Κέρκυρα: Πολιτιστικός «πόλεμος» στον Αη Μαθιά για τον δάσκαλο της χορωδίας

11:01 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντιπαράθεση κατοίκων του Αγίου Ματθαίου που ερίζουν για τη χρήση δημοτικού κτηρίου. Η διάσπαση του Πολιτιστικού Συλλόγου προήλθε εξαιτίας της αντίρρησης μελών του για την απομάκρυνση του δασκάλου της Χορωδίας. Το νέο σωματείο, ο Καλλιτεχνικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος μετά την έγκριση της λειτουργίας του από το Πρωτοδικείο ζήτησε πρόσβαση στο δημοτικό κτήριο που φιλοξενεί τον παλαιό Πολιτιστικό Σύλλογο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Αναβολή ζήτησε η ΛΑΣΥ μέσω του Βασίλη Αρμενιάκου προκειμένου να εξευρεθεί

λύση επανένωσης των δύο πλευρώ. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα συνέχιζε την όξυνση . Μετά από μακρά συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η χρήση του κτηρίου δύο ημέρες την εβδομάδα από τον νέο σύλλογο και τις υπόλοιπες πέντε από τον παλαιό ενώ την εποπτεία του κτιρίου θα έχει ο κ. Μπαλής ως χωρικός αντιδήμαρχος.

Τα προβλήματα που παρουσίαζε το αποχετευτικό δίκτυο της Κασσιόπης εξαιτίας παλιάς εργολαβίας έχουν αποκατασταθεί με παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Φαϊτάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Χειρδάρη από την πλευρά της παράταξης Υδραίου. Απαντώντας επίσης στην ίδια ερώτηση ο Αντιδήμαρχος Σπ. Καλούδης ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ανακατασκευή του πεζόδρομου στην Κασσιόπη.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης Ανεμόμυλου. Η συζήτηση των περισσοτέρων θεμάτων αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα