Κέρκυρα: Μεγαλώνουν οι ζημιές στο πεζοδρόμιο της Γαρίτσας

13:25 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη ζημιά προκάλεσε η κακοκαιρία στην παραλιακή της Γαρίτσας όπου παρέσυρε μέρος του τείχους στη θάλασσα μαζί με το πεζοδρόμιο ενώ βάσιμες ενδείξεις υπάρχουν για το ότι η θάλασσα έχει προχωρήσει κάτω από το δρόμο σε ορισμένα σημεία. Το γεγονός έφερε μεγάλη αγανάκτηση στους Κερκυραίους που βλέπουν να καταστρέφεται η αγαπημένη τους διαδρομή περιπάτου.
Για το θέμα μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή η οποία εξήγησε ότι η πολύπαθη εργολαβία που καρκινοβατεί χρόνια αφορά μόνο την αποκατάσταση

του τείχους στο ΝΑΟΚ και όχι το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια επιδιώκει να λύσει το ζήτημα με επέκταση της σύμβασης του εργολάβου που ήδη είναι εγκατεστημένος στο ΝΑΟΚ και τη σύνταξη μελέτης για την καταγραφή της καταστροφής που ήδη έχει επέλθει στο παραλιακό τείχος και το πεζοδρόμιο. Να θυμίσουμε ότι το πεζοδρόμιο είναι ακόμη και σήμερα στην αρμοδιότητα του ΟΛΚΕ παρά τις υποσχέσεις για παραχώρηση των εκτός λιμανιού παραλιακών τμημάτων στον Δήμο. Η εμπλοκή της Περιφέρειας ήρθε εξαιτίας της αδυναμίας του ΟΛΚΕ να αναλάβει τέτοιας έκτασης έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα