Βαγγέλης Χατζηκυριάκος: Το αύριο αρχίζει χθες

03:13 4/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, η δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών δεν παύει να αποτελεί το κυρίαρχο προς επίλυση ζήτημα της ζωής τους και να παρουσιάζει τις δυσλειτουργίες που τη χαρακτήριζε και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι αυτά που κυριαρχούν. Ο μήνας βγαίνει ολοένα και πιο δύσκολα, ο χειμώνας φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα επίμονος, τα λειτουργικά κόστη των νοικοκυριών είναι πολύ αυξημένα, για όσους φυσικά μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά. Η ανεργία, ιδιαίτερα

στους νέους, είναι ανυποχώρητη, τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους απόμαχους της δουλειάς, μάλλον έχουν αυξηθεί παρά έχουν υποχωρήσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως συνέπεια και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας.

Παράλληλα, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές του Δήμου απαιτούν ενίσχυση και εκσυγχρονισμό ή, ακόμη περισσότερο, επανασχεδιασμό και επανίδρυση στους τομείς που έχουν εκλείψει.

Μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έχει ήδη δημιουργήσει τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες στις οποίες βασίζονται αντίστοιχες ομάδες εργασίας που επεξεργάζονται δεδομένα, συγκεντρώνουν στοιχεία και καταθέτουν προτάσεις για όλο το φάσμα της καθημερινότητας των δημοτών του Αλμυρού.

Για το σκοπό αυτό, μέσα από το διαδίκτυο, θα ανοίξουμε διάλογο, δημόσια δηλαδή διαβούλευση, ώστε μαζί με τους πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικών ομάδων και παρατάξεων να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Πάνω ακριβώς στις προτάσεις και στη δουλειά αυτή θα στηριχτεί και το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα της παράταξης που θα τεθεί σύντομα στη δημοσιότητα και θα σχεδιάζει αναλυτικά τον τρόπο δράσης, το σχέδιο και την οργάνωση του Δήμου σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, εργαζόμαστε για την ημέρα που θα γίνει η προοδευτική αλλαγή σελίδας στην διοίκησή του.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

α/ Ανάπτυξη -Υποδομές -Περιβάλλον – Επιχειρηματικότητα

β/ Αγροτική και Τουριστική Ανάπτυξη

γ/ Νεολαία – Πολιτισμός – Αθλητισμός – Κοινωνικές Δομές και Παιδείας

δ/ Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί παντού η εύκολη συνθηματολογία, ο φτηνός εντυπωσιασμός και οι ανέξοδες υποσχέσεις, σε μια εποχή που οι φήμες πασχίζουν να διαψεύσουν τις πραγματικότητες, εμείς στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ επιλέγουμε -όπως το κάναμε πάντα εξάλλου- έναν άλλο, πιο δύσκολο μα και πιο ωραίο δρόμο. Προτιμάμε δηλαδή να προετοιμάζουμε και να συγκροτούμε από σήμερα, το σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου και οικονομικής βιωσιμότητας των δημοτών του, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στο πολύ κοντινό μέλλον.

Ένα σχέδιο που συμπληρώνεται και μπολιάζεται σε μεγάλο βαθμό με τις απόψεις τόσο των ειδικών, όσο και των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των δημοτών.

Ένα σχέδιο που μαζί με την ανάγκη επίλυσης των πολλών και πιεστικών βιοτικών προβλημάτων των πολιτών, συνδιαμορφώνει το Όραμα που απαιτείται για να τραβήξει ο τόπος συνολικά μπροστά, πάντα με εργαλεία τον διάλογο, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Γιατί είναι δικαίωμα του καθενός να θεωρεί ότι αρκούν κάποια «χτυπήματα» σε παραπολιτικά σχόλια εφημερίδων για να κατοχυρώσουν το ρόλο του στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Είναι όμως και υποχρέωση όλων όσων αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ευθύνη που τους βαραίνει – εφόσον ζητούν την ψήφο των δημοτών – να αφουγκράζονται τα προβλήματα, τους πόθους και τους καημούς των δημοτών και να σχεδιάζουν συγκροτημένες και εμπεριστατωμένες λύσεις για τη βελτίωση του παρόντος και τη θεμελίωση του μέλλοντος όλων όσων επιμένουν να ζουν, να εργάζονται και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σ’ αυτήν εδώ τη γωνιά του τόπου μας.

Όλοι όσοι επιμένουν να αναφέρονται στο Μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό έχει την ιδιότητα να μην έρχεται ούτε από μόνο του, ούτε απροετοίμαστο.

Εμείς στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, το έχουμε κατανοήσει από την αρχή της λειτουργίας μας ως συλλογικού αυτοδιοικητικού υποκειμένου και με βάση αυτό, πορευτήκαμε και θα πορευτούμε για να ξαναμπεί ο Δήμος Αλμυρού στις ράγες της ανάπτυξης και της προόδου.

Είναι σίγουρο πως το έχουν κατανοήσει και οι Δημότες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα