Κέρκυρα: Κάλεσμα για απεργία του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ

14:21 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Μαΐου. Το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση, στις 10:00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, στην οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας

που θα ακολουθήσει, ενάντια στο νέο σκληρό πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Χαλικιόπουλος υπογράμμισε ότι μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμη και απο την αντεργατική νομοθεσία που επέβαλαν τα μνημόνια αποτελεί η απόλυτη ασυδοσία των εργοδοτών. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν ούτε αυτή την «κουτσουρεμένη» εργατική νομοθεσία. Μάλιστα ο κος Χαλικιόπουλος έκανε λόγο για συγκεκριμένη κερκυραϊκή επιχείρηση την οποία κατήγγειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για παραβίαση κάθε νόμου και αναμένει την αντίδραση των υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι “πούλησε ελπίδα” και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος αλλά γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση που διοργανώνει στην πλατεία Σαρόκου στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης. Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή και οι εργαζόμενοι να απαντήσουν διότι ακόμη και τα λεγόμενα αντίμετρα, το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι στην πραγματικότητα αποτελούν αναδιανομή της φτώχιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα