Καταστηματάρχες παραλίων ν.Λάρισας: «Μας τάραξαν στον έλεγχο»

13:20 20/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μας τάραξαν στον έλεγχο» απαντούν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στα παράλια του νομού Λάρισας σε όσους τους επικρίνουν ότι φοροδιαφεύγουν.

Ο Δημήτρης Χασιώτης πρ. του νεοσύστατου Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Ν.Λάρισας είπε στην ΕΡΤ Λάρισας:
«Βεβαίως και να γίνονται οι έλεγχοι, μας βοηθάνε να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, όμως το τί γίνεται τα Σαββατοκύριακα δεν περιγράφεται. Η αστυνομία με τα ηχόμετρα γράφει συνεχώς παραβάσεις,

που θεωρούμε ότι έχουν καθαρά και μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα. Μόνο τα Σαββατοκύριακα και αυτά πολύ λίγα πλέον, περιμένουμε να δουλέψουμε και ο κόσμος να διασκεδάσει. Είναι υπερβολικό αυτό που γίνεται. Επίσης, ελεγκτές από το ΙΚΑ, ελεγκτές από την Εφορία σαρώνουν τα παράλια. Τα Σαββατοκύριακα που έχει πολύ κόσμο, δουλεύουμε με πίεση για να εξυπηρετήσουμε τους πάντες και είναι λογικό να γίνονται και λάθη»

Ο κ.Χασιώτης έθεσε και το ζήτημα της τεράστιας γραφειοκρατίας για την έκδοση των σχετικών αδειών που επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να τοποθετούν τραπεζάκια ή ξαπλώστρες στην παραλία.

«Η σεζόν στα παράλια της Λάρισας είναι πολύ σύντομη και η καθυστέρηση για τις άδειες πολύ μεγάλη. Δεν προλαβαίνουμε να δουλέψουμε υπο αυτές τις συνθήκες», ανέφερε ο κ.Χασιώτης.

Ο νέος σύλλογος δραστηριοποιείται ενεργά εδώ και μόλις 2 μήνες και έχει αρχίσει σειρά επαφών με τις αρχές της περιοχής.
Την περασμένη Παρασκευή συζήτησαν με τον λαρισαίο υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη.
«Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή όσα αναλυθήκαν και δήλωσε διατεθειμένος να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των διοικητικών δομών των αντίστοιχων υπουργείων και του συλλόγου, ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μέλλον», ανακοινώθηκε απο τον Σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα