Χανιά: Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια για τη δίκη 4 αντιφασιστών (audio)

14:21 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο στις 11 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια Χανίων, με αφορμή τη δίκη τεσσάρων Χανιωτών αντιφασιστών, απευθύνουν φορείς και σωματεία. Οι 4 συμπολίτες μας, σύμφωνα με το κάλεσμα, δικάζονται για την αντιφασιστική τους δράση.
Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η κ. Μαργαρίτα Παπαμηνά, μία εκ των κατηγορουμένων, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ

στα Χανιά, επισήμανε ότι οι 4 δικάζονται για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 2 Απριλίου 2013 στο λιμάνι των Χανίων. Εκείνη τη μέρα, όπως ανέφερε, τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με επικεφαλής της στελέχη και πολιτευτές της οργάνωσης, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους των Χανίων χτυπώντας μετανάστες, προπηλακίζοντας κόσμο και χαιρετώντας ναζιστικά. Τελικά απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων στο Ενετικό λιμάνι, με αποτέλεσμα ένα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να καταλήξει στη θάλασσα. Η κ. Παπαμηνά , όπως αναφέρει, βρέθηκε αρκετή ώρα μετά στο σημείο και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει, ωστόσο μετά από συκοφαντικές κατηγορίες μέλους της Χρυσής Αυγής, μετατράπηκε από μάρτυρας σε κατηγορούμενη. Οι άλλοι τρεις που κατηγορούνται δεν ήταν καν παρόντες στο περιστατικό.
Στην ανακοίνωση – κάλεσμα των φορέων επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η ΧΑ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να στήσει ξανά τα τάγματα εφόδου απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ενώ τονίζεται ότι το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να στηθεί ξανά βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, αλλά και οπουδήποτε αλλού. Καλούνται, επίσης τα συνδικάτα, η νεολαία, κάθε αγωνιστής του εργατικού, αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ Χανίων στις 8 Φλεβάρη στις 11πμ έξω από τα δικαστήρια.
Ψηφίσματα που απαιτούν την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων, να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων έχουν εκδώσει:
Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χανίων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
ΕΛΜΕ Χανίων
Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων
Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων
Γ ΕΛΜΕ Αθήνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής»
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Μαργαρίτα Παπαμηνά:

Keywords
Τυχαία Θέματα