Κομοτηνή: 24-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

09:10 24/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία-COVID 19
Σημαντική χορηγία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Μια σημαντική εταιρική χορηγία τεχνολογικού εξοπλισμού για να καλύψει τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Κομοτηνής, των Δήμων Κομοτηνής και Μαρώνειας – Σαπών και ιδιαίτερα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής δωρίζεται μέσω του Ομίλου του Olympia Group . Με την προσφορά

του Olympia Group και της SUNLIGHT το Νοσοκομείο Κομοτηνής καλύπτει σημαντικές ελλείψεις σε συσκευές οξυγονοθεραπείας, μόνιτορς, φορητούς απινιδωτές, κρεβάτια ΜΕΘ, πιεσόμετρα, στολές υψηλής προστασίας, χειρουργικές ποδιές, ποδιές μιας χρήσης για την προστασία του προσωπικού, αδιάβροχα ποδονάρια και κλίβανο αποστείρωσης. Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου σε μια κρίσιμη συγκυρία για να αντιμετωπίσει την κατάσταση μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο νοσοκομείο που προσέφερε το Ίδρυμα Νιάρχος το 2025.

Mια γυναίκα 67χρόνων από την Ξάνθη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης

Σταθερά μειωμένος παραμένει ο αριθμός των νοσηλευόμενων από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Εχτές άλλη μια γυναίκα 67χρόνων από την Ξάνθη πήρε εξιτήριο ανεβάζοντας τον αριθμό στους 29 που αποθεραπεύτηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο. Από αυτά οι 18 είναι γυναίκες και οι 11 άνδρες, με μέσω όρο ηλικίας τα 58έτη.

Τα περισσότερα εξιτήρια έχουν δοθεί στην Ξάνθη ενώ τα λιγότερα στην Ροδόπη και την Δράμα. Συγκεκριμένα :στην Ξάνθη 13 στον Εβρο 9 στην Ροδόπη 2 στη Δράμα 2 και στην Καβάλα 3.

Οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο Covid-19 είναι επτα (7) .Πρόκειται για πέντε άνδρες από την Ξάνθη και δυο από την Αλεξανδρούπολη με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι έξι (6.) Από αυτά τα τρία (3) νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) δυο (2) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ένα (1) στη μονάδα Covid-19.

Για το Γ.Νοσοκομείο Ξάνθης τραγουδάει αυτή την Κυριακή 26/4 η Φωτεινή Δάρρα

Για το Γ.Νοσοκομείο Ξάνθης τραγουδάει αυτή την Κυριακή 26 Απριλιου η Φωτεινή Δάρρα στις 22:00 πιστή στο διαδικτυακό ραντεβού της με τον κόσμο για καλό σκοπό!Στην Ξάνθη,στην πόλη που γέννησε τον Μάνο Χατζιδάκι. Μαζί της, στο πιάνο θα είναι ο Γιώργος Παπαχριστούδης.

«Τραγουδάμε για ένα καλύτερο αύριο! Η τέχνη μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ζούμε. Την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε μαζί μέσα από την επίσημη σελίδα μου στο Facebook για να δώσουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας στην Ξάνθη που μας έχουν ανάγκη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Φωτεινή Δάρρα

Γ.Γ. Θρησκευμάτων: Το Ραμαζάνι να είναι μήνας αγάπης, αλλά όχι συναθροίσεων

Με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανίου σήμερα η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για την τήρηση των μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η πιο σημαντική καλή πράξη που καλούνται οι Μουσουλμάνοι να κάνουν την περίοδο του Ραμαζανίου, είναι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία, μένοντας σπίτι και αποφεύγοντας τις συναθροίσεις, όπως έπραξαν και οι Εβραίοι κατά την εορτή του Πέσσαχ και οι Χριστιανοί κατά την εορτή του Πάσχα σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πλαστικά Θράκης: Νέα γραμμή παραγωγής προστατευτικών μασκών στην Ξάνθη

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης με ανακοίνωση σημειώνει ότι προέβη σε έκτακτη επένδυση ύψους 200 χιλ. ευρώ προκειμένου να προσθέσει τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών Τύπου Ι, Tύπου ΙΙ και Τύπου ΙΙR.

Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ροδόπη:Τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην τοπική οικονομία

Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού κι η εξέταση προτάσεων στήριξης της τοπικής οικονομίας, απασχόλησαν τηλεδιάσκεψη φορέων της περιοχής, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

«Με το βλέμμα μπροστά κι έχοντας στο μυαλό μας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με ενέργειες στήριξης των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι σημαντικό να διερευνήσουμε, μέσα από διάλογο, τρόπους ανάκαμψης επιχειρήσεων κι άλλων ομάδων επαγγελματιών . Η προσαρμογή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει με όρους ομαλότητας και κυρίως ασφάλειας για την υγεία μας. Καθήκον μας είναι να καταγράψουμε και να δομήσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν. Πλήττονται επιχειρήσεις, επιστημονικοί κλάδοι, παραγωγικοί φορείς και οφείλουμε να σταθούμε με σχέδιο και προοπτική για καλύτερες μέρες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Τσαλικίδης.

Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν: Δυστυχώς, καλούμαστε να εφαρμόσουμε τα μέτρα για μια ακόμη φορά

«Δυστυχώς, καλούμαστε να εφαρμόσουμε τα μέτρα για μια ακόμη φορά. Πλέον γνωρίζουμε τις διαδικασίες. Βοηθά ιδιαίτερα ότι υπάρχει μπακάλικο και άρα ήρθαμε σε συνεννόηση για την τροφοδοσία των κατοίκων. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι οργανωμένο και συνδράμει όπου απαιτείται, με φάρμακα, βοήθεια κλπ», σημειώνει ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν για την καραντίνα στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτι και πρόσθετει ότι το μέτρο είναι προληπτικό και δεν χρειάζεται να δημιουργείται πανικός, απλά επιβάλλεται προκειμένου να μην διαδοθεί περαιτέρω ο ιός.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει συντονισμός με την αστυνομία και ενημερώνονται κτηνοτρόφοι και αγρότες, που είναι αρκετοί στην περιοχή, προκειμένου να πηγαίνουν συγκεκριμένες ώρες για τις εργασίες τους.

Η καραντίνα στους δύο οικισμούς του Δήμου Μύκης Ζουμπούλι και Αρναούτι θα ισχύσει έως το απόγευμα της 4ης Μαΐου.

Ροδόπη: 6.000 μάσκες προστασίας προσώπου από γυναίκες του Δήμου Αρριανών

Με πρωτοβουλία του Δ. Αρριανών και με την πρόθυμη συμβολή γυναικών του δήμου κατασκευάστηκαν περί τις 6.000 μάσκες προστασίας προσώπου. Όλες οι μάσκες ετοιμάστηκαν από γυναίκες της περιοχής, που αφιέρωσαν χρόνο, για να τις ράψουν στις μηχανές τους με υλικά που τους προμήθευσε ο Δήμος.

Στη συνέχεια τα υλικά διανεμήθηκαν σε όλη την επικράτεια του Δήμου με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στους ηλικιωμένους συνοδευόμενα από μια επιστολή του Δημάρχου ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους για την στάση τους όλο αυτό το διάστημα και την προσπάθειά τους στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Τόνισε όμως ότι η προσπάθεια είναι διαρκής και θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον στόχο μας και να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση.

Η Αντιπολίτευση ζητά ενημέρωση για τον κοροναϊό στο Δήμο Ξάνθης

Επιστολή προς το Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, στην οποία θέτουν ερωτήματα δημοτών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ενώ η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένων περιοριστικών μέτρων, κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης.

Η Γραμμή του κατοίκου της ΔΕ Σταυρούπολης για την περίοδο της πανδημίας

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού COVID-19, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα των οικισμών των Τοπικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Κομνηνών, Γέρακα, Δαφνώνα, Νεοχώρι, Πασχαλιάς και Καρυοφύτου, μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφωνικής επικοινωνίας 2542022141 για την εξυπηρέτηση τους.

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης μπορούν να νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους καθημερινά, με ειδική γραμμή επικοινωνίας, έτοιμος να ανταποκριθεί στις κλήσεις και τις ανάγκες τους, για όσο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, με την οποία επισημαίνει την αδικία εξαίρεσης των αγροτών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών από τις ενισχύσεις για τις ζημιές των καλλιεργητών βάμβακος και καπνού για τις ζημιές του 2018. Στην επιστολή τονίζεται η σοβαρή επίπτωση που θα έχει αυτή η εξαίρεση στα εισοδήματα και την επαγγελματική επιβίωση των αγροτών ζητά την θεραπεία της στρεβλής και άδικης απόφασης με την ίδια μεταχείριση τους με αυτήν των αγροτών του Έβρου.

“Προστατεύουμε τις μέλισσες”

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με ανακοίνωση καλεί τους χρήστες γεωργικών φαρμάκων να ενημερωθούν έτσι ώστε να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να προστατέψουν τις μέλισσες ,συνιστά ψεκασμός τις βραδινές ώρες όταν οι μέλισσες έχουν σταματήσει να πετάνε, καθώς αυτό επιτρέπει να περάσουν μερικές ώρες για να στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
“Αν κάποτε οι μέλισσες εκλείψουν, το ανθρώπινο είδος δεν θα αργήσει να τις ακολουθήσει” (Albert Einstein).

Παρέμβαση Στυλιανίδη και Καιρίδη στον πρωθυπουργό για το 12% του ΟΑΕΔ

Την προσοχή και τη λύση από τον ίδιο Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, για το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12% του ΟΑΕΔ, ζητούν με Παρέμβαση τους οι Βουλευτές της ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Β´Αθηνών Β. Τομέα Δημήτρης Καιρίδης.

Ροδόπη: Ερώτηση του Χαρίτου για τις αποζημιώσεις των αγροτών

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε συνέχεια της επιστολής του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή μιλώντας για «αδικίες που υφίστανται οι αγρότες της Ροδόπης, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, εξαιρούνται από τις ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν για τις ζημιές του 2018 στις καλλιέργειες βάμβακος, καπνού και σιτηρών στην περιοχή της Θράκης. Ο βουλευτής ζητά να ενταχθούν οι αγρότες της Ροδόπης στις ενισχύσεις που πρόσφατα ανακοίνωσε ο υπουργός.»

Ιλχάν Αχμέτ: Στη Βουλή το θέμα της Επιδότησης του κόστους εργασίας του 12%

Ο βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, κατάθεσε ερώτηση στην βουλή , για το αναπτυξιακό ζήτημα της Περιφέρειας Αμ-θ που αφορά την επιδότηση του κόστους εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή η επιδότηση του κόστους εργασίας «έπαψε να καταβάλλεται από το β΄εξάμηνο του 2010 και καταργήθηκε με υπουργική απόφαση του κ. Σταθάκη, υπουργού Ανάπτυξης της προηγούμενης κυβέρνησης το 2016.»

Σε υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ αναβαθμίστηκε ο γενικός συντονιστής περιφέρειας Α.Μ.Θ του κόμματος Μ.Πατεράκης

Την ικανοποίηση από τους μέχρι τώρα χειρισμούς των ειδικών και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά και των επιπτώσεων που δημιουργεί σε επίπεδο οικονομίας η πανδημία , εξέφρασε ο Γενικός Συντονιστής Περιφέρειας Α.Μ-Θ της Ν.Δ, και από χθες υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος, κ. Μιχάλης Πατεράκης.

Ο κ. Πατεράκης ευχαρίστησε τον Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ, κ. Στυλιανό Κονταδάκη, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του και την ανάθεση του νέου έργου που κλήθηκε να φέρει σε πέρας για το σύνολο των κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ σε όλη την επικράτεια.

Αντίθεση διδασκαλικού με τη μεθόδευση της Κεραμέως για το νέο Νομοσχέδιο

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδείας, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και με δεδομένες τις αντιδράσεις τους εκπαιδευτικού κόσμου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης δηλώνει σε αυτούς που δράττονται της ευκαιρίας εν μέσω πανδημίας, να εκμεταλλευτούν την αδυναμία, όπως εκτιμούν, αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να επιβάλουν μονομερώς, δίχως ουσιαστικό διάλογο, ρυθμίσεις με αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα, πως η απάντηση του κλάδου θα είναι μαζική και δυναμική.

Βίαιη αστυνομική συμπεριφορά σε Δικηγόρο καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση γιατί μέλος του κατήγγειλε βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου, κατά την διενέργεια ελέγχου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα κάτω άκρου και να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης δηλώνει την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο δράσης και συμπεριφοράς του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου, σε βάρος της συναδέλφου, η οποία ανεξαρτήτως της ιδιότητάς της, εμφανίζεται δυσανάλογη προς την επιβαλλόμενη στο πλαίσιο άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων του.
Το θέμα φαίνεται ότι θα έχει συνεχεία και διοικητικά και δικαστικά

Αστυνομικό Δελτίο
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Σε περιστατικό που πήρε ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. «Δυστυχώς κάποιοι – λίγοι – συμπολίτες μας δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις του Νόμου. Ένα τέτοιο περιστατικό είδε τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα , παρόλο που η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι: «το μέλος μας, που κλήθηκε να εφαρμόσει το Νόμο, είναι ένας εξαίρετος και έμπειρος συνάδελφος που με το ήθος και την εργατικότητα του μας κάνει υπερήφανους που εργαζόμαστε μαζί του.

Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στo νομό Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Έκλεψαν από επιχείρηση σε χωριό της Ξάνθης μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία

Συνελήφθησαν σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης δύο ημεδαποί, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσαν από το χώρο επιχείρησης διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και εργαλεία, βρέθηκαν στο όχημα των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους. Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα

Καιρός

Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα είναι Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, βιπε, olympia, group, προσφορες, sunlight, ξανθη, δραμα, καβαλα, επτα, αλεξανδρουπολη, facebook, πασχα, νέα, μαΐου, σπιτι, einstein, λύση, οαεδ, νεα δημοκρατια, συριζα, βουλη, συλληψεις, ert, σταση εργασιας, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, καιρος, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, βουλευτες, αδιαβροχα, το θεμα, αστυνομια, γυναικα, εβραιοι, εργαλεια, θεμα, ιος, ναρκωτικα, πλαισιο, υγεια, ωρα, olympia, αδικια, αδυναμια, αλληλεγγυη, απλα, αφορμη, αχμετ, βιπε, βλεμμα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, δαρρα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δοθει, ευρω, υπαρχει, ελλειψη, ενημερωση, εξι, εξιτηριο, εξυπηρετηση, επτα, ετη, τεχνη, ζητα, ιδια, ιδιο, ειδος, υποθεση, μηχανες, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, κρεβατια, λύση, μαΐου, μανο, μυαλο, νιαρχος, ομιλος, ουσιαστικο, οχημα, πιστη, πιανο, πλαστικα, ραμαζανι, ραντεβου, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, συνεχεια, σπιτι, σχεδιο, τρια, φαρμακα, φορα, χερι, ψεκασμος, ωρες, group, μποφορ, δημητρης, ενωση, ευριπιδης, ιδιαιτερα, υγρο, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, sunlight, θερμοκρασια, υγειας, υλικα
Τυχαία Θέματα