Κομοτηνή: 24-4- 2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

08:57 24/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία
Καταβολή 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης
Το θέμα της καταβολής του 12% του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της Θράκης επαναφέρει ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ε. Στυλιανίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή: » ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συντονισμό με το συνάδελφο του Βουλευτή Β´Αθήνας Δ.Καιρίδη κορυφώνει την μακροχρόνια προσπάθεια για το 12% των επιχειρήσεων της Θράκης.» Οι δύο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν, ότι είναι πλέον το κατάλληλο momentum

για να θέσουν το θέμα δημόσια προς τον αρμόδιο Υπουργό της Κυβέρνησης τους κ. Χρ. Σταϊκούρα, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να παρθεί μια τελική και δίκαιη απόφαση. Υποστηρίζουν ότι «μια πολιτική απόφαση τώρα, θα ήταν για το δημόσιο φθηνότερη από μια δικαστική απόφαση μετά και επίσης θα ενίσχυε την πραγματική ανάπτυξη στη Θράκη χτυπώντας την ανεργία και θα θωράκιζε δημογραφικά και εθνικά την ακριτική Ελλάδα

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το 12%
Ερώτηση για την οφειλόμενη οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου μαζί με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ. Ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, εάν προτίθεται να καταβάλλει την οφειλόμενη οικονομική ενίσχυση των ετών από το 2010 και μετά προς όλες (ανεξαρτήτως του εάν κινήθηκαν ή όχι δικαστικά) τις μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως έμπρακτο μέτρο στήριξης της ευαίσθητης οικονομίας των περιοχών αυτών, αλλά και ως κίνητρο διατήρησης των πολύτιμων θέσεων εργασίας;

Ερώτηση από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ για το 12%
Ερώτηση κατατέθηκε και από τον βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, όπως είχε προβλεφθεί αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα , για το μείζον αναπτυξιακό ζήτημα της Περιφέρειας Αμ-Θ, που αφορά στην επιδότηση του κόστους εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις της περιοχής, που έπαψε να καταβάλλεται από το β΄ εξάμηνο του 2010.

Πρωτογενής Τομέας
Επιστολή του Δημήτρη Χαρίτου για τους αγρότες της Ροδόπης
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε συνέχεια της επιστολής του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνοντας λόγο για «αδικίες» που υφίστανται οι αγρότες της Ροδόπης. Όπως τονίζει ο βουλευτής «σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, εξαιρούνται από τις ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν για τις ζημιές του 2018 στις καλλιέργειες βάμβακος, καπνού και σιτηρών στην περιοχή της Θράκης.» Ο βουλευτής με την ερώτηση του ζητά «να ενταχθούν οι αγρότες της Ροδόπης στις ενισχύσεις που πρόσφατα ανακοίνωσε ο υπουργός.»

Κόμματα Κινήματα
Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Σε δήλωση προέβη ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κος Σταμάτης Σακελλίων για το θέμα της τηλεκάρτισης επικρίνοντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς, κ.κ. Βρούτση και Γεωργιάδη. «Η υπόθεση με την τηλεκατάρτιση ανέδειξε ένα απλό πράγμα. Ότι η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος είναι στον πυρήνα αυτής της κυβέρνησης. Όσο ο κ. Βρούτσης παραμένει στη θέση του ένοχος είναι ο πρωθυπουργός.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιφέρεια
Ευχές από τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Ευχές στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, για τους οποίους σήμερα ξεκίνα η περίοδος της νηστείας ανάρτησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο κος Χρήστος Μέτιος ευχόμενος « καλό Ραμαζάνι».Όπως επισημαίνει ο κος Περιφερειάρχης φέτος, «λόγω της ανάγκης να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό, οφείλουμε όλοι να προσαρμόζουμε τις συνήθειές μας και να εκπληρώνουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα με διαφορετικό τρόπο.» σημειώνοντας πως «και την περίοδο του Ραμαζανιού, οι πιστοί δεν πρέπει να πηγαίνουν στο τζαμί, θα πρέπει να προσεύχονται στο σπίτι και να μοιράζονται τα δύο γεύματα, το Ιφτάρ και το Σαχούρ, σε στενό κύκλο μόνο με τους πολύ δικούς τους ανθρώπους.»
Τοπική Αυτοδιοίκηση
6.000 μάσκες προστασίας προσώπου κατασκευάστηκαν με πρωτοβουλία του Δ. Αρριανών
6.000 μάσκες προστασίας προσώπου κατασκευάστηκαν με πρωτοβουλία του Δ. Αρριανών και με την πρόθυμη συμβολή γυναικών του δήμου. Όλες οι μάσκες ετοιμάστηκαν από γυναίκες της περιοχής, που αφιέρωσαν χρόνο, για να τις ράψουν στις μηχανές τους με υλικά που τους προμήθευσε ο Δήμος. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε προμήθεια αντισηπτικών κρεμοσάπουνων απαραίτητων για την διασφάλιση της ατομικής υγιεινής και την προστασία του πληθυσμού. Στη συνέχεια τα υλικά διανεμήθηκαν σε όλη την επικράτεια του Δήμου με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στους ηλικιωμένους συνοδευόμενα από μια επιστολή του Δημάρχου ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους για την στάση τους όλο αυτό το διάστημα και την προσπάθειά τους στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Τόνισε όμως ότι η προσπάθεια είναι διαρκής και θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον στόχο μας και να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση. Με την συμβολή των αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων γίνεται η διανομή του δέματος σε κάθε οικισμό και κάθε σπίτι.

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην τοπική οικονομία»
Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού κι η εξέταση προτάσεων στήριξης της τοπικής οικονομίας, απασχόλησαν τηλεδιάσκεψη φορέων της περιοχής, την οποία συγκάλεσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι, του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, Παραρτήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Λουρίκας, του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης Κική Κωνσταντινίδου, του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Κώστας Χαριτόπουλος κι ο Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων Ν. Ροδόπης Ανδρέας Κακαζάνης. «Πλήττονται επιχειρήσεις, επιστημονικοί κλάδοι, παραγωγικοί φορείς και οφείλουμε να σταθούμε με σχέδιο και προοπτική για καλύτερες μέρες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Τσαλικίδης.

ΔΠΘ
Υψηλή κατάταξη για το ΔΠΘ
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κατέλαβε την 2η θέση μεταξύ των συμμετεχόντων ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (θέσεις 201-300 παγκοσμίως μεταξύ 676 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων) στην ειδική κατάταξη της Times Higher Education Impact Rankings 2020 για τον τέταρτο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης: Ποιοτική Εκπαίδευση.

Δικαστήρια
Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
Σε έκτακτη συνεδρίαση συνήλθε τo Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κατόπιν ενημέρωσής του από μέλος του Συλλόγου , σχετικά με την «σε βάρος της βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου, κατά την διενέργεια ελέγχου», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί το μέλος του ΔΣ «κάταγμα κάτω άκρου και να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση». Ο Σύλλογος δηλώνει την έντονη διαμαρτυρία του για «τον τρόπο δράσης και συμπεριφοράς του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου, σε βάρος της συναδέλφου, η οποία ανεξαρτήτως της ιδιότητάς της, εμφανίζεται δυσανάλογη προς την επιβαλλόμενη στο πλαίσιο άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων του.» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αστυνομικό Δελτίο
Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (22-4-2020) το απόγευμα, στo νομό Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας την Τετάρτη βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Επίσης χθες καταγράφτηκαν 28 άσκοπες μετακινήσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Χθες από τις 06:00 έως τις 15:00 βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καιρός – 24-04-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Κυριακή 26 Απριλίου στα βόρεια θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα