Κομοτηνή: 1-6-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:13 1/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη κτηνοτρόφοι από τη Βόρειο Ελλάδα συμμετείχαν και κτηνοτρόφοι από την Ανατολική – Μακεδονία και τη Θράκη. Η διαμαρτυρία έγινε για την πορεία συρρίκνωσης που ακολουθεί ο κλάδος, εξαιτίας της κατρακύλας που έχουν πάρει οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και της απουσίας ελέγχων

και προστασίας του προϊόντος.

Κοινωνία
Συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ΚΑΒΑΛΑ
Παλλαϊκές Συγκεντρώσεις» στις μεγαλύτερες πόλεις της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μεταξύ αυτών και στην ΚΑΒΑΛΑ, αποφάσισαν να διοργανώσουν η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», σε συνεργασία με τις «Παμμακεδονικές Ενώσεις», την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19:30. Σύλλογοι και Ενώσεις της Ξάνθης, καλούν τα μέλη τους, αλλά και όσους άλλους επιθυμούν, να συμμετάσχουν ενεργά στο Συλλαλητήριο της Καβάλας με κεντρικό σύνθημα: «Το ΟΝΟΜΑ και η Ιστορία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ». Η μετάβαση θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ, με όσα λεωφορεία συμπληρωθούν, κατόπιν δηλώσεων. Η αναχώρηση θα γίνεται από την Δημοτική Αγορά στις έξι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Εκδηλώσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης
Εκδηλώσεις με τίτλο «Μια ζωγραφιά για την Ειρήνη» διοργανώνει για Τρίτη χρονιά η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης , σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία και γυμνάσια. Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων καλλιτεχνικής δημιουργίας των μαθητών – ομιλία – μουσικό πρόγραμμα από τους hip-hop live και από μαθητές με ποντιακή λύρα . Το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής στις οκτώ και μισή το βράδυ θα ανέβει θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παραμύθι χωρίς όνομα» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και μουσική από την Μαρία Κηπουρού (βιολί) και την Αλίκη Διαμαντίδου (πιάνο).

Περιφέρεια
8η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Εγκρίθηκε από τα μέλη του Π/Σ Αν. Μ. Θράκης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης σχέδιο σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την εκτέλεση «Εργαστηριακού Ελέγχου Μικροβιολογικών και Φυσικοχημικών παραμέτρων δειγμάτων πόσιμου ύδατος και νερών αναψυχής, καθώς και λυμάτων βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ.

Επιμελητήριο – Οικονομία
Ημερίδα με θέμα «Έλεγχοι και αδειοδοτήσεις των τεχνικών επαγγελμάτων»»
Σημαντικό ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με πρωτοβουλία του προέδρου, του κ. Αντώνη Γραβάνη με θέμα: «Έλεγχοι και αδειοδοτήσεις των τεχνικών επαγγελμάτων» και εισηγητές τους κ.κ. Χρήστο Αμπατζιάνη, Προϊστάμενο του Τμήματος Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ροδόπης και Αλεξόπουλο Δημήτριο, Μηχανολόγο Μηχανικό, υπάλληλο του Τεχνικού Τμήματος της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ροδόπης. Οι δύο εισηγητές επικεντρώθηκαν στο νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα τεχνικά επαγγέλματα, τις διαδικασίες αδειοδότησης αλλά και εξέλιξης τους. Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση όπου οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν και για επιμέρους ζητήματα που τους απασχολούν.

Πολιτική
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ επισκέφτηκε χθες το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και μίλησε σε μικρή συγκέντρωση μουσουλμάνων πολιτών στο χώρο της αυτοαποκαλούμενης «τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής». «Υπάρχει δικαιοσύνη» στην Τουρκία είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της χώρας Μουχάρεμ Ιντζέ από την Κομοτηνή, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται εδώ και μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ανακοίνωση Αχμέτ Ιλχάν : «Είμαι ανυποχώρητος μπροστά στην σπίλωση και την συκοφαντία»
Την ικανοποίηση του από την δικαστική εκδίκαση της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Αχμέτ Ιλχάν . «Είχα πέσει θύμα μιας απρόκλητης και χυδαίας επίθεσης μέσα από αλλεπάλληλα και συγκεκριμένα δημοσιεύματα που σκοπό είχαν ξεκάθαρα την ηθική και πολιτική μου εξόντωση. Δεν διέθετα άλλο τρόπο να αμυνθώ από το να προσφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη, την οποία πάντα εμπιστεύομαι.» τονίζει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής σημειώνοντας πως πιστεύει στην ανεκτικότητα, στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, «είμαι σαφώς ανοιχτός στην πιο σκληρή κριτική, ως στοιχείο δημοκρατίας και πλουραλισμού. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές στον πολιτικό μου βίο που δέχτηκα σκληρές επιθέσεις και κριτική από πολιτικούς μου αντιπάλους. Όμως, δεν είμαι διατεθειμένος να δείξω καμία ανοχή σε προσωπικού χαρακτήρα ανοίκειες επιθέσεις που έχουν ως στόχο με προπέτασμα καπνού την πολιτική κριτική, την ηθική μου εξόντωση και την πολιτική μου απαξίωση στα μάτια της οικογένειάς μου, των συμπολιτών και των ψηφοφόρων μου.»

ΝΟΔΕ Ροδόπης – νέες θέσεις
Με απόφαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη ανατίθενται οι παρακάτω θέσεις ευθύνης στα νέα μέλη του νέου Δ.Σ.: 1. Αντιπρόεδρος : Τσιμπιρίδου Δήμητρα 2. Γραμματέας : Αμπαρτζίδης Βασίλειος 3. Ταμίας : Τσαβδαρτζής Ιωάννης 4. Υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας : Παυλίδης Χαράλαμπος 5. Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμούς & επικοινωνίας : Παντελής Σταύρος 6. Υπεύθυνη εργαζομένων ιδιωτικού & δημόσιου τομέα: Καταροπούλου Ζάνα 7. Υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης : Χασάν Χασάν 8. Υπεύθυνος παραγωγικών & επιστημονικών φορέων : Χαδόλιας Δημήτριος 9. Υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων : Χατζή Ελένη

Ενημέρωση Media
Νέο ΔΣ στην ΕΣΗΕΜΘ
Εκλογές πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής βρέθηκαν 277 ψηφοδέλτια από τα οποία 260 έγκυρα, 9 άκυρα και 8 λευκά. Εκλέγονται οι: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ»: Χαραλαμπίδης Παναγιώτης, Μπίκας Χαράλαμπος. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»: Νεστορίδης Παναγιώτης, Βοϊτσίδης Ιωάννης, Καρράς Νικόλαος, Κοντογιαννίδης Ρωμανός, Κοντογουλίδης Βασίλειος, Ρέτζιος Αναστάσιος και Τσαρούχα Ειρήνη.

Μητρόπολη
Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Κομοτηνής
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής θα ιερουργήσει αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και θα τελέσει χειροτονία Πρεσβυτέρου. Την Κυριακή το πρωϊ θα ιερουργήσει στον Ἱερό Ναό της Ἁγίας Εἰρήνης Καβάλας. Την Τρίτη,05 Ιουνίου στις επτά και μισή το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ἱερουργήσει στον Ιερό Κάθε δρικό Ναό Εὐαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα δεηθεί υπέρ προόδου, φωτισμού και επιτυχίας των διαγωνιζομένων μαθητών στις Πανελλήνιες και προαγωγικές εξετάσεις.

Πολιτισμός
«Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης»
Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ σήμερα και αύριο στις εννέα το βράδυ με το έργο «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης του Αλέκου Σακελλάριου». Η Σκηνοθεσία είναι της Άννας Μαχαιροπούλου.

Τα λουλούδια επι Σκηνής
Τέσσερις ιστορίες για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή με τίτλο «Λουλούδια» παρουσιάζουν τα μαθητικά τμήματα του θεατρικού εργαστηρίου Επί σκηνής αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Ρεξ). Επιμέλεια κειμένων- Διδασκαλία: Μυρσίνη Λαντζουράκη. Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Σήμερα γάμος γίνεται, σήμερα πανηγύρι!
Την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση της Ειδικότητας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρουσιάζουν οι υπεύθυνοι της Σχολής αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου στις 20:30 στο Αμφιθέατρο “Γ. Παπαδριέλλης” της Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Αστυνομικό δελτίο
Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Στις 3 Ιουνίου, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα τελέσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα αναγνωσθεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα: Στην Ξάνθη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
Συνελήφθησαν 3 διακινητές μεταναστών
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί διακινητές, ένας 44χρονος υπήκοος Ιράκ, ένας 27χρονος υπήκοος Λιβύης και ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εβδομήντα εννέα (79) μη νόμιμους μετανάστες. Στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο και τον 19χρονο, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, πενήντα οχτώ (58) μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση, στον παλαιό Ζυγό Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Ρουμάνικων Αρχών, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης τρείς (3) διακινητές, ηλικίας 66, 41 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά τριάντα ένα (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπήκοοι Συρίας και Ιράκ.

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, θεσσαλονικη, ελλαδα, μακεδονια, καβαλα, ιουνίου, ονομα, δωρεαν, λεωφορεια, σχολεια, live, νοδε, νέα, media, ψηφοδελτια, πανελληνιες 2013, δηπεθε, κύτταρο, ρεξ, ξανθη, λιβυη, συλληψεις, ert, τελη κυκλοφοριας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, πανελληνιες, θεμα εκθεσης 2012, νικος ρωμανος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, των αγιων παντων, αυτοκινητο, γαμος, δωρεαν, ηθικη, ημερησια, θεμα, θρακη, ιρακ, λουλουδια, λυρα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, αγορα, αχμετ, βραδυ, γαλα, δημητρα, γινει, γινεται, διευθυνση, δηπεθε, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ειπε, ειρηνη, εκθεση, ελευθερια, ενεργα, εξετασεις, εξι, επαγγελματα, επτα, ετων, ζωγραφια, ιδια, εικοσι, ομιλια, κελσιου, κύτταρο, λευκα, μακεδονια, ματια, μηνες, μαρια, νοδε, παντα, οκτω, ονομα, παυλιδης, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συγκεντρωση, σκηνοθεσια, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, τμημα, τουρκια, τριτη, υπηκοος, ιωαννης, ωρες, ακυρα, μποφορ, δημοτικα, εβδομηντα, εννεα, ενωση, φυλακες, hop, υπουργειο, ιουνίου, κυριακη, μπροστα, ρωμανος, σκηνη, τριαντα, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, 1-6-2018 Πρωινή Ενημέρωση,komotini, 1-6-2018 proini enimerosi