«Καταλύτης» η παρέμβαση πολιτών στους πλειστηριασμούς

18:07 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στους πλειστηριασμούς και των αλληλέγγυων που βρέθηκαν και σήμερα στο Ειρηνοδικείο Λάρισας όπου ήταν προγραμματισμένοι τέσσερις πλειστηριασμοί, ενός διαμερίσματος στον 1ο όροφο, μιας βιοτεχνίας και δυο αγροτεμαχίων 11 και 5 στρεμμάτων, είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση τους.

Στην αίθουσα είχαν προλάβει να μπούνε δυο συμβολαιογράφοι οι οποίοι μετά την παρέμβαση των μελών της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών που άρπαξαν απαραίτητα έγγραφα, αποχώρησαν μετά από λίγα λεπτά. Εκτός της αίθουσας τους ανέμεναν οι συνάδελφοι τους οι οποίοι αποφάσισαν

να αποχωρήσουν καθώς ήταν αδύνατη η εκτέλεση των πλειστηριασμών. Τα παραπάνω παρακολουθούσαν δυνάμεις της αστυνομίας που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Να σημειωθεί ότι στους σημερινούς πλειστηριασμούς ήταν και ένας μεταξύ ιδιωτών, για τον οποίο τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών έχουν τονίσει ότι δεν παρεμβαίνουν, παρά μόνο σε όσους αφορούν τράπεζες.

Στο μεταξύ η Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών με ανακοίνωση της για τους σημερινούς πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν αναφέρει τα εξής:

Και σήμερα Τετάρτη 20/9/2017 η Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας απέτρεψε τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας,

αποτρέποντας την μεταβίβαση του πλούτου και του μόχθου του Λαού προς τις τράπεζες και τους ξένους που τις διαφεντεύουν.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας με την συμμετοχή μελών της Λαϊκής ενότητας, του ΕΠΑΜ, αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές του κινήματος, αντιφασίστες όπως και -το πιο σημαντικό-οικογένειες θύματα των τραπεζών, πετύχαμε για μια ακόμη βδομάδα, την ματαίωση όλων των πλειστηριασμών στην πόλη μας.

Η επιτυχία του κινήματος τόσο στην Λάρισα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει αναγκάσει την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους θεσμούς, να οδηγηθούν σε πρωτοφανείς αυτοσχεδιασμούς και ανηθικότητες όπως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να καταφέρουν να αρπάξουν την λαϊκή περιουσία προς όφελος των τραπεζών.

Δεν θα τα καταφέρουν.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν θα περάσουν. Θα μας βρουν απέναντι

Keywords
Τυχαία Θέματα