Ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (live)

12:32 26/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα εξ’ αποστάσεως.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ

Διανύουμε τις δυο πιο κρίσιμες εβδομάδες, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε και χαρακτήρισε συγκινητική τη συμμόρφωση των πολιτών με μικρές εξαιρέσεις.

Από σήμερα, όπως είπε, διακόπτονται οι πτήσεις της Aegean, με εξαίρεση μικρό αριθμό πτήσεων από και προς Βρυξέλλες.

Όπως

είπε έχουν ληφθεί μέτρα για τους πολίτες τρίτων χωρών στα ΚΥΤ και γίνεται έλεγχος από την ΕΛΑΣ. Εντός των περιμέτρων τους αναπτύσσονται υγειονομικές μονάδες για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων του κορονοϊού. Για τις 28 δομές, είπε πως ο έλεγχός τους περνά στο υπουργείο μετανάστευσης.
Διέψευσε ως fake news τη δημιουργία 28 νέων δομών και πως ό,τι γίνεται αφορά τις 28 υφιστάμενες.

Για την ενίσχυση του συστήματος, υπενθύμισε την ΠΝΠ για διάθεση όσων πόρων χρειαστούν για την αντιμετώπιση των αναγκών. Προσθέτουμε κρεβάτια ΜΕΘ, αναπνευστήρες και αναλώσιμα, είπε. Σήμερα ο συνολικός αριθμός ΜΕΘ φθάνει τις 813, εξ αυτών 695 δημόσιες, 118 ιδιωτικές, οι κλίνες για απλή νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό είναι 2113, ενώ το Παμακάριστος, το ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγα στο Αγ. Βαρβάρα, και το Αττικα στην Ελευσίνα νοσηλεύουν αποκλειστικά τέτοια περιστατικά, σημείωσε.

Όπως είπε μέσω των πρόσφατων προσλήψεων έχουν αναλάβει υπηρεσία 279 γιατροί, 1077 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ έχουν εγκριθεί 3285 προσλήψεις ξεπερνώντας τον αρχικό προγραμματισμό κατά 60%.

Για τις προμήθειες υλικών άμεσης ανάγκης, για τα οποία μαίνεται πόλεμος στην παγκόσμια αγορά, όπως είπε χαρακτηριστικά, το υπουργείο υγείας έχει προχωρήσει σε παραγγελίες. Το Σάββατο, όπως είπε η Ελλάδα παρέλαβε σημαντικές προμήθειες από την Κίνα και δωρεές , ενώ δωρεές έγιναν από κινεζικές επιχειρήσεις και από Έλληνες. Είναι σημαντική η συνεισφορά όσων μπορούν στον κοινό αγώνα, τόνισε και είπε πως όσοι κάνουν δωρεά απαλλάσσονται από το ΦΠΑ.

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων, είπε πως η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά καθώς παρατηρείται σημαντική επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά η περίμετρος στήριξης ατόμων και επιχειρήσεων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενημέρωση,enimerosi