Κέρκυρα: Κινητοποιήσεις στον τουρισμό

14:22 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανελλαδική κινητοποίηση από σωματεία στον χώρο του τουρισμού πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με στόχο την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα αλλά και αλλού, που συνάδελφοί του αναγκάζονται να παραιτηθούν από τα σωματεία τους προκειμένου να εργαστούν με διαφορετικό καθεστώς, χωρίς την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων

και των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προκύπτουν από εκεί. Παράλληλα, τονίστηκαν τα ζητήματα που δημιουργεί το υφιστάμενο καθεστώς ανεργίας το οποίο αφορά την καταβολή μικρών ποσών για ένα μόνο τρίμηνο, χωρίς οι εργαζόμενοι στο χώρο να μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς τους μήνες κλεισίματος των ξενοδοχείων.
Ο κ. Πελάης δήλωσε ότι το Σωματείο θα δέχεται αιτήσεις επαναπρόσληψης και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έως την ερχόμενη Δευτέρα και κάλεσε τους συναδέλφους του να αξιοποιήσουν το διάστημα αυτό προκειμένου να τις καταθέσουν, χωρίς να επαφίενται στην προαίρεση των εργοδοτών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα