Καστοριά: Διαμαρτυρία βουλευτή στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας

13:19 26/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν δέχονται καρκινοπαθείς για τις χημειοθεραπείες τους ή έγκυες γυναίκες για τις εξετάσεις τους, μόνο και μόνο επειδή είναι από την Καστοριά. Κάποιοι μάλιστα ζητούν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι test για τον κορωνοιό, ενώ γνωρίζουν πως αυτό γίνεται μόνο εάν κάποιος έχει συμπτώματα.

Με γραπτή ανακοινωσή της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία

Τελιγιορίδου τονίζει ότι επικοινώνησε  άμεσα τηλεφωνικά  με τον κ. Τσιόδρα τονίζοντας του, πως αυτό είναι απάνθρωπο, ανήθικο και αντισυνταγματικό. Η Καστοριά δε θα γίνει η σύγχρονη Σπιναλόγκα. Ο κ. Τσιόδρας συμφώνησε πως αυτό είναι απαράδεκτο και οι εξετάσεις ή οι θεραπείες πρέπει να συνεχιστούν κανονικά, με τα μέτρα ασφαλείας. Με διαβεβαίωσε πως το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Για το θέμα  ενημερώθηκε και ο Υπουργός Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας, το ΕΚΑΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Καταλήγει η κ. Τελιγιορίδου επισημαίνοντας ότι η  κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την Καστοριά στη δοκιμασία που περνάει και να στείλει άμεσα οδηγία στα νοσοκομεία ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι θεραπείες των ασθενών (καρκινοπαθείς κλπ.) από την Καστοριά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καστοριά, Διαμαρτυρία, ΕΟΔΥ, Υπουργείο Υγείας,kastoria, diamartyria, eody, ypourgeio ygeias