Κομοτηνή: 11-6-2018 ΕΡΤ Πρωινή Ενημέρωση

07:07 11/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – Περιφερειακές εκλογές
Η Γραμματεία της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα τις Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜ_Θ. «Εκτιμά», σύμφωνα με ανακοίνωσή της, « πως στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής, με τη μεγάλη συμμετοχή

φορέων και πολιτών, τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, αναδείχτηκαν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας.

Δεσμεύσεις δε της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ήδη υλοποιούνται.» Με την ίδια ανακοίνωση «Υπογραμμίζει την ανάγκη για ανάδειξη μιας νέας Περιφερειακής Αρχής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η οποία θα διοικήσει με σχέδιο, στόχους, αποτελεσματικότητα και με την πολιτική βούληση και ικανότητα να αντιστοιχηθεί με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ_Θ.» Όπως τονίζει, « οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ_Θ θα πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, προοδευτικού μετώπου ισότιμης συνεργασίας για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στη νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση.»

Κοινωνία
Μια Στέγη –ανοιχτή αγκαλιά
Περίσσεψε η συγκίνηση στους ανθρώπους του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» Ροδόπης στα εγκαίνια της νέας στέγης που αποκτήθηκε μετά από προσπάθειες 35 χρόνων. Τα εγκαίνια της Στέγης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου. Στην κεντρική αίθουσα δόθηκε το όνομα του μεγάλου δωρητή Νικόλαου Κάρρα, που όταν απεβίωσε στη διαθήκη του κληροδότησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε δυνατή η κατασκευή του κεντρικού κτιρίου της στέγης. Αυτόν τον δωρητή και κάθε άνθρωπο που πρόσφερε διαχρονικά για τον σύλλογο, ευχαρίστησε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Νατάσα Λιβεριάδου. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε τα εγκαίνια συγχαίροντας τους υπευθύνους για τις προσπάθειές τους.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής
Συνεδριάζουν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της έγκρισης ή μη προγραμματικής σύμβασης στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ. Αλλά και η έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης υπηρεσίας «Ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας μέσω υλοποίησης πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων» στο πλαίσιο της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016-ΚΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ».

Αλληλεγγύη
Ανακοίνωση για το κουλούρι

C

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, ευχαριστεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Παντελεήμονα , την Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, τους αρτοποιούς της Κομοτηνής: κ. Αλμπάνης Γιώργο , κ. Δαλθαναση Γιώργο , κ. Αντωνακόπουλο Γιώργο , κ. Αφοί Καρακαξιδη , κ. Λεχούδη Νεοκλη , κ. Λιάπη Αντώνη , κ. Τσιλιγκιρη Ανέστη , κ. Τσακίρη Αμαλία , κ. Μαργαρίτη Χρυσή και την κ . Παναγιωτου Ασημένια για την προσφορά του πρωινού κουλουριού στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Κομοτηνής, καθώς και τις κυρίες που τα διανέμουν καθημερινά στα σχολεία ,καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Πολιτισμός
Στο Ηρώδειο σήμερα η Θράκη
Στα «μυστικά της Εγνατίας» συμμετέχουν σήμερα τρία μουσικά σχήματα της Θράκης. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού σήμερα στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών. Θα εμφανιστούν οι αδερφοί Παγκοζίδη με τους συνεργάτες τους, η 85χρονη κ. Κατίνα Φαρασοπούλου-Μισαηλίδου και ο αδερφός της Βασίλης Φαρασόπουλος στο τραγούδι, ο Γιάννης Παγκοζίδης στο ούτι και στο τραγούδι, ο Κυριάκος Πετράς στο βιολί, και ο Γιώργος Παγκοζίδης στο τουμπερλέκι. Επίσης, «Οι Βαλκανατόλια» και η Πομάκα Εμινέ Μπουρουτζή με τους συνεργάτες της. «Τα μυστικά της Εγνατίας» είναι μια πολύχρωμη μουσική γιορτή με τραγούδια, γλώσσες και μουσικές, στην οποία συμμετέχουν συνολικά δώδεκα μουσικά σύνολα από τη βόρεια Ελλάδα και η οποία φέρει την υπογραφή του Νίκου Κυπουργού και της Ελίτας Κουνάδη.

Παιδικό Φεστιβάλ στο Άλσος Πάρκο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο άλσος Πάρκο της Αγίας Παρασκευής το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Καλώς ήρθες Καλοκαίρι». Με την συνεργασία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης το Σάββατο και την Κυριακή το Άλσος Πάρκο της Αγ. Παρασκευής φιλοξένησε το παιχνίδι των παιδιών. «Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε ένα φεστιβάλ για τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον. Στόχος είναι να υπάρξει συνέχεια και να αποτελέσει θεσμό», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Εκδηλώσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «μια ζωγραφιά για την ειρήνη», η οποία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Κομοτηνής. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιουνίου στο θέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων άνοιξε ο μαθητής της Α΄Δημοτικού Γιώργος που απήγγειλε την «Ειρήνη» του Γ.Ρίτσου, καταχειροκροτούμενος, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ο Θανάσης Καδρούδης, μέλος της τοπικής γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης, ευχαριστώντας τους μαθητές και τους δασκάλους τους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και της φετινής διοργάνωσης, τόνισε ότι «Αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε για την ειρήνη.. Αυτός ο κόσµος µας αξίζει, αυτός θέλουµε ν’ απεικονίζεται στα έργα όλων µας αύριο.»

Ο κινηματογράφος των δημιουργών
Αφιέρωμα στον Ρόι Άντερσον φιλοξενεί η ΦΕΞ αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου στις 21.00 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Επίσης αύριο στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το Μουσικό Θέατρο της Φ.Ε.Ξ. ανεβάζει τη μουσική παράσταση «Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ» σε Σκηνοθεσία: Βάνιας Φίτσεβα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περιβάλλον
Δράσεις από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σταυρούπολης
Στο πλαίσιο των φιλο-περιβαλλοντικών του δράσεων και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης προέβη στον καθαρισμό του άλσους στη θέση ΛΥΚΟΔΡΟΜΙΟ ΞΑΝΘΗΣ. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν άλλαξαν εντελώς την εικόνα του χώρου. Ένας χώρος αρχικά παραμελημένος, γεμάτος σκουπίδια, χόρτα και κλαδιά μετατράπηκε σε πραγματικό άλσος αναψυχής.

Αστυνομικό Δελτίο
Νεκρός από ηλεκτροπληξία
Νεκρός από ηλεκτροπληξία είναι ένας 58χρονος άνδρας στο νομό Ροδόπης. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στα Άμφια του Δήμου Μαρώνειας Σαπών. Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες σε κτήμα. Η σύζυγος του τον εντόπισε νεκρό. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα Φιλύρας. Χθες, συγγενείς και φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο.

Περιστατικό Μηνιγγίτιδας
Με μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε ένα αγοράκι μόλις εννέα μηνών στην Κομοτηνή, που νοσηλεύεται από την αρχή της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το 11ο κρούσμα μηνιγγίτιδας που έχει καταγραφεί στην Κομοτηνή από την αρχή του έτους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος της Εγνατία Οδού, που θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα έως 18-6-2018, στο τμήμα από τον Α/Κ Αγίου Σίλα μέχρι το ύψος του Παληού, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αναλυτικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τη Χ/Θ Η-467+600 μέχρι Χ/Θ Η-461+500 και παράλληλα πραγματοποιείται αμφιδρόμηση στο ίδιο τμήμα του ρεύματος κυκλοφορίας προς Καβάλα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται με κατάλληλη σήμανση.

Καιρός:
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ενημερωση, συριζα, πσε, εκλογες, συμμετοχή, νέα, σχολεια, προσφορες, ηρωδειο, αθηνα, ούτι, ελλαδα, καλοκαιρι, σαββατο, ιουνίου, θεατρο, θεσσαλονικη, καβαλα, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, 600 δις, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, σιλά, αυτοδιοικηση, το θεμα, θεμα, μουσικη, πλαισιο, πσε, τραγουδια, υψος, φεστιβαλ αθηνων, αγκαλια, ασημενια, αξιζει, αλσος, αμαλια, αφορμη, βορεια, διαστημα, δωδεκα, δοθηκε, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ειπαν, ειρηνη, εβδομαδα, εργα, εποχη, επιτυχια, ζωγραφια, ιδια, ιδιο, ηρθες, εικονα, ιστορικο, κτημα, μηνιγγιτιδα, μυστικα, νοητικη υστερηση, ονομα, οχηματων, παιδια, περιφερειακο, υπογραφη, ρευμα, ρυθμισεις, ροι, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σχεδιο, σχηματα, τμημα, τρια, τριτη, φεστιβαλ, χρυση, ωδειο, βιολι, ωρες, ατυχος, μποφορ, δημοτικα, εννεα, φιλοι, γιορτη, γλωσσες, ηπειρωτικα, ιουνίου, κινηματογραφος, κυριακη, νοσοκομειο, παιχνιδι, θανασης, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα