Κέρκυρα: Συλλαλητήριο για τα απορρίμματα

15:28 10/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και άλλοι συλλογικοί φορείς ενάντια στην πολιτική που δημιούργησε το σημερινό αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Το εκρηκτικό πλέον ζήτημα των απορριμμάτων ξεπερνά τα στενά όρια του Τεμλονίου και της Λευκίμμης και γίνεται υπόθεση πολύ περισσότερων πολιτών. «Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια» τόνισε η Μάγδα Παπανικολοπούλου στην ομιλία της. Στους ομιλητές ήταν ο Σταμάτης Πελάης,

πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που πήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συλλαλητηρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Βασίλης Αρμενιάκος, εκ μέρους του «Αλεύχιμον» ο Γιάννης Πανδής, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ενώ στο τέλος μαζί με τη Μάγδα Παπανικολοπούλου χαιρέτησε τη συγκέντρωση και η Μαρία Κοντομάρη σε μια συμβολική κοινή εμφάνιση Τεμπλονιωτών και Λευκιμιωτών. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από κινήματα και συλλογικότητες.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων τους οι ομιλητές ζήτησαν να γίνει επιστημονική μελέτη για την ανεύρεση νέου χώρου ΧΥΤΑ, να γίνει εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, να μην δοθεί σε ιδιώτη κανένα κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης και να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

ρεπορτάζ: Μαρία Παγκράτη

The post Κέρκυρα: Συλλαλητήριο για τα απορρίμματα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα