Ίκαροι: Νίκη με ανατροπή ανήμερα …γιορτής

00:26 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η ανδρική ομάδα μπάσκετ των Ικάρων που για την 8η αγωνιστική της Β εθνικής κέρδισε με 59-54 το Στρατώνι.

Ανήμερα της ονομαστικής γιορτής του προπονητή Στέργιου Ποργιόπουλου οι Ίκαροι πήραν μια σπουδαία νίκη «δια πυρός και σιδήρου». Για να την κατακτήσουν έπρεπε να κάνουν την ανατροπή και να καταθέσουν δύναμη και ψυχή στο παρκέ του Κλειστού γυμναστηρίου Σερρών με αιχμή του δόρατος τους την άμυνα τους. Σε ένα ματς που μέχρι ένα σημείο έμοιαζε χαμένο, καθώς οι «κίτρινοι» ήταν και πίσω στο σκορ και δεν έβγαζαν στο γήπεδο

την δυναμική τους, έκαναν μία επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, έβγαλαν μέταλλο νικητή, παίρνοντας «φωτιά» και από τον κόσμο τους και με επί μέρους σερί 14-7 κέρδισαν με 59-54 το μαχητικό Στρατώνι πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, παραμένοντας έτσι στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ερμή Λαγκαδά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι Ίκαροι δεν μπήκαν καθόλου καλά αμυντικά στο ματς, το Στρατώνι αιφνιδίασε μετά το 5ο λεπτό με απανωτά τρίποντα, τρία σερί για την ακρίβεια και κατάφεραν να βάλουν από κάτω στο σκορ τους Σερραίους με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 15-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου προσπάθησαν να αλλάξουν τέμπο, όμως οι φιλοξενούμενοι παίρνοντας αρκετά γκολ-φάουλ ανέβασαν την διαφορά στους +13, με το σκορ να φτάνει το 17-30. Κάπου εκεί με rotation και τους Θόδωρο Δαλαγκόζη και Μπάμπη Σιδερίδη να πατούν παρκέ και πιο συγκεντρωμένη άμυνα, οι Ίκαροι έκαναν αντεπίθεση, μείωσαν σε 23-30, όμως δύο άστοχες επιθέσεις και ένα καλάθι του Στρατωνίου έφερε το 23-32 στο ημίχρονο.

Οι οδηγίες του coach Ποργιόπουλου στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο, οι Σερραίοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και τρέχοντας σερί 12-7 μείωσαν στο 35-39, εγκλωβίζοντας το περιφερειακό σουτ του αντιπάλου και έχοντας ταυτόχρονα αρκετές επιθέσεις με προσωπικές επιλογές και καλάθια με drive. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι, στο πρόσωπο του Μπάμπη Φώτογλου βρήκαν το σημείο αναφοράς στην επίθεση, καθώς βρήκε διαδρόμους και ελεύθερα τρίποντα και σε συνδυασμό με καλή άμυνα από Κακιούζη, Στρατή και Γρίψιο που θωράκισαν την ρακέτα, κατάφεραν να μειώσουν σε 45-47.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικές, με τους φιλοξενούμενους να βιάζονται στις επιθέσεις τους για να πάρουν διαφορά και να τελειώσουν το ματς, κάτι που αντιλήφθηκαν οι Ίκαροι και με οργανωμένες επιθέσεις και δύο τρίποντα ισοφάρισαν σε 51-51, 5΄20΄ πριν το φινάλε. Στα τελευταία λεπτά έβγαλαν στο παρκέ πάθος αλλά και μεγάλη ψυχραιμία και σοβαρότητα, βρήκαν πέντε μαζεμένους πόντους από τον Πέτρο Γρίψιο, ένα καλάθι από τον Γιάννη Κακιούζη, το μοναδικό στο δεύτερο ημίχρονο, πολύ σκληρή άμυνα και έφτασαν στο 59-51 1΄ πριν το τέλος τελειώνοντας το ματς και στα τελευταία δευτερόλεπτα απλά το Στρατώνι μείωσε στο τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 15-21, 23-32, 45-47, 59-54

Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου-Αγραφιώτης Ιωάν.

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Στέργιος Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης 2, Γρίψιος 8(2), Σιδερίδης, Γεωργιανός, Πιπίλιος, Τσέλιος, Φώτογλου 26(3), Γκούτζιας 2, Στρατής 2, Γκάτζιας 11(1), Θολιώτης, Κακιούζης 6.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Χατζούλης): Μητσάκης 10(2), Σπύρας 2, Πονόπουλος, Καραμανώλης 3(1), Δελλίδης 4(1), Στοΐτσης, Σαμαράς, Φλιάτης Ι. 4, , Φλιάτης Γ. 2 , Πολιτόπουλος 11(1), Δασκαλόπουλος 18(1).

Β’ Εθνική – 8η αγωνιστική

Μαχητές/Πειραματικό – “Χαρίλαος Τρικούπης” 62-67

Ερμής Λαγκαδά – ΓΑΣ Χαλκηδόνας 67-52

Ίκαροι Σερρών – Στρατώνι 59-54

Φάρσαλα – Γέφυρα 91-76

Αγρίνιο – Ευρώπη Πευκοχωρίου 59-70

Ασπίδα Ξάνθης – Ελίμεια 64-53

Καβάλα – Τιτάνες Παλαμά 101-64

Ρεπό: Ανατόλια

Keywords
Τυχαία Θέματα