Στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.

10:54 18/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στο κατασκευαστικό στάδιο, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Μανώλης Τσέπελης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπου ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου, που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη

2014-2020». Ζητούμενο είναι να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται αυτό το διάστημα σε σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, με την επίσπευση των διαδικασιών και των εργασιών, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να παραδοθεί στην κοινωνία, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Αλεξανδρούπολη θα επεξεργάζεται σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) καθώς και προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα. Πρόκειται για μονάδα μηχανικής – βιολογικής επεξεργασίας, με δυναμικότητα επεξεργασίας περίπου 46.000 τόνων ανά έτος. Θα εξυπηρετεί τους Δήμους της Π.Ε. Ροδόπης και τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου της Π.Ε. Έβρου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα