Κέρκυρα: Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση του «Ερημίτη»

14:26 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι φορέων της Κέρκυρας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου, έξω από το χώρο στο οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των σχεδίων της επένδυσης της εταιρίας NCH Capital για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή Ερημίτης στα βορειοανατολικά του νησιού.
Οι φορείς διαμαρτύρονται αναφέροντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης,

την ώρα που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων η εκδίκαση προσφυγής στο ΣτΕ μέσα στο Μάρτιο. Υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα γίνει σε μία παρθένα προστατευόμενη περιβαλλοντικά περιοχή η οποία θα τσιμεντοποιηθεί.

Στην παρουσίαση του σχεδίου, οι εκπρόσωποι της NCH Capital έκαναν λόγο για μία επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ με κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, παραθεριστικών οικιστικών μονάδων και μαρίνας δυναμικότητας 57 σκαφών. Υποστήριξαν ότι οι κατασκευές θα εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον αλλά και την αρχιτεκτονική της Κέρκυρας, ενώ κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν 1000 νέες θέσεις εργασίας και 500 την περίοδο λειτουργίας της μονάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα