Καβάλα: Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

08:15 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε χθες το τριήμερο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας της Καβάλας με θέμα « Η Καβάλα από το 1835 έως το 1918 : από τη σύσταση του Ελληνικού Προξενικού Πρακτορείου στην Καβάλα έως την λήξη της Βουλγαρικής κατοχής της πόλης».

Οι 45 σύνεδροι παρουσίασαν τις εργασίες τους για τις δράσεις των τότε επιστημόνων , γιατρών, στρατιωτικών, δασκάλων, ιερωμένων, πολεοδόμων, ιστορικών, την κατάσταση από

την Βουλγαρική κατοχή, το καπνεμπόριο, την ναυτοσύνη, τον Μακεδονικό Αγώνα, τις δραστηριότητες της Εκκλησία, της Δικαιοσύνης, την παρουσία γνωστών ισχυρών οικογενειών και την προσφορά τους στην κοινωνία της πόλης και την ζωή της αστικής τάξης.
Το συνέδριο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε την Κυριακή που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας για να βραβεύσει τον ιδρυτή του Ιστορικού Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας, Νικόλαο Ρουδομέτωφ, μετά τον ξαφνικό θάνατό του, λίγο πριν την βράβευσή του.
Η Δήμαρχος βράβευσε τον αείμνηστο Νικόλαο Ρουδομέτωφ στο πρόσωπο του γιού του Βίκτορα ο οποίος αναφερόμενος για την μελλοντική πορεία του θαυμάσιου αρχείου του πατρός του, δήλωσε ότι θα φροντίσει να γίνουν όλα στην ώρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα