Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2021

18:05 16/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2021, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ από την τηλεσυνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Το γεγονός σχολίασε, ο σύμβουλος της Λαϊκής Συπείρωσης, Βασίλης Ντακούμης, καθώς ήταν η τρίτη κατά

σειρά τηλεσυνεδρίαση, στην οποία ο Δήμαρχος δεν έδωσε το παρών. Η απάντηση, που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσία, Θάνος Θεοδώρου, ήταν ότι, “ο Δήμαρχος είναι εδώ, παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και επέλεξε να τοποθετηθεί στις δια ζώσης συνεδριάσεις. Δεν έχει μάθει να κρύβεται, να φεύγει και να αποφεύγει τοποθετήσεις για οποιοδήποτε θέμα.”

Ο ίδιος τόνισε, πως “οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν κατέθεσαν καμία πρόταση επί του προϋπολογισμού, παρότι ο νέος νόμος για τη λειτουργία των Δήμων δίνει τη δυνατότητα αυτή”, ενώ παραδέχθηκε, πως “ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, αλλά κατά τα άλλα είναι ίδιος με πέρυσι.”

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αριστ. Σαββάκης από την πλευρά του, χαρακτήρισε «γενικές» τις τοποθετήσεις των μειοψηφιών, οι οποίες αφορούσαν – όπως είπε – κυρίως τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και όχι του Δήμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από τα 17 εκ. ευρώ, που είναι επιχορηγήσεις, τα 27 εκ. ευρώ είναι επενδύσεις.

Οι μειοψηφίες

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Ιάσονας Αποστολάκης, αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό και αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο της παράταξής του, δήλωσε, πως “ξαναγυρνάμε σε μνημονιακές περιόδους, λόγω της μείωσης των πόρων σε Αυτοδιοίκηση, Υγεία, Παιδεία ενώ εκτιμάται, ότι οι Δήμοι θα πάρουν χρήματα από τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων, που έχει γίνει στα ακίνητα.”

Στην ίδια λογική – όπως είπε – είναι και ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου, ο οποίος στηρίζεται σε αυξημένα ανταποδοτικά τέλη. Ο ίδιος επέκρινε τη Δημοτική Αρχή, ότι “δεν αύξησε το ποσό, που θα διανεμηθεί σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, ενώ την ίδια ώρα, μειώνει κατά 50% τα ποσά που προορίζονται για δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.”

Ο επικεφαλής σύμβουλος της ΛΑΣ, Απ. Ριζόπουλος τόνισε, ότι “ο προϋπολογισμός για το 2021 δεν διαφέρει πολύ από τον περυσινό, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι περικοπές στους ΚΑΠ. Τα χρήματα για λειτουργικές δαπάνες δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις και δεν φτάνουν ούτε για τη μισθοδοσία. Είναι στρατηγική να αυξάνονται τα χρήματα, που πληρώνει ο κόσμος και μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις του κράτους”, επεσήμανε.

 

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα