Αυτοψία του Σ. Τσιόδρα στην κλινική του Περιστερίου- Κατέληξε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ (live+video)

06:47 24/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID-19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Την κλινική επισκέφθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα μεταφερθούν όλοι όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι -τους οποίους είδε προσωπικά ο κ. Τσιόδρας– θα λαμβάνουν ειδική αγωγή και θα ελέγχονται για τις επόμενες 7 ημέρες.  Τους φακέλους

νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο Ελληνικό, υπάρχει ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν ενδεχόμενες κακουργηματικές ποινικές ευθύνες των υπευθύνων, των δύο κλινικών, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης. Η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών.

Στην κλινική μετέβη σήμερα και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση.

Τέσσερα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή της Μαλακάσας και βρίσκονται σε καραντίνα έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το πρωί κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε η φυγή τους. Άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν οι τέσσερις μετανάστες πήραν το τρένο και κατευθύνονταν στο Σταθμό Λαρίσης και αμέσως πήγαν εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου συνέλαβαν τους δύο ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο. Πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα άτομα ωστόσο δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 6 το πρωί έληξε η καραντίνα μετά από 24 ημέρες στα χωριά της Μεσοποταμίας. Ισχύουν όμως οι ειδικές ρυθμίσεις σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς. Η κίνηση των πολιτών επιτρέπεται από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, 55 είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο και το σύνολο ανέρχεται πλέον στα 2.463. Πενήντα δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 127 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους από τη θανατηφόρο ασθένεια.

inforgraphics: Πάνος Κωνσταντόπουλος-Πέμπτη 23 Απριλίου

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ-Ανταποκρίσεις: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Κατερίνα Μπατζάκη, Μαίρη Σκανδάλη, Κώστας Παπαδόπουλος, Λία Χριστάρα, Μαρία Σταθοπούλου, Σοφία Ζουζέλη, Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα