Κέρκυρα: Κανένα κρούσμα στην Κέρκυρα – Αύξηση ελέγχων ζητούν στους Κουραμάδες

15:33 24/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρνητικό αριθμό κρουσμάτων ανέφερε ο ΕΟΔΥ για τη χθεσινή ημέρα, καταγράφοντας 284 κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται κανένα κρούσμα στην Κέρκυρα.

Με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε πυροσβέστη, έχουν τεθεί σε καραντίνα οι συνάδελφοί του στην ίδια βάρδια στον σταθμό του Αεροδρομίου που υπηρετεί. Δημοσιογραφικές πληροφορίες,

εξάλλου, μιλούν για δεύτερο κρούσμα στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει λάβει ειδικά μέτρα προστασίας του προσωπικού της, ενώ στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης, συμμετέχουν στα μικρά κλιμάκια ελέγχου των καταστημάτων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού -εκτός από την εφαρμογή του ωραρίου που γίνεται με ελέγχους αποκλειστικά της αστυνομίας- όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη.

Την εξέταση όλων των συγγενών των τριών προσβληθέντων στους Κουραμάδες και την εφαρμογή δειγματοληπτικών ελέγχων στο χωριό, ζητά ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Γραμμένος, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Την ανακοίνωση υπογράφει και ο Γιάννης Πιέρρης, δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣΥ στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι επαφίεται στους ανθρώπους που διαγνώστηκαν με Covid-19 να ειδοποιήσουν τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, ενώ τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ κορονοϊού. Παράλληλα, ζητείται ο δειγματοληπτικός έλεγχος των κατοίκων του χωριού, ενώ επισημαίνεται το γεγονός ότι αν υπάρξει διασπορά του ιού στους 150 κατοίκους των Κουραμάδων, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι πολλαπλάσια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα