Λέσβος: 753 μή κατοικήσιμα κτίρια- Στο νησί κλιμάκιο για τα δημόσια κτίρια

09:42 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο έλεγχος των κατοικιών που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου στη Λέσβο. Από τα 1361 κτίρια που έχουν ελεγχθεί τα 753 είναι μη κατοικήσιμα και τα 608 κατοικήσιμα.

Στις 5 τηλεφωνικές γραμμές στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (2251350280-84) οι πολίτες συνεχίζουν να καταταθέτουν αιτήσεις πολιτών για ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους. Οι αρμόδιοι ζητούν την κατανόηση των πολιτών καθώς τα συνεργεία των μηχανικών ξεκίνησαν τους ελέγχους από τις

πληγείσες περιοχές και τους διαβεβαιώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα εξετασθούν όλα τα αιτήματα και δε χρειάζεται να ξαναδηλώνουν το οίκημά τους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους , μηχανικό εξοπλισμό εμπορεύματα , οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα τηλέφωνα 2251352114-5.

Για τις αιτήσεις για το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα και για οικοσκευή οι δικαιούχοι πρέπει να απευθύνονται στο δήμο Λέσβου στα ΚΕΠ.

Στη Λέσβο αύριο μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και 12 μηχανικοί της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια μεταξύ των οποίων και παιδικοί σταθμοί που από την προηγούμενη Τρίτη παραμένουν κλειστοί. Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, που ενσωμάτωσε τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την ΔΕΠΑΝΟΜ και θα ελέγξει όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια). Οι 12 μηχανικοί θα συγκροτήσουν 6 συνεργεία και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το πρωί τους ελέγχους.

Την Πέμπτη οι εργολάβοι που σύναψαν συμβάσεις με το δήμο, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία άρσης επικινδύνων σε 100 περίπου σημεία που έχουν εντοπιστεί . Πρόκειται για επικίνδυνα ή ετοιμόρροπα κτίρια ή τμήματα κτιρίων που πρέπει να απομακρυνθούν. Συγκεκριμένα δύο κλιμάκια θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη στην Βρίσα και στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου και ένα κλιμάκιο στο Πλωμάρι.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα