Κλείνει ο Δήμος για μια ημέρα – Συμπαρίσταται στον αγώνα των συμβασιούχων

09:42 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα των συμβασιούχων οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα μετά και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων, ήρθε χθες προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια συνεδρίαση όπου έδωσαν το παρόν μαζικά και εργαζόμενοι.
Το Σώμα υιοθέτησε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η παράταξη του Πέτρου Κρίκη)την πρόταση του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη για την ανάγκη νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα εξασφαλίζουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων αλλά και τη διενέργεια

μόνιμων προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Η βασική μας θέση είναι «μόνιμη και σταθερή εργασία» και προς την κατεύθυνση αυτή θα σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων, τόνισε ο κ.Καλογιάννης. Σε ένδειξη συμπαράστασης μάλιστα στον αγώνα των εργαζομένων, πρότεινε να παραμείνει κλειστός για μια ημέρα ο Δήμος.
«Ειμαστε στο ίδιο μετερίζι. θέλουμε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι. Οποιος λάβει διαφορετική απόφαση θα μας βρει απέναντι» κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.
ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για την εξέλιξη του θέματος άσκησε στην τοποθέτηση της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά του δημάρχου ο οποίος όπως είπε αφήνει στο απυρόβλητο τον αρμόδιο υπουργό.
«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους.Τους έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και η κοροιδία συνεχίζεται» τόνισε με έμφαση και δήλωσε οτι θα πρέπει να διασφαλισθούν οι θέσεις των εργαζομένων αλλά και τα δεδουλευμένα τους.
Ανάλογη κριτική άσκησε και ο πρώην δήμαρχος Κ.Τζανακούλης ο οποίος σημείωσε πως θα πρέπει ο Δήμος να πιέσει προς την κατεύθυνση των μόνιμων προσλήψεων.
Για ανευθυνότητα της κυβέρνησης και εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων έκανε λόγο η εκπρόσωπος της παράταξης του Εκτορα Νασιώκα διατυπώνοντας παράλληλα τη θέση της για «σταθερές μορφές εργασίας και καταβολή των δεδουλευμένων».
Για τήρηση του Συντάγματος α λα καρτ,από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Ντίνος Διαμάντος κατηγορώντας τη μάλιστα ότι κρατά ομήρους, ανθρώπους που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Ζητούμε μόνιμες εργασιακές σχέσεις και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να πιέσει ο Δήμος» κατέληξε ο κ. Διαμάντος.
Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο Πέτρος Κρίκης, στις οποίες καταλόγισε υποκριτική στάση καθώς όπως είπε»στηρίζουν μόνο στα λόγια τους εργαζόμενους καθώς είναι τα κόμματα που υποστηρίζουν, αυτά που ευθύνονται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η συνεδρίαση πάντως ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου των εργαζομένων Ζήση Γκαραλιάκου ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και κάλεσε το Δήμο να πάρει ξεκάθαρα θέση στο θέμα.
‘Απαιτούμε νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων μας, σε αορίστου χρόνου» τόνισε με έμφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα