Βόλος: Κάλεσμα ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου

12:55 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ όλες τις ταξικές δυνάμεις και τους πολίτες για να δώσουν μία ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση που θεωρεί ότι “έκλεισε τη συμφωνία που μας σώζει”. Όπως τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, παρουσία εκπροσώπων ταξικών σωματείων, σε σημερινή συνέντευξη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, “οι καλύτερες μέρες που μας φέρνει η κυβέρνηση είναι οι χειρότερες της ζωής μας!

Το ΠΑΜΕ

καλεί τους εργάτες να “κόψουν το χαμόγελο στον Τσίπρα που λέει ότι ο λαός τον κατανοεί «επειδή τώρα δεν ξεσηκώνεται»! Μας θέλουν στην άκρη και την απέξω, αναπαράγοντας ότι ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα γιατί φοβούνται τη δύναμη που έχουμε ενωμένοι με το λαό στον αγώνα για τα δικαιώματά μας!.

Για αυτό λοιπόν την Τετάρτη 17 Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, για να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας”.

Όπως τονίστηκε μέσω του τέταρτου μνημονίου επεκτείνεται η νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, ο κατώτερος μισθός, τσακίζονται οι μισθοί, απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις. “Κανείς δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα”.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι τσακίζονται οι συντάξεις, καταργείται η Κυριακή αργία, μετατρέπονται οι εργαζόμενοι σε δούλοι των πολυεθνικών, «τσακίζουν τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων».

Επιπλέον τόνισαν ότι θα γίνει και συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μαϊου, την ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου, στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 7 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα