Κέρκυρα:Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Λευκίμμης για το ΧΥΤΑ

19:31 6/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίηση τους από τη συμμετοχή των κατοίκων της Λευκίμμης στο συλλαλητήριο του Σαββάτου δήλωσαν οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες . Περισσότεροι από 1.000 Λευκιμμιώτες δήλωσαν αποφασισμένοι να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Νότου. Η συγκέντρωση έγινε στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ με τον περιφερειακό της Λευκίμμης.

Εκεί μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου Αλεύχιμον Μαρία Κοντομάρη και στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων. Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία για 5 χιλιόμετρα, περίπου, που διέσχισε όλη τη Λευκίμμη από τα Μελίκια μέχρι τις Ριγγλάδες. Το αίτημα να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους της περιοχής τονίζουν οι Λευκιμμιώτες και μάλιστα δηλώνουν ότι τώρα πλέον ακόμη και εκείνοι που το 2008 δεν συμφωνούσαν, σήμερα συμπαρατάσσονται με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί.
Στο σημείο που διασταυρώνονται ο περιφερειακός με το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ υπάρχει ένα οδόφραγμα με λάστιχα αυτοκινήτων. Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα πρόχειρο στέγαστρο όπου παραμένουν οι κάτοικοι που κάνουν βάρδια επί 24ωρου βάσεως προκειμένου να βλέπουν αν θα επανέλθουν τα συνεργεία των εργολάβων για την ηλεκτροδότηση του ΧΥΤΑ, την υδροδότηση του και την ασφαλτόστρωση του δρόμου. Στο μεταξύ οι παρόδιοι ιδιοκτήτες έχουν περιφράξει τα κτήματα τους αφήνοντας τόσο πλάτος στο δρόμο όσο προβλέπεται για έναν αγροτικό δρόμο. Τελικά όπως διαμορφώθηκε ο δρόμος που οδηγεί στο ΧΥΤΑ , δεν υπάρχει χώρος να διασταυρωθούν δύο αυτοκίνητα.
Στη συγκέντρωση και πορεία παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Γκούσης, Σπύρος Βλάχος, Σταμάτης Πελάης και Βασίλης Αρμενιάκος. Επίσης παρόντες ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Γκούσης και Γιάννης Κουλούρης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα