Κέρκυρα: «Οι γάμοι του Φίγκαρο» από την Garsington

13:48 18/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ξεχωριστή εκδοχή των «Γάμων του Φίγκαρο» του Μότσαρτ θα παρουσιάσει η Αγγλική εταιρία παραγωγής όπερας Garsington Opera Company σε μια σπάνια εμφάνιση στην Κέρκυρα. Η παράσταση θα γίνει σε ένα άγνωστο για τους Κερκυραίους ανοιχτό θέατρο, στο Γαστούρι που κατασκευάστηκε το 1973 για

το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, μέσα στο κτήμα Βούλγαρη. Η ομάδα ‘Ημέρες Μουσικής στην Κέρκυρα’ το επισκεύασαν και προσφέρουν ξανά στο κερκυραϊκό κοινό το θαυμάσιο αυτό θέατρο.
Η Γκάρσινκτον Όπερα, αμέσως μετά τη λήξη της θερινής σεζόν στην Αγγλία, θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, φέρνοντας μια νέα συντομότερη έκδοση του αριστουργήματος του Μότσαρτ που παιζόταν όλη την φετινή περίοδο με μεγάλη επιτυχία στην έδρα της, στο Wormsley Park. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, η πρώτη με πανηγυρικό χαρακτήρα (gala) την Παρασκευή 21 Ιουλίου, η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλο διάλειμμα με δείπνο όπως ακριβώς γίνεται στην Αγγλία. Για την περίσταση θα υπάρχει οργανωμένο πικνίκ στον κήπο του κτήματος δίπλα στο θέατρο. Η δεύτερη παράσταση για το κοινό, το Σάββατο 22 Ιουλίου, θα είναι συνεχής χωρίς διάλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα