Κέρκυρα: Πάνω από 70 εθελοντές «βούρτισαν» την πόλη

12:36 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 70 εθελοντές πήραν μέρος στην δράση «καθαρή πόλη» και δούλεψαν ασταμάτητα το πρωϊ της Κυριακής επί πέντε ώρες δίνοντας στο κέντρο της Κέρκυρας την όψη που αξίζει στους δημότες της.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του «Όλοι μαζί για την Κέρκυρας» που υπογράφει ο κ. Σπύρος Νεράντζης «Η πρόσκληση έτυχε της αποδοχής και βρήκε ανταπόκριση από τέσσερεις πολιτιστικούς συλλόγους, δεκάδες επιχειρηματίες και στελέχη φορέων με τη συνδρομή του Δήμου. Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους τους συμπολίτες μας.
Το μήνυμα ήταν δυνατό:

«Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ζούμε σε καθαρή πόλη. Γίνεται εύκολα και γρήγορα».
Είχαν έρθει με δική τους πρωτοβουλία οι πολιτιστικοί σύλλογοι πλατείας Δημαρχείου «san giacomo» και από την περιφέρεια οι σύλλογοι από το Μπαρμπάτι, τον Ποταμό και την Κάτω Κορακιάνα.
Δούλεψαν πλάϊ-πλάϊ με επιχειρηματίες, στελέχη και πολίτες και το αποτέλεσμα άλλαξε τη μορφή του κέντρου της πόλης.
Χωρισμένοι σε ομάδες και εξοπλισμένοι με πλυστικά μηχανήματα και ειδικά απορυπαντικά καθάρισαν το Σαροκο, την Γ.Θεοτόκη, την Ευγενίου Βουλγάρεως, το Πεντοφάναρο, τα Ανάκτορα (Κοφινέτα), τον ΝΑΟΚ, το Φαληράκι, την πλατεία Νέου Φρουρίου, την πλατεία Δημαρχείου, την Οαση, το Ιατρείο Κέρκυρας και τέλος την κάθοδο από την Οαση προς το Γυμναστήριο.
Παραδόθηκε μια πόλη καθαρή και όμορφη. Και δόθηκε το σινιάλο προς κάθε αποδέκτη: Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε και ακόμα περισσότερα για τον τόπο που ερωτευτήκαμε και δεν θα τον εγκαταλείψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα