Σέρρες: Νέο κύμα χιονιά στην Π.Ε Σερρών

14:12 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επανήλθε το κύμα χιονιά σε πολλές περιοχές της Π.Ε Σερρών ενισχύοντας τα όποια υπάρχοντα προβλήματα. Έντονη χιονόπτωση στο Δήμο Ν.Ζίχνης και σε περιοχές της Νιγρίτας, Σιδηροκάστρου αλλά και στην πόλη των Σερρών. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι ανοιχτοί στη διέλευση των οχημάτων εντός και εκτός της πόλης των Σερρών.
Η εθνική Οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτή χωρίς προβλήματα, αλλά η ασφαλής διέλευση της απαιτεί προσοχή λόγω παγετού και του χιονιού.
Τα σχολεία

σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα είναι αύριο κλειστά βάσει αποφάσεων των δημάρχων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σερρών δε θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα του Δήμου όσο διάστημα είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου λόγω της κακοκαιρίας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε αλυσίδες όλο το Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθώς και στην Εθνική Οδό Σερρών / Δράμας, από το 22ο έως το 54ο χιλιόμετρο,
στην Εθνική Οδό Δράμας / Αμφίπολης, από το 25ο χιλιόμετρο έως τον Κόμβο Αμφίπολης,
στην Εθνική Οδό ,Σερρών / Καβάλας, από το 38ο χιλιόμετρο,
στην Εθνική Οδό Κιλκίς / Γέφυρα Στρυμόνα από το 39ο χιλιόμετρο (Διασταύρωση Καστανούσας) έως το 72ο χιλιόμετρο (Διασταύρωση Πετριτσίου),
στην Εθνική Οδό Σερρών / Αμφίπολης από διασταύρωση Μεσοράχης έως Αμφίπολη.
Μηχανήματα της Π.Ε Σερρών, ιδιωτών και των δήμων επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη κυρίως στους Δήμους Ν.Ζίχνης και Αμφίπολης όπου σημειώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα διότι η χιονόπτωση είναι συνεχής και το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 70 εκατοστά.

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας βάσει της αστυνομίας ισχύει στην Ε.Ο Σερρών Δράμας από το 37ο έως το 52 χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Προμαχώνα Αγγίστρου από το 1ο έως το 10ο χιλ καθώς και στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Σιδηροκάστρου – Καρυδοχωρίου από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι. .Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση για τα φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Μετακινήσεις με ΜΜΜ

Μειώθηκαν τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και των αστικών σε όλες τις κατευθύνσεις, ενώ δεν διεξάγονται δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Δράμα και Καβάλα

Keywords
Τυχαία Θέματα