Κάτω από το 7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενόψει αξιολόγησης

17:50 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υποχωρεί χαμηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο του 7% το ελληνικό 10ετές ομόλογο, ακολουθώντας τα πορτογαλικά και ιταλικά ομόλογα χαμηλότερα και προεξοφλώντας θετικές εξελίξεις στο θέμα της 2ης αξιολόγησης και του χρέους.

Η αγορά εκτιμά ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την 2η αξιολόγηση του προγράμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστικοποίηση των άμεσων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους μέχρι το τέλος του 2016.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης, το κυριότερο θέμα στην αγορά ομολόγων ήταν η νίκη του Φρανσουά Φιγιόν στο πρώτο γύρο των προκριματικών του συντηρητικού ρεπουμπλικανικού

κόμματος για την γαλλική προεδρία.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου που λήγει το 2027 βρισκόταν λίγο πάνω από το 7% για την μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας αλλά υποχώρησε κάτω από το 7% μετά τις 4 μ.μ., πιθανόν στον απόηχο της άτυπης ενημέρωσης του υπουργείου Οικονομικών ότι οι συναντήσεις των Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι σημειώθηκε ουσιαστική σύγκλιση σε όλα τα θέματα των συναντήσεων που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας κ. Σταθάκη και Δικαιοσύνης κ. Κοντονή με τους επικεφαλής των θεσμών, για τα χρηματοπιστωτικά και τη δικαιοσύνη.

Στις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, τόνισαν.

Την τελευταία φορά που η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε κλείσει κάτω από 7% ήταν τον Οκτώβριο του 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στη διάθεσή μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου είχε πέσει στο 3,707% το απόγευμα, έχοντας ανέλθει στο 3,878% νωρίτερα.

Παρόμοια πορεία ακολούθησε η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κρατικού ομολόγου που υποχωρούσε στο 2,049% το απόγευμα της Δευτέρας, έχοντας ανέλθει στο 2,142% νωρίς το πρωί.

Το κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία στις 4 Δεκεμβρίου συνεχίζει να προκαλεί αυξημένη μεταβλητότητα στα ιταλικά και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα