Κομοτηνή: 28-11-2018 Πρωινή Ενημέρωση

08:01 28/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Απεργία
Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ
Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ . Σωματεία και εκπρόσωποι εργαζομένων με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.» Λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ

στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ δεν μεταδίδονται δελτία ειδήσεων κι ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ Κομοτηνής).

«Εναντίον των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, αλλά και υπέρ όλων όσων διεκδικούμε διαρκώς από το 2015 για να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα, την αξιοπρέπεια και την ισονομία σε ένα ομαλό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, σε μια ΕΡΤ αναπτυγμένη που θα είναι πρότυπο αναφοράς για τη λειτουργία όλων των ραδιοτηλεοράσεων.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Επικαιρότητα
Θανατηφόρα παράσυρση μεταναστών
Τέσσερις μετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν διερχόμενη αμαξοστοιχία τους παρέσυρε και τους διαμέλισε στο ύψος του οικισμού Φύλακα στη Ροδόπη. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε προχθές το βράδυ, ενώ έγινε αντιληπτό χθες το πρωί από οδηγό άλλης διερχόμενης επίσης αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο ΑλεξανδρούποληΚομοτηνή. Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στη Θράκη με πρωταγωνιστές μετανάστες, οι οποίοι επιλέγουν να κινηθούν άλλοτε στο οδικό δίκτυο κι άλλοτε ακολουθώντας τις σιδηροδρομικές γραμμές θέτοντας εν αγνοία τους σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Μεταφορές
Εκπαιδευτές Υποψηφίων οδηγών
Κάλεσμα στους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών των νόμων Ξάνθης Ροδόπης Έβρου Δράμας απευθύνει ο σύνδεσμος της Καβάλας για να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση της Παρασκευής ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διεργασίες Συνένωσης. Στόχος ο σύνδεσμος που θα προκύψει να έχει πλέον περιφερειακή ισχύ! Επίσης θα συζητηθούν και οι όποιες εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το άμεσο πρόβλημα της αποχής που απασχολεί τον κλάδο καθώς κ τυχόν κινητοποιήσεις . Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στις 10.00 το πρωί.

Βουλή
Ερώτηση του ΚΚΕ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θέμα την κατάσταση στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει: • Για την απόσυρση του άρθρου 40, για την ενεργοποίηση του νόμου και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική (Ειδικό Αρμονίας), τη Βυζαντινή Μουσική και τα Παραδοσιακά Όργανα στο πλαίσιο λειτουργίας της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

Υγεία
Το 4ο Σεμινάριο διοργανώνει ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ
Το 4ο Σεμινάριο διοργανώνει ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου. Το γενικό θέμα της εκδήλωσης έχει τίτλο : » Έγκαιρη Διάγνωση – Πρώιμη Παρέμβαση. Διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπευτικές μέθοδοι, εκπαιδευτικά προγράμματα». Ομιλητές θα είναι: ο κ. Γεώργιος Φιλιππίδης Δ/τής του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, η κα Αικατερίνη Δαλαγδή, Ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς Δ/ντής του ΕΟΠΠΥ Ν. Ροδόπης, η κα Κερασούλα Δριάγκα- Αραμπατζή παιδίατρος, η κα Σοφία Μενεσελίδου εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, η κα Γεωργία Σπυριδωνίδου λογοπεδικός και ο κ. Σωτήρης Σιμάκης εργοθεραπευτής.

Πρωτογενής Τομέας
Αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει με ανακοίνωσή της τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ότι η ημερομηνία υποβολής δήλωσης συγκομιδής θα λήξει την 15η Δεκεμβρίου 2018 αντί την 15η Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να μπορούν να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα οι δηλώσεις παραγωγής οίνου που έχουν κανονιστική καταληκτική προθεσμία 15-01-2019. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητούν στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου υπάγονται.

Εκλογές Μάιος 2019
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γιάννης Γκαράνης
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσεις την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο Chris & Eve. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κοινωνία Πολιτών, Γιάννης Γκαράνης.

Άρθρο του Αντώνη Γραβάνη
«Συγκρούομαι με τα προβλήματα, όχι με τους πολιτικούς μου αντιπάλους» τονίζει σε άρθρο του ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ για να βάλω την Κομοτηνή ΔΥΝΑΤΑ στις εξελίξεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να τονίσω αποφασιστικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βαλκανική πως η Κομοτηνή μας αξίζει να είναι η γεωγραφική και πολιτική πρωτεύουσα της Περιφέρειάς μας.»

Κοινωνία
Εκδήλωση της ομάδας θηλασμού
Η ομάδα θηλασμού Ροδόπης οργανώνει συνάντηση – συζήτηση με τις εθελόντριες συμβούλους θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League) , Κάλλη Μαλαματου και Νατάσα Μητρουση την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.30 στα γραφεία του συλλόγου Εβριτων στην οδό Χαρ. Τρικούπη 47 (έναντι δικαστηρίων). Το θέμα της συζήτησης θα είναι «Μύθοι και αλήθειες για το θηλασμό». Μπορούν να συμμετέχουν έγκυες, θηλάζουσες (νυν και πρώην!) και μέλλουσες μητέρες με τους συντρόφους /συζύγους τους.

Εθελοντισμός –Αλληλεγγύη
Στο πλευρό της μικρής Χρυσοβαλάντως
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και το Σύλλογο Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης συμμετέχουν στη μεγάλη ομάδα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ξάνθης. Μια ομάδα και ένας αγώνας που έχει μόνο έναν νικητή. Την ούτε ενός χρονών μικρή Χρυσοβαλάντω που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια και η εγχείρηση της είναι πολυδάπανη σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Για την στήριξη της μικρής και της οικογένειάς της διοργανώνεται παιδική θεατρική παράσταση «παράσταση με το ζόρι» του Χριστόφορου Μαλικιώση την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι ο δάσκαλος και τα παιδιά της Ε1 τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Χρυσοβαλάντους θα υπάρχουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης του 1 ευρώ κατά την είσοδο στο θέατρο για όποιον θέλει να βοηθήσει τον σκοπό μας. Εκτός από την είσοδο του θεάτρου, δελτία οικονομικής ενίσχυσης διατίθενται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Πολιτισμός -Αθλητισμός
Η Μνήμη του Μέλλοντος
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ξεκινάει στα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, την πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση βιωματικής μάθησης, το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα: «Η Μνήμη του Μέλλοντος», η οποία θα διαρκέσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 31 Μαρτίου 2019. Δύο παιδιά ηλικίας 12 ετών έρχονται από το μέλλον και ζητούν να μάθουν περισσότερο για το παρόν των μαθητών/τριών και ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνουν για αυτούς στο μέλλον.

Άθληση για όλους
Την έναρξη του προγράμματος «Άθληση για όλους» για την περίοδο 2018-19 ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχειρήση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, ανάλογα με το τμήμα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους γυμναστές. Θα λειτουργήσουν τμήματα άσκησης γυναικών, άσκηση στο νερό, άσκηση της Γ’ Ηλικίας. Επίσης, θα λειτουργήσει και ένα πρόγραμμα άθλησης για τους κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων
Συνελήφθη προχθές (26-11-2018) το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 54χρονου, όπου εντόπισαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 26 γραμμαρίων, 1 νόμισμα οθωμανικών χρόνων • 1 μαρμάρινη βάση • 5 λαβές αγγείων • 1 βάση αγγείου • 2 όστρακα •3 λίθινα αντικείμενα. Τα παραπάνω αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 16χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 26-11-2018 το απόγευμα, στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, 16χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι: νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, απεργια, ΓΣΕΕ, ποσπερτ, ΕΡΤ, αλεξανδρουπολη, ισχύ, σχολεια, ΚΚΕ, αποσυρση, εοππυ, υπαατ, εκλογες, eve, δυνατα, ελλαδα, league, θεατρο, μνήμη, δραση, ημεδαπός, συλληψεις, καιρος, ert, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, απεργια μμμ, βουλη, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, εκλογες 2012, απεργια γσεε, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, βουλευτες, βυζαντινη μουσικη, ημεδαπός, ημερομήνια, δυνατα, μνήμη, νικητη, το θεμα, αυτοκινητο, δωρεαν, εφορια, θεμα, θρακη, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, υψος, αγνοια, αρθρο, αικατερινη, αξιζει, αξιοπρεπεια, βραδυ, γεωργια, γραφεια, δασκαλος, δευτερα, διευθυνση, δηλωσεις, δικτυο, εγινε, εγχειρηση, αιθουσα, ευρω, εξετασεις, ερευνα, ερχονται, ετων, ζωη, κελσιου, κυβερνηση, λειτουργια, μαιος, νερο, νυχτα, ξενοδοχειο, ομαδα, οικια, παιδια, περιβαλλον, ποσπερτ, προβληματα, προσληψεις, πρωταγωνιστες, πρωι, συγκεκριμενα, συζητηση, σοφια, σχολειο, τμημα, τριτη, υπαατ, αγωνας, μποφορ, δημοτικα, εγκυες, eve, εκπομπες, κυριακη, νοσοκομειο, οργανα, πληροφοριες, ψυχολογος, σωτηρης, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα