, ert, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , σταση εργασιας, λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, γιαννης ρουσακης, τραπεζα της ανατολης, εισφορα αλληλεγγυης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, καιρος, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, λευτερης πανταζης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κωστας καραμανλης, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, βουλευτες, ελενη, χειροποιητα, βασιλοπιτα, αη βασιλης, αδεσποτα, δημοκριτειο, το θεμα, αθλητικα, αυτοκινητο, δουλεια, δωρεαν, εδρα, εθνικη, ελγα, επικαιρα, θεμα, θητεια, θρακη, μουσικη, μπασκετ, ονοματα, οφη, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σδε, τεε, υγεια, υψος, χορος, αειθαλης, αυξηση, αικατερινη, αισιοδοξια, αιτησεις, αμαλια, αμθ, αννα, απολλων, ασπιδα, τει, αφορμη, αχμετ, βλαχος, βραδυ, βρισκεται, γεωργια, γνώμονα, δασκαλος, δεβετζη, δημος, δηπεθε, δρωμενα, δυναμικο, δοθηκε, εγνατια, ευρω, εκπαιδευση, εργα, εξελιξη, εξυπηρετηση, επιτυχια, ερα, ερευνες, εταιρεία, ετη, ετος, ευαγγελια, ζαχαριας, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, εικοσι, ιλχάν αχμέτ, ομιλια, κινηση, κιλκις, κος, κρατικο, λεβεντης, λεσχη, λεωνιδας, λογο, μαΐου, μαιος, μακεδονια, ματ, μηνες, μητσοτακης, μαρια, νικη, νοδε, ομαδα, ορνιθολογική, ορνιθολογική εταιρεία, ορφεας, ορφανιδης, οχηματα, οχημα, παρουσιαση, πεμπτη, πιτας, προβληματα, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σοφια, συγχρονο, συλλογοι, σχολειο, τασος, τεως, τίθενται, τμημα, τουρκια, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, φυγη, φυσικα, φοιτητρια, ωρες, ασφαλεια, super, μποφορ, δημητρης, δικαιωμα, ευστρατιου, εθνικο, ηπειρωτικα, χωρα, ιδιαιτερο, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, παυλος, σημα, σκηνη, θεματα, θεοχαρης, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα