Η ΠΕ Ζακύνθου για τον τραγικό απολογισμό των πυρκαγιών

12:28 18/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τα τελευταία 24ωρα, η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε με φωτιές που εκδηλώθηκαν η μία μετά την άλλη και οι οποίες ήδη άφησαν πίσω τους τη στάχτη χιλιάδων στρεμμάτων δασικής και θαμνώδους έκτασης», επισημαίνει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Αναλυτικότερα, το αρμόδιο τμήμα της ΠΕ Ζακύνθου, αναφέρει τα εξής:

«Από 7 έως και 15 Ιουλίου 2017 εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Σκοπός Ζακύνθου κοινότητα Αργασίου Δ.Ε. Ζακυνθίων και στις περιοχές Αγ. Γεώργιος των Κρημνών, Ορθωνιές, Τριλάγκαδο Μαριών, Αναφωνήτρια , Αγ. Γεώργιος των Κρημνών (

περιοχή Ναυαγίου)της Δ.Ε. Ελατίων και Τ.Κ. Μπόχαλης της Δ.Ε. Ζακυνθίων .

Η κρισιμότητα της κατάστασης εκτός από την δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου επέβαλλε την ανάγκη αποστολής ενισχύσεων και από γειτονικούς Νομούς αλλά και από τη λοιπή χώρα .Συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο έφθασαν για να συνδράμουν στην διαδικασία πυρόσβεσης 25 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 154 ατόμων και 20 εναέρια μέσα ( 18 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα ) .

Κατά προσέγγιση έως αυτή τη στιγμή έχουν καεί στην περιοχή του Σκοπού 400 στρέμματα, στην περιοχή Αγ. Γεωργίου των Κρημνών 180 στρέμματα και στην περιοχή των Ορθωνιών – Αναφωνήτριας και Τριλάγκαδο Μαριών 2.500 στρέμματα.

Οι παραπάνω φωτιές έχουν κατασβεστεί, και μέχρι χθες επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιτηρούσαν προχωρώντας σε κατάσβεση των αναζωπυρώσεων.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, συνέδραμε στο έργο της κατάσβεσης με 15 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργων . Επίσης έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα 2 λεωφορεία ( van) της Π.Ε. Ζακύνθου, 17 θέσεων έκαστο για την μεταφορά των πυροσβεστών στα σημεία».

Τέλος, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Συντονιστή Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δ. Ελλάδος- Πελ/σου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο για την παρουσία του στη Ζάκυνθο και τον συντονισμό όλων των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα