Τρίκαλα: Σφοδρή χιονόπτωση σε όλο το Νομό – Στα 40 εκατοστά στην πόλη, πάνω από ένα μέτρο στα ορεινά

13:58 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πυκνή χιονόπτωση, ανάλογη του χειμώνα του 2001, σημειώνεται σε όλο το Νομό Τρικάλων καθώς και στην πόλη, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, με το ύψος του χιονιού να έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά και στα ορεινά τουλάχιστον στο ένα μέτρο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους τέσσερις Δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, όπως και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών. Κλειστοί και οι Περιφερειακοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου

Τρικκαίων, όπως και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ενώ ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εκτέλεσε -με δυσκολία- το πρωινό δρομολόγιο (7.30) προς Θεσσαλονίκη, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα υπόλοιπα για σήμερα προς κάθε προορισμό.

Στη “μάχη” για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας έχουν ριχθεί Αυτοδιοίκηση και Φορείς Πολιτικής Προστασίας, με 16 μηχανήματα στον Δήμο Τρικκαίων και περισσότερα από 45, δημόσια ή μισθωμένα, της Περιφερειακής Ενότητας και των άλλων τριών Δήμων. Στην πόλη ο Δήμος Τρικκαίων έδωσε προτεραιότητα στον αποχιονισμό 10 βασικών οδικών αρτηριών και κυρίως προς Δημόσιες Υπηρεσίες, το Νοσοκομείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Τα προβλήματα στα χωριά του Δήμου αντιμετωπίζονται με μηχανήματα που βρίσκονται στις έδρες των δύο αντιδημαρχιών Παλαιοπύργου και Βαλτινού. Στους δρόμους των Τρικάλων περιπολούν συνεχώς πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και κλιμάκια της Πυροσβεστικής, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια όπου χρειαστεί. Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου, μέλη της οποίας προμήθευσαν με τρόφιμα και άλλα υλικά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων που λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, προσφέροντας τη βοήθειά τους και σε πολίτες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και είχαν ανάγκη από φάρμακα.

Αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμη και μέσα στην πόλη και υποχρεωτική στους οδικούς άξονες:
-της εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας από το 10ο χιλιόμετρο (Λυγαριά) έως το 75ο (γέφυρα Αλεξίου)
-της εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων από το 30ο έως το 65ο χιλιόμετρο
-της εθνικής οδού Μουργκανίου – Γρεβενών από το 1ο έως το 24ο χιλιόμετρο
-της εθνικής οδού Πύλης – Μεσοχώρας από το 1ο έως το 55ο χιλιόμετρο
-της επαρχιακής οδού Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 1ο έως το 55ο χιλιόμετρο
-της επαρχιακής οδού Καλαμπάκας – Χρυσομηλιάς από το 1ο έως το 38ο χιλιόμετρο και
-της επαρχιακής οδού Θεόπετρας – Κονισκού – Μαυρελίου από το 1ο έως το 40ο χιλιόμετρο

Keywords
Τυχαία Θέματα