Κομοτηνή: 6-5-2018 ΕΡΤ Ειδήσεις ΕΡΤ Ενημέρωση

17:41 6/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Παράταση δύο μήνες στον Κλεισθένη
Παράταση δυο μηνών -πέρα από την 14η Μαΐου- στη διαβούλευση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, θα δώσει η Κυβέρνηση όπως τονίζει σε συνέντευξη του στην ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης . Παράλληλα αναφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τις Κοινότητες και να προχωρήσει στην κατάτμηση ορισμένων δήμων , όπως είχε πει και στο περιφερειακό συνέδριο στη Λέσβο. Ο κ. Σκουρλέτης εξαπολύει δριμεία επίθεση στην

ηγεσία της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ σε σχέση με τη στάση τους στην απλή αναλογική, λέγοντας ότι «ξεβολεύονται από μια παγιωμένη κατάσταση δεκαετιών».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ορίστηκαν οι τελικές ημερομηνίες κορύφωσης των διεργασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, σε εξαιρετικώς επείγουσα επιστολή που απέστειλε στους Αιρετούς όλης της Χώρας, προσδιόρισε τις νέες ημερομηνίες, ενημερώνοντάς τους ότι ο επανακαθορισμός κατέστη αναγκαίος εξαιτίας μεγάλου αριθμού παραπόνων από Συνέδρους ότι ήταν αδύνατον να βρουν δωμάτια βάσει των αρχικών. Οι τελικές ημερομηνίες λοιπόν διαμορφώνονται ως εξής: Πέμπτη, 10 Μαΐου, Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. Πέμπτη, 10 Μαΐου, 11.00 π.μ., ανοικτή στα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.ΠΕ. Παρασκευή, 11 Μαΐου, Κοινό Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. (Ξενοδοχείο Caravel, Αθήνα) Επιπλέον, για το πρωί της Πέμπτης, στις 9.00, έχει οριστεί Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., με μοναδικό θέμα το ν/σ.

Συνδικαλισμός

Την κατοχύρωση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας διεκδικεί η ΑΔΕΔΥ. «Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί εξασφάλιση του επιδόματος και αξιώνει να μην περικοπεί από κανένα εργαζόμενο αλλά αντιθέτως να επεκταθεί σε άλλους εργασιακούς χώρους, κλάδους και ειδικότητες.» δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Υγεία
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος
Στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε συμμετέχει ο Δήμος Τοπείρου. Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Τοπείρου (Εύλαλο), στις 11 & 12 Μάιου 2018. Τηλέφωνο για ραντεβού: 2541352613 (09.00-13.00) Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Πολιτισμός
Έκθεση βιβλίου
Το μεγαλύτερο bazaar βιβλίου της περιφέρειας στην Ξάνθη, πραγματοποιείται έως και το Σάββατο 12 Μαϊου 2018 !Βιβλία 100 & πλέον εκδοτών από 0,50 € στο Εμπορικό Κέντρο Flamingo (4 χιλ. Ξάνθης Πόρτο Λάγος). Καθημερινά 10 πρωί έως 9 βράδυ – Σάββατα έως τις 8. Aνοιχτά και την Κυριακή 6 Μαΐου από τις 11 μέχρι τις 6 μ.μ.

Μεγάλη συναυλία
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Εκευθερίων 2018». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον Αθλητικό Όμιλο Γυμναστικής ΤΑΕ KWON DO Κομοτηνής. Συνεχίζεται το βράδυ με ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ «ΡΑΝΤΕΒΟΥΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ» στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης. Η μεγάλη ορχήστρα των «Φίλων της Μουσικής Θράκης», με 30 μουσικούς, ανεβαίνει στη σκηνή και παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Ήχοι του κλασικού ρεπερτορίου διάσημων δημιουργών σμίγουν με νέα ελληνικά μουσικά έργα και έντεχνο ελληνικό τραγούδι από καταξιωμένους συνθέτες της περιοχής. Ερμηνεύονται σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια σε στίχους Κωνσταντίνου Καβάφη. Το πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Βενετικίδη, εξελίσσεται σε δύο μέρη με θεατρικότητα και περιεχόμενο αντάξιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη
Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις επτά και μισή το απόγευμα στην Αίθουσα Ιδρύματος Παπανικολάου με Ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Καζαντζάκη Γιώργου Στασινάκη, με θέμα: «Η επικαιρότητα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη». Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Στασινάκη: «Καζαντζάκης − Ζορμπάς: Μια αληθινή φιλία», Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2017, από τη φιλόλογο και συγγραφέα Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά. Στην εκδήλωση θα παραστεί και η δισέγγονη του Ζορμπά, Εβίτα Κεχαγιά-Βαρελά, η οποία θα καταθέσει τη μαρτυρία της για τον προπάππο της Γιώργη Ζορμπά.

Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία ειρήνης
Παραδοσιακοί χοροί αύριο στις οκτώ και τέταρτο στην Πλατεία Ειρήνης με την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων. Εμφανίζονται οι Σύλλογοι: Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής , Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών , Ν. Καλλίστης «Άγιος Δημήτριος» και η Χορευτική Ομάδα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Συναυλία τζαζ μουσικής
Συναυλία τζάζ μουσικής θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 21:00 στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης. Συναυλία με τη Big Βand και τζαζ μουσική, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Ιερώνυμου. Θα παρουσιαστούν, γνωστές μουσικές από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 23χρονης ημεδαπής για πώληση ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (5-5-2018) το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 23χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 23χρονη, διότι πούλησε σε αστυνομικούς, που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 202,1 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, χρηματικό ποσό και ένα tablet. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. .

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ενημερωση, εκδόσεις καστανιώτη, αυγη, κεδε, μαΐου, αθηνα, ΑΔΕΔΥ, bazaar, ξανθη, ταε, kwon, νέα, συμμετοχή, big, συλληψεις, tablet, ert, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, καιρος, θεμα εκθεσης 2012, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, αυγη, δωρεαν, ηγεσια, θεμα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, τραγουδια, βραδυ, βρισκεται, δευτερα, διευθυνση, δημος, δωσει, δωματια, εβιτα, αιθουσα, εκδόσεις καστανιώτη, εργα, επτα, εσωτερικων, ζορμπας, ηχοι, ομιλια, καρκινος, εκδοσεις, κεδε, κελσιου, κυβερνηση, κινηση, μαΐου, μηνες, νικο, ομαδα, οκτω, παρουσιαση, πεμπτη, περιφερειακο, πρωι, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, συλλογοι, ταε, τμημα, ωρες, bazaar, μποφορ, big, ευστρατιου, ελληνικα, ενωση, χωρα, κωνσταντινου, kwon, κυριακη, ορχηστρα, πωληση, σκηνη, tablet, θερμοκρασια, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα