Καβάλα: Ξεκινά η δημοπράτηση του έργου για το δίκτυο φυσικού αερίου

11:26 18/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινούν άμεσα και για την Καβάλα οι διαδικασίες δημοπράτησης της πρώτης φάσης του δικτύου παροχής φυσικού αερίου από τη ΔΕΔΑ, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος μετά την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή,

την Ξάνθη και τη Δράμα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου και στην Καβάλα, με όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχει για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Το έργο αρχικά ξεκινά με την κατασκευή του βασικού δικτύου και προβλέπει αρχικά 700 συνδέσεις. Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας, λόγω του ανάγλυφου εδάφους και της δυσκολίας που παρουσιάζει, αποτελεί ξεχωριστό υποέργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας και συγκεκριμένα, σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Ορεστιάδα.

Είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.060.000 ευρώ και η Περιφέρεια καλύπτει το μισό της χρηματοδότησης με πόρους του ΕΣΠΑ.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη, τον εντεταλμένο περιφερειακό συμβούλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αλέξη Πολίτη και τον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας και Πρόεδρο της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜΘ κ. Αρχέλαο Γρανά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καβάλα, Ξεκινά,kavala, xekina