«Σεισμική» ενημέρωση

22:39 27/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον σεισμικό κίνδυνο και τη διαχείρισή του στο σχολικό περιβάλλον, διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δύο σεμινάρια, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Λάρισας.
Εισηγητές των επιμορφωτικών δράσεων ήταν ο Πολιτικός Μηχανικός του Ο.Α.Σ.Π. κ. Μπάκας Κωνσταντίνος, με θέμα : «Συμπεριφορά Κτιριακών Κατασκευών σε Σεισμική

Δράση και Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού» και η Γεωλόγος, Προϊστ. Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. Δρ Κούρου Ασημίνα, με θέμα: «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες (Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας).
Το πρώτο σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων» το παρακολούθησαν Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και εκπαιδευτικοί που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για τη σύνταξη του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης.
Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Νηπιαγωγείων» το παρακολούθησαν Νηπιαγωγοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Προϊστάμενες και εργαζόμενες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.
Οι πάνω από 600 συμμετέχοντες στα σεμινάρια, αξιοποιώντας και το εκπαιδευτικό υλικό του Ο.Α.Σ.Π., θα ενημερώσουν τους συναδέλφους και τους μαθητές τους και θα προβούν στις κατάλληλες ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στον χώρο του σχολείου.
Σημαντική ήταν επίσης και η συμμετοχή μιας ομάδας μαθητών του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιούν, ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιπτώσεων.
Στα σεμινάρια που συντόνισαν οι Προϊστάμενες Εκπαιδευτικών θεμάτων και οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δ/ντης Α/θμιας κ. Σωτήρης Βούλγαρης και ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννης Καψάλης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα