Καβάλα: Υγειονομικοί έλεγχοι κρουαζιερόπλοιων

07:57 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο επισκέφθηκε χθες ο υπεύθυνος του γραφείου SHIPSAN στη Θεσσαλονίκη κ. Jaret Ames , το οποίο ασχολείται με τον έλεγχο Πλοίων Διεθνών Πλόων συμπεριλαμβανομένων και των κρουαζιερόπλοιων.

Ο κ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε σημαντική την παρουσία του κ . Jaret Ames στην Καβάλα καθώς το αντικείμενο του είναι πολύ σημαντικό και αφορά και τους ελέγχους υγειονομικού ενδιαφέροντος στα

κρουαζιερόπλοια. Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι το λιμάνι της Καβάλας είναι το μόνο λιμάνι της Περιφέρειας και ένα από τα πέντε λιμάνια της χώρας στα οποία γίνονται αυτού του είδους οι έλεγχοι όπως η Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιάς και Ρόδος που έχουν αυτή την αρμοδιότητα. Οι έλεγχοι αυτοί εγγυώνται με χορηγία πιστοποίησης πως τα πλοία που ελλιμενίζονται στο Λιμάνι Καβάλας , θα συνεχίζουν το ταξίδι τους και θα εξασφαλίζουν ταξίδια διασφαλισμένα και ποιοτικά από θέματα υγείας στους επιβάτες τους.
Από πλευράς του ο κ . Jaret Ames σημείωσε ότι το SHIPSAN είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο των κρουαζιερόπλοιων που πλέουν στα νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το πρόγραμμα προέκυψε από ένα ανάλογο αμερικάνικο πρόγραμμα στο οποίο ο κ Jaret Ames ήταν υπεύθυνος και έχει την τεχνογνωσία και στο πλαίσιο αυτό ήρθε στην Καβάλα για να βοηθήσει στην μετάδοση της τεχνογνωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα