ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 28-09-2018

11:14 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Οικονομία
Σ.Γιαννακίδης: Τάχιστη υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Καθαρός Διάδρομος πια για την Κυβέρνηση μετά τα τέλος των μνημονίων, για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και το σχεδιασμό και τη χάραξη πολιτικών από την Ελληνική Κυβέρνηση, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής της Χώρας.
Αυτό τόνισε μιλώντας στo δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.
Σε ότι αφορά το θέμα της Μειονότητας τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξει

η στρεβλή εικόνα που έχουν κάποιοι στην Ελλάδα για την Μειονότητα και να μπει στην σωστή διάσταση που είναι αυτή της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Για το θέμα της ΣΕΚΑΠ ανέφερε πως είναι πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός πως θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Για το θέμα της Βιομηχανικής κάνναβης που ενεργοποιούνται καλλιεργητές από την Ξάνθη και τον Έβρο κυρίως, υποστήριξε πως αυτό μπορεί να γίνει συνδυαστικά ως αμειψισπορά, με την καπνοκαλλιέργεια, αλλά και με άλλες δυναμικές καλλιέργειες.
«Αυτό που πρέπει να προταχθεί είναι η Σύνδεση του Πρωτογενούς τομέα με την Μεταποίηση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης.

Σ.Γιαννακίδης Απεμπλοκή στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Καβάλα και Αλεξ-πολη

Στεκόμενος στο αντικείμενο του ΕΣΠΑ ανέφερε πως στην Καβάλα θα έχουμε άμεση Δημοπράτηση στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ενώ η Μονάδα της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού.
Τέλος ο κ. Γιαννακίδης στάθηκε και στο σχέδιο ανάπτυξης της κάθε περιφέρειας που προέκυψε από τα Συνέδρια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τα οποία θα προχωρήσουν τάχιστα στην υλοποίηση.

Πρωτογενής Τομέας
Μεταφορά πιστώσεων στις Περιφέρειες για την καταβολή δαπανών μισθοδοσίας στους εποχικούς κτηνιάτρους

Πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η μεταφορά πιστώσεων στις Περιφέρειες της χώρας με σκοπό την καταβολή των δαπανών μισθοδοσίας στους εποχικούς κτηνιάτρους. Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω κτηνίατροι προσλήφθηκαν για την εφαρμογή του Προγράμματος των Τεσσάρων Εξωτικών Νοσημάτων (Ευλογιά, Πανώλη Μικρών Μηρυκαστικών, Αφθώδης, Οζώδης Δερματίτιδα) και η μισθοδοσία τους καλύπτεται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ξεκινούν στη Μακεδονία και τη Θράκη οι ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων για τη λύσσα των κόκκινων αλεπούδων
Ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου στη Μακεδονία και τη Θράκη οι από αέρος ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων για τη λύσσα των κόκκινων αλεπούδων. Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια Δ/νση, ο αντιλυσσικός εμβολιασμός δεν θα διενεργείται σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες κ.ά. θα γίνονται ρίψεις 25 δολωμάτων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ θα επεκτείνονται κατά περίπτωση σε απόσταση -ακτίνας πενήντα χιλιομέτρων- γύρω από το σημείο εντοπισμού νέων θετικών κρουσμάτων.
Η πρώτη ρίψη εμβολιακών δολωμάτων θα γίνει με πτήσεις αεροπλάνων από την αερολέσχη της Ξάνθης.
Σε διάστημα 6-8 ημερών θα καλυφθούν όλη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Κόμματα
Γ. Χατζηθεοδώρου: «Τέλος Οκτώβρη το 50% των υποψηφιοτήτων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές»

Σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 και 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του Συντονιστή ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Χατζηθεοδώρου, θα κλείσει το 50% των υποψηφιοτήτων και στους μεγάλους Δήμους της χώρας αλλά και στις περιφέρειες.
« Ο τελικός στόχος είναι μέχρι τέλος Οκτώβριου να έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες για τις περιφέρεις και μεγάλους δήμους, έτσι ώστε να υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει αυτό στον κόσμο».
Για την περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουν γίνει επαφές με επικεφαλής των άλλων παρατάξεων με αρκετούς ανθρώπους και προσωπικότητες που ενδιαφέρονται και θέλουν να έχουν συμμετοχή, απέναντι σε μια διαλυμένη περιφερειακή διοίκηση του κ. Μέτιου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Ομιλητής σε συνέδριο υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Ε. Στυλιαννίδης

Στο 2ο Πανελλήνιο-Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, θα μιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός Παιδείας και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το Συνέδριο διοργανώνεται σήμερα αύριο και μεθαύριο στη Λαμία.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι :
« Ελλάδα- Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και Οικονομία».

Χρίσματα μόνο σε μεγάλους και μητροπολιτικούς δήμους και στις περιφέρειες θα δώσει η Νέα Δημοκρατία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Ξάνθης προκειμένου να καταγράφουν, να συζητηθούν και να αξιολογηθούν τα πρόσωπα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ή προκρίνονται, ώστε να λάβουν τη στήριξη του κόμματος για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Στην κεντρική γραμμή του κόμματος της ΝΔ είναι να δοθούν χρίσματα μόνο σε μεγάλους και μητροπολιτικούς δήμους και αυστηρά στις Περιφέρειες, όπου εκεί αναμένεται να υπάρχουν και διαγραφές για τους αντάρτες και να μην δοθούν χρίσματα σε μικρές πόλεις και να αποφασίσει η τοπική κοινωνία

Εκκλησία
Υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ξάνθης η εκδήλωση-ομιλία για τη Μακεδονία την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδήλωση-Ομιλία διοργανώνεται , υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, την προσεχή Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου (συμβολική ημέρα λόγω της διενέργειας του δημοψηφίσματος στα Σκόπια) στις 11:30π.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, προκειμένου να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες, σημειώνουν οι διοργανωτές, για τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Προσυμφώνου.
Ομιλητές Εκδήλωση-Ομιλία για τη Μακεδονία θα είναι ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο κ. Δημήτριος Νατσιός.
Την εκδήλωση στηρίζουν 16 Σύλλογοι και Σωματεία της Ξάνθης.

Υγεία
12ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας

Ξεκινούν σήμερα στις 17:15 στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή οι εργασίες του 12ου Ετησίου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας.
Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Το 12ο σεμινάριο, είναι υπό την επιστημονική εποπτεία και προεδρεία του Συντονιστή Δ/ντή του Νεφρολογικού Τμήματος Κομοτηνής Κων/νου Μαυροματίδη και θα έχει ως θέμα τις «Διαταραχές Ύδατος και Ηλεκτρολυτών».
Το κλινικό φροντιστήριο που θα γίνει σήμερα ξεκινά αυτή την ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 14:00 με εισηγητή τον κ. Μαυροματίδη, έχει ως θέμα του την: «Φυσιολογία του νατρίου και του ύδατος.
Θα ακολουθήσουν 6 στρογγυλές τράπεζες με 30 ομιλητές.

Αυτοδιοίκηση
Ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών η προσεχή Κυριακή

Ημέρας μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών η προσεχή Κυριακή.
Οι εκδηλώσεις μνήμης των Εθνικών Ευεργετών θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
Θα περιλαμβάνει τέλεση Δοξολογίας στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει Κατάθεση Στεφάνων.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηναίων

Συνεδριάζει σήμερα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηναίων, με 43 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.
Από τα θέματα που θα συζητηθούν ξεχωρίζουν
Κατανομή χρημάτων από τους ΚΑΠ, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων.
΄Εγκριση ή μη παραχώρησης δικαιώματος για την εκτέλεση εργασιών εσωτερικών διαρρυθμίσεων στο κτίριο ευθύνης Δήμου (στέγη ΑΜΕΑ) με σκοπό την επέκταση άδειας λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2017».
Λήψη απόφασης για την εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης μελέτης με τίτλο: Ειδικό χωρικό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση Ρομά στην περιοχή Αδριανουπόλεως του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΠΘ
3o Θερινό Σχολείο «Αρχαίο Ελληνικό Δράμα στην Κομοτηνή

Σήμερα στις 19.00 στο «Θρακικό Πνευματικό Κέντρο – Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής», θα γίνει η τελετή λήξης των εργασιών του τρίτου Θερινού Σχολείου Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Κομοτηνή.
Κατά την τελετή θα γίνει η επίσημη παρουσίαση εργασιών των φοιτητών, στρογγυλό τραπέζι: «Αποτίμηση του θερινού σχολείου 2018» και η επίδοση βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες.

Ο τίτλος του θερινού σχολείου ήταν , «Το Αρχαίο Ελληνικό δράμα ως παραστατική τέχνη» και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε σύμπραξη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πρωτοβουλία για την καινοτομία από το ΔΠΘ

Στην πρωτοβουλία MEDILAB© Ανοικτές δράσεις καινοτομίας -OPEN INNOVATION ACTIONS- έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν συμμετοχή όσες επιχειρήσεις επιθυμούν.
:

Όσοι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι μεταπτυχιακού επιπέδου επιθυμούν να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίες θα πρέπει να συμπληρώσουν έως 10 Οκτωβρίου 2018 τη Φόρμα Συμμετοχής:

Η Βραδιά του Ερευνητή και φέτος στο ΕΚ ΑΘΗΝΑ της Ξάνθης

Μια μεγάλη γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα, που είναι η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιείται σήμερα στην Ξάνθη, από το Ερευνητικό Κέντρο “ΑΘΗΝΑ” στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» γιορτάζεται σε 300 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας!
Μέσα από ποικίλες επιστημονικές δράσεις, πειράματα, δρώμενα και πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό!

Εκπαίδευση
Χουσεΐν Μπαλτατζή: Τα βιβλία που διδάσκονται στα δημόσια σχολεία να διδάσκονται και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία

«Το αίτημα μας είναι ξεκάθαρο τα βιβλία που διδάσκονται στα δημόσια σχολεία να διδάσκονται και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία».
Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΜΘ ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου στην Ξάνθη Μπαλτατζή Χουσεΐν, απ’όπου ξεκίνησε και η συμβολική κατάληψη από γονείς και αποχή των παιδιών από τα μαθήματα.
Κλείνοντας ο κ. Μπαλτατζή σημείωσε «Εμείς περιμένουμε και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της Ξάνθης όπως περιμένουμε και την συνάντηση με τους φορείς της πολιτείας και τον Υπουργό Παιδείας και μέχρι να δούμε φως από την χαραμάδα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν 32 σχολεία από τον νομό Ξάνθης και 4 από τον Νομό Ροδόπης.

Αγορά
Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή στις 5 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί για 4η χρονιά η «Λευκή Νύχτα» στην Κομοτηνή. Φέτος η “Λευκή Νύχτα” τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματικών και βιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης θα συνδιοργανωθεί από την ΟΕΒΕΣ, τον Εμπορικό σύλλογο και την ΔΕΚΕΠΑΚ, τις προηγούμενες χρονιές αρωγός ήταν η περιφέρεια..
Την νύχτα αυτή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 7 το βράδυ μέχρι της 12 τα μεσάνυχτα, ενώ σε διάφορες γωνίες κεντρικά της πόλης θα παίζουν συγκροτήματα από την περιοχή . Θα έχει ξυλοπόδαρους βεγγαλικά και εδέσματα.

Σύλλογοι
Ενημερωτική Εκδήλωση για την Επιληψία

Ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης «ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ», οργανώνει
την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018,και ώρα 18:30-20:30,
την Ενημερωτική Εκδήλωση ¨ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ¨,
στην αίθουσα του ΕΒΕΡ
(Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης)
με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και παράλληλα την ευαισθητοποίηση του.
Στις εισηγήσεις θα γίνει αναφορά στα βασικά στοιχεία της νόσου, στις δυνατότητες και τους περιορισμούς που απορρέουν από την Επιληψία, ενώ θα δοθούν οδηγίες διαχείρισης, προφύλαξης και διαβίωσης με την Επιληψία. Θα ακουστούν και προσωπικές εμπειρίες.
Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης, απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο σε επαγγελματίες υγείας ή εκπαιδευτικούς.

Πολιτισμός

Τη λαϊκή τέχνη του κεντήματος θέλει να αναδείξει η ΦΕΞ, δημιουργώντας τη γωνιά κεντήματος στον εκθεσιακό χώρο «νήματα με νοήματα» στον χώρο της καπναποθήκης της Φ.Ε.Ξ. Πλάτωνος 27.
Οι ηλικίες που γίνονται δεκτές είναι 9 έως 14 χρόνων.
Η Συμμετοχή είναι 10€ το μήνα, με τα υλικά.
Η 1η συνάντηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή 18.00 στην καπναποθήκη της Φ.Ε.Ξ.
Πληροφορίες εγγραφές: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης τηλ. 2541025421

Σημειώνεται πως Στα εργαστήρια της ΦΕΞ συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 950 ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο της αρεσκείας τους.

4ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την ΠΕ Ροδόπης, το Φεστιβάλ «Via Egnatia».
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Ροδόπη, θα γίνουν σήμερα και αύριο .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα στις 19:00 από το ΤΕΕ Θράκης. Εναρκτήρια Ενημερωτική εκδήλωση. Ανάδειξης της ιστορικής, αρχαιολογικής και γεωπολιτικής σημασίας της Εγνατίας οδού
Εθελοντική μουσική παρουσία: Ωδείο «Δ. Κόψας»
Για το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει 18:00-20:00: “RODOPI RUN” Αγώνας δρόμου εντός πόλης 5 χλμ.
Επίσης 19:00 – 23:00: Ιστορική περιοχή «ΒΑΡΟΣΙ» Κομοτηνής Έκθεση έργων τέχνης (εικαστικών, γλυπτών κ.ά.) του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ»
Την Κυριακή 11:00-13:00: “RODOPI BIKE RUN” Ποδηλατικός Αγώνας εκτός πόλης 18 χλμ.
Επίσης 20:00-23:00: Βυζαντινό τείχος. «Μουσική Εγνατία-Τραγούδια Χωρίς Σύνορα» Εθελοντική Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το μουσικό σχήμα «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης»

Ανοικτά Μουσεία στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών

Αύριο και μεθαύριο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι πόλεις, για τρεις μέρες, θα πλημμυρίσουν με ήχους, τραγούδια και χορούς, εκθέσεις και παραστάσεις, βιβλία και φωτογραφίες, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια.
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Παράσταση Επί σκηνής Να ζει κανείς…Ή να μη ζει κανείς

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων του, το Θεατρικο εργαστήρι Επί σκηνής παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σαμ Μπόμπρικ «Να ζει κανείς ή να μη ζει…κανείς» το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Δη. Πε. Θε. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30)
Είσοδος ελεύθερη
Στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για την αγορά εξοπλισμού που θα χορηγηθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής.

Μαθήματα Μπριτζ στη ΦΕΞ από τον Οκτώβριο


Μαθήματα Μπριτζ θα ξεκινήσουν την 1 του Οκτώβρη στον πολυχώρο της ΦΕΞ,-Πλάτωνος 27-.
Ένα πνευματικό άθλημα επίσημα αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος στο «Δύο» Ξάνθης

Τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο και το νέο βιβλίο του «Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα» φιλοξενεί το απόγευμα (19.30) της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου το βιβλιοπωλείο «Δύο» της Ξάνθης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κέδρος».
Τον συγγραφέα παρουσιάζει και συνομιλεί μαζί του ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και στο τέλος της εκδήλωσης.

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι 13η περίοδος -Κυριακή 12 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το Φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι 13η περίοδος» διοργανώνεται στην Ξάνθη από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης την περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων. Οι εκδηλώσεις για το φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι 13η περίοδος» ξεκινούν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου με της Μουσικές συναντήσεις στα σχολεία Συναυλία με τη May Roosevelt στις [21.00] ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΕΞ και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018στις [20.00] ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ και ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ με παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με το μέλλον του «Αρχείου Μάνος Χατζιδάκις» της ΦΕΞ και η μουσική Βιβλιοθήκη «Σόνια θεοδωρίδου» .Το φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι 13η περίοδος» περιλαμβάνει 19 εκδηλώσεις με στόχο να συντονίσει τις μουσικές δράσεις στην Ξάνθη ώστε να διευρυνθεί ο εκπαιδευτικός τους και όχι μόνο χαρακτήρας.Κάθε χρόνο συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις της ΦΕΞ περισσότεροι από 1500 μαθητές.
Υπεύθυνος – συντονιστής του Φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι 13η περίοδος» είναι ο Γιάννης Κατσούλης και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος ο Σπύρος Γκικόντης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Νέος κύκλος σεμιναρίων Ελληνικής Διαχρονίας/ Ελληνικής Φιλολογίας ξεκινά με διδάσκοντα το Θανάση Μουσόπουλο στο ΙΘΤΠ

Ο Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος – συγγραφέας – ποιητής για 19η χρονιά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε συνεργασία με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Κυριάκος Σταματιάδης» στην Καπναποθήκη Π, καταπιάνεται με κείμενα ελληνικά και θέματα διαχρονικά.
Θεματολογία σχετική με την αρχαιοελληνική φιλοσοφία και τους φιλοσόφους, βυζαντινά και νεοελληνικά παράλληλα
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, ημέρα Τετάρτη, σε προκαθορισμένες από την αρχή ημερομηνίες, από Οκτώβριο 2018 έως Μάιο 2019. Το καταληκτήριο μάθημα θα διεξαχθεί με μορφή ημερίδας στις αρχές Ιουνίου 2019.Έναρξη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, Τελετή Λήξης, ελλαδα, σεκαπ, ξανθη, καβαλα, συριζα, αθηνα, συμμετοχή, κυπρος, λαμια, νέα, νοδε, εκλογες, νεα δημοκρατια, δημοψηφισμα 2015, σκοπια, κομοτηνη, εταιρεία, τραπεζες, σχολεια, αμεα, δραμα, θεατρο, innovation, αμθ, φως, τηλ, egnatia, τεε, χλμ, bike, σταυροι, μπριτζ, βιβλιοπωλείο, roosevelt, σπιτι, ιστορικο, ιουνίου, ert, κινηση στους δρομους, βιβλια, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, εκτακτη εισφορα, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, κυπρος εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, αυτοδιοικηση, το θεμα, γωνια, γωνιες, εδρα, ημερησια, θεμα, θρακη, ιονιο πανεπιστημιο, ιονιο, κυπρου, μουσικη, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, τεε, τραγουδια, υπουργειο πολιτισμου, φωτογραφιες, φως, ωρα, egnatia, αγορα, αλεξ, αμθ, ανθρωπος, βεγγαλικα, βιβλιο, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, γονεις, διαστημα, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, δρωμενα, δικτυο, δικτυα, εγνατια, εγγραφες, αιθουσα, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εκκινηση, εκπαιδευση, ενημερωση, εν λόγω, εξελιξη, επιληψια, ερευνα, ερχονται, εσωτερικων, εταιρεία, ευρωπη, τεχνη, η τελετη, υφυπουργος, ιδρυμα, εικονα, ομιλια, ιστορικο, εκδοσεις, κυβερνηση, κυκλος, κρατικο, κτιριο, κωμωδια, λυσσα, μακεδονια, μισθοδοσια, μνημεια, μορφη, μπριτζ, νυχτα, νοδε, παραμυθια, παρουσιαση, περιφερειακο, πορτες, προβληματα, κτηνιατροι, ραπτοπουλος, ραπτοπουλο, ριψη, ριψεις, ρομα, σαββατο, σεκαπ, συζητηση, συμμετοχή, σωμα, σπιτι, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, τηλ, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τιτλος, υλοποιηση, υπουργος παιδειας, φεστιβαλ, φορμα, φροντιστηριο, φορα, χλμ, ωδειο, αγωνας, bike, δημοτικα, εφαρμογη, ελληνικα, ενωση, ευριπιδης, φουαγιε, γιορτη, χωρα, innovation, υπουργειο, ιουνίου, κειμενα, κυριακη, μια φορα, ομαδες, ποιητης, roosevelt, σπυρος, θανασης, θεματα, θεσεις, υγειας, υλικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα