Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 29-03-2017

10:09 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 29-3-2017
Aστυνομικό Δελτίο
Ξάνθη: Δύο πιστόλια διαφορετικών διαμετρημάτων το ένα με σιγαστήρα βρέθηκαν σε τέμενος
Δύο πιστόλια διαφορετικών διαμετρημάτων το ένα με σιγαστήρα βρέθηκαν σε τέμενος του οικισμού Ηλιόπετρα, στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, μετά από Έλεγχο της Αστυνομίας.
Πρόκειται για δύο πιστόλια διαφορετικών διαμετρημάτων -το ένα με σιγαστήρα- και 30 φυσίγγια που βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο στο μιναρέ του τζαμιού και ένα κυνηγετικό όπλο τύπου φλόμπερ που βρέθηκε στο σπίτι

του 47χρονου Ιμάμη.
Μετά την γρήγορη επιχείρηση η Αστυνομία αποχωρώντας πήρε τα ευρήματα και έκανε προσαγωγή του Ιμάμη. Ο ιμάμης έδωσε κατάθεση στην ΑΔ Ξάνθης, όπου και κρατείται, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία της Ξάνθης με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Ο συλληφθείς κατηγορείται για το αδίκημα της οπλοκατοχής ενώ ήδη εκπροσωπείται από ομάδα νομικών αποτελούμενη από τον Αχμέτ Κεχαγιά Ικσάν και τον Αδνάν Πετσενίκ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του στην προανάκριση, δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα. ΕΠι πλέον πρόσθεσε πως ο μιναρές βρίσκεται σε χώρο εξωτερικό του τεμένους και είναι σιδηροκατασκευή χαμηλού ύψους.
Οι κάτοικοι, αρκετά αναστατωμένοι, αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ευγενικό φιλήσυχο και χαμηλών τόνων ιερωμένο συγχωριανό τους και πως δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα με τη συμπεριφορά του.
Τα όπλα, δεν έχουν εμφανή αρίθμηση και η προέλευσή τους πιθανολογείται από την ανατολική Ευρώπη αν και είναι άγνωστη. Ήδη έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα για περαιτέρω έλεγχο από τους ειδικούς της ΕΛΑΣ.
Πρωτογενής Τομέας
Ο Τσιρώνης ζητά απαντήσεις για τη βρουκέλλωση στη Σταυρούπολη
Επιστολή για την αντιμετώπιση της Βρουκέλλωσης στη Σταυρούπολη Ξάνθης απέστειλε στην Περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες, την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές των Νομών Ξάνθης και Δράμας, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.
Αυτό που επισημαίνεται είναι ο προβληματισμός για την επάρκεια του προγράμματος αντιμετώπισης που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και η προστασία του ζωικού κεφαλαίου αφού ήδη έχουν θανατωθεί 500 από τα 3.000.
Eκπαίδευση
1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, για πρώτη φορά στο γεωγραφικό χώρο αρμοδιότητας μας, την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017», σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις:
α) την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και
β) την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.
Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας.
Αυτοδιοίκηση
Ανεξάρτητος ο Οντέρ Μουμίν
Με επιστολή του προς το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ο Μουμίν Οντέρ γνωστοποιεί ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη της με την οποία έχει εκλεγεί. «Παραμένω και θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ροδόπης», δηλώνει χαρακτηριστικά. Με δήλωση του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, για την ανεξαρτητοποίηση του Οντέρ Μουμίν, από την παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και του εύχεται καλή τύχη.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ
Συνεδριάζει σήμερα στις 18:30 μ.μ.το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ.
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν Ευρωπαϊκά προγράμματα, Συμβάσεις, Οικονομικά και Διοικητικά θέματα.
Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή

ΔΠΘ
Στις 30 Μαρτίου εκτοξεύεται ο δορυφόρος DUTH-Sat του Πολυτεχνείου Ξάνθης
Σε λίγες μέρες- και κατά πάσα πιθανότητα αύριο αναμένεται η εκτόξευση του δορυφόρου GR01-DUTHSat που κατασκευάστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!
Στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έχει κατασκευαστεί ένας πλήρης δορυφόρος μικρού μεγέθους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής διαστημικής αποστολής QB50. Ο δορυφόρος έχει περάσει όλες τις λειτουργικές δοκιμές και τις σκληρές δοκιμασίες πτήσης και έχει ήδη φορτωθεί στον πύραυλο που θα τον μεταφέρει στο διάστημα. Υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Θεόδωρου Σαρρή, μία ομάδα από μηχανικούς, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές ολοκλήρωσαν πριν από λίγους μήνες το πολύπλοκο έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής του δορυφόρου, που πήρε την κωδική ονομασία GR01-DUTHSat.
Μουφτεία
Ένα από τα μεγαλύτερα κομπολόγια του κόσμου
Ένα από τα μεγαλύτερα κομπολόγια του κόσμου με 999 κομμάτια, βρέθηκε στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης τους τεμένους Ταμπακχανέ στην Κομοτηνή, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιασθεί και το τεράστιο κομπολόϊ, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα αξιοθέατα της Κομοτηνής.
Το τέμενος μετράει πάνω από 150 χρόνια και σύμφωνα με το Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής, Μέτζο Τζεμαλή, ο οποίος μίλησε στο σταθμό μας, πρόκειται για ένα από τα τρία μεγαλύτερα κομπολόγια του κόσμου και έχει σχέση με τα 99 ονόματα, σύμφωνα με το Ισλάμ, του Θεού, το οποίο θα ανήκε σε κάποιον από τους Σούφι.
Το τέμενος θα λειτουργεί ως λατρευτικός χώρος των Μουσουλμάνων, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και ως Μουσείο, για όποιον ενδιαφέρεται να το δει, μαζί με το μεγαλύτερο κομπολόϊ του κόσμου
Κοινωνία
Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιών
Από τη Δευτέρα 3 μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου θα πιστωθεί από τον Ο.Γ.Α. στους λογαριασμούς των περίπου 715.000 δικαιούχων η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιών για τη φετινή χρονιά.
Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και ανέρχεται μέχρι του ποσού των σαράντα ευρώ τον μήνα για κάθε τέκνο. Καταβάλλεται ανά τρίμηνο, μετά την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛΤΑ του δικαιούχου.
Συνδικαλιστικά-Κινήματα
Συστήθηκε η κοινή δράση οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενάντια στα μέτρα
Ύστερα από δύο συσκέψεις που συγκάλεσε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συγκροτήθηκε η «κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα» η οποία καλεί σε συγκέντρωση – πορεία το Σάββατο 1 Απρίλη στις 11:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
Επίσης προχωρά σε νέα συνάντηση την Τετάρτη 5 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεών της.
Εγνατία οδός-υποδομές
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια εργασιών
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού διοδίων Μέστης, από σήμερα έως την 28η Ιουλίου του 2017, στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής και του Ανισόπεδου Κόμβου Μέστης, θα διακόπτεται τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού.

ΑΜΕΑ

Έκκληση Ατόμων με Αναπηρία
Έκκληση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής απευθύνει το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης ζητώντας να τεθεί σε λειτουργία το Τμήμα Υδροθεραπείας στο ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κομοτηνής . «Θα ήταν ιδανικό για δεινόλουτρα και παραφινόλουτρα τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες ειδικά σε ΑμεΑ και ασθενείς με νευρολογικά μυϊκά και οστικά προβλήματα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύλλογοι
Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τα Μαθηματικά

Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το Συνέδριο Μαθηματικών με τίτλο:
«Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή (Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο) το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με τη διδασκαλία των μαθηματικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πολιτισμός
Το 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Ξάνθη
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει 32 ταινίες από το 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης .Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης στις 18.00 – 21.00 προβάλλονται οι ταινίες :
Η μεγάλη Ουτοπία του Φώτου Λαμπρινού (90′) και τα Φαντάσματα πλανιούνται πάνω από την Ευρώπη της Μαρία Κουρκούτα/ Νίκη Γιάνναρη (99′)
Και στην Ζώνη Β 21.15 – προβαλλονται η ταινιες :
Πεθαίνοντας στο γέλιο του Στέλιου Κούλογλου (100′)
Το πείραμα της Βενεζουέλας του Ιάσωνα Πιπίνη (65′)

Θεατρική παράσταση
Η Θεατρική Παράσταση «Ο Ανθυπολοχαγός Γκουστλ» του Άρτουρ Σνίτσλερ θα ανέβει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ στο Θέατρο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ Κομοτηνής, με τον Κομοτηναίο ηθοποιό Χρήστο Παπαδόπουλο να ερμηνεύει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, συλληψεις, αθηνα, ελασ, τει, τθτ, μαΐου, ΕΛΤΑ, δραση, νέα, αμεα, κεκυκαμεα, θεσσαλονικη, ταινιες, θεατρο, κύτταρο, ρεξ, τελη κυκλοφοριας, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, ξανθη, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, ογα επιδοματα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, βουλευτες, φεστιβαλ ντοκιμαντερ, τθτ, φυσιγγια, δημοκριτειο, αμεα, αστυνομια, δορυφορος, ντοκιμαντερ, ονοματα, πλαισιο, ταινιες, τυχη, αγχος, τει, αχμετ, βραδυ, βρισκεται, γελιο, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δηλωση, δωσει, εγνατια, αιθουσα, ευρω, εκπαιδευση, ελασ, ευρωπη, ζητα, ζωνη, ιδρυση, υπηρεσιες, ισλαμ, κεκυκαμεα, κύτταρο, λειτουργια, λεσχη, μαΐου, μαθηματικα, μηνες, μαρια, νικη, ομαδα, οδος, ουτοπια, οχηματων, πεμπτη, περιφερειακο, πιστολια, προγραμματα, ρεξ, ρυθμισεις, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, σπιτι, σωματειο, τμημα, τρια, φαντασματα, φεστιβαλ, φορα, χρηστος, δικαιωματα, ενωση, χωρα, ιδανικο, κυριακη, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα