Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι συσκέψεις για το ΕΣΠΑ

14:31 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τους δικαιούχους φορείς του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προκειμένου να επιταχυνθεί η κατάθεση προτάσεων για έργα και μελέτες, στο πλαίσιο των προσκλήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ΠΙΝ. Μετά τις συσκέψεις για τα έργα που θα κατατεθούν από πλευράς των Δήμων Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη για το Δήμο Κέρκυρας, υπό τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο και τη συμμετοχή

του Δήμαρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, των αντιδημάρχων Βασίλη Καββαδία και Νίκου Αναστασόπουλου και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής.
Κατατέθηκαν από πλευράς Δήμου Κέρκυρας οι προτεραιότητες για έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, με κυρίαρχα τα έργα πολιτισμού και στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων και της ύδρευσης. Συζητήθηκαν θέματα για την ένταξη του θεάτρου Φοίνικας και τη χρηματοδότηση ανακατασκευής των κτιρίων Γιαλλινά και Πετσάλη καθώς και τη δημιουργία Μουσείου Τυπογραφίας σε χώρο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Στον τομέα της ύδρευσης πρόθεση του Δήμου είναι η πραγματοποίηση συμπληρωματικών έργων για την ενίσχυση του υδρευτικού δικτύου ενώ στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων αναμένονται προτάσεις για τα “πράσινα σημεία”, την προμήθεια κάδων, τους κομποστοποιητές και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα