«Η επίθεση» σε Α΄τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2

07:35 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δράμα «Η επίθεση» (The attack / L’attentat), συμπαραγωγής Λιβάνου-Γαλλίας-Κατάρ-Βελγίου 2012, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές μας, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στις 21:50, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Υπόθεση: O Ισραηλινό-Παλαιστίνιος χειρουργός Αμίν Τζααφαρί ζει χρόνια στο Τελ Αβίβ, είναι επιτυχημένος χειρουργός και ενσωματωμένος στην ισραηλινή πραγματικότητα. Έχει μία λαμπρή καριέρα, μία πολύ αγαπημένη σύζυγο και πολλούς καλούς φίλους που του κάνουν τη ζωή πολύ όμορφη, μέχρι τη

στιγμή που συγκλονισμένος μαθαίνει ότι η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση «καμικάζι». Δέκα εννέα ακόμη νεκροί -κυρίως παιδιά- και η αστυνομία τον ενημερώνει, ότι υπεύθυνη της επίθεσης ήταν η ίδια του η γυναίκα! Ο Αμίν δεν μπορεί να πιστέψει την απίστευτη κατηγορία των αστυνομικών και αρχίζει ένα δαιδαλώδες κυνήγι αναζήτησης της αλήθειας. Οι αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν η μία μετά την άλλη και η μοίρα θα του παίξει ένα απρόβλεπτο παιχνίδι που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Η ταινία βασίζεται στο διεθνές ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Αλγερινού Γιασμίνα Χάντρα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και τα Ελληνικά.

Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι απόλυτη και καθαρή στην ταινία, που ενώ αρχίζει με μία ειρωνική βράβευση για τη γεφύρωση των σχέσεων των δύο εθνοτήτων, στην πορεία φανερώνεται πως η βιτρίνα των γιορτών δεν αντανακλά την αλήθεια.

«Η επίθεση» πραγματεύεται το διαχρονικό και ακανθώδες άλυτο πρόβλημα μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων, μέσα από το προσωπικό δράμα του γιατρού Αμίν Τζααφαρί. Σκηνοθετημένο με εσωτερική ένταση δράμα, περιγράφει με πικρή ειλικρίνεια μια περίπλοκη αντιφατική πραγματικότητα, διαθέτει ψύχραιμη ιστορικοπολιτική ματιά κι ένα δυνατό και συγκινητικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Διάρκεια: 102΄

Βραβεία-συμμετοχές:

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν (Ειδική Μνεία Επιτροπής, Βραβείο TVE Otra Mirada).

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο 2012.

Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουεϊρί

Παίζουν: Αλί Σουλιμάν, Ρεϊμόντ Αμσαλέμ, Ευγενία Ντοντίνα, Καρίμ Σαλέχ

Keywords
Τυχαία Θέματα