Καλούν τους νέους εργαζόμενους τα εργατικά σωματεία της Σάμου

12:18 23/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συσκέψεις με θέμα «Δεν βολευόμαστε με τη «μισοδουλειά» και τη «μισοζωή» καλούν οι Διοικήσεις των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, όλους τους νέους που εργάζονται σε καφετέριες, φαστ-φουντ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, στο εμπόριο ή όπου αλλού την Παρασκευή 25 Μαίου στις 7 η ώρα το απόγευμα στο Καρλόβασι στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στην οδό Γοργύρας και στο Βαθύ , στο Εργατικό Κέντρο.
Θα συζητηθούν οι πηγές των εργασιακών προβλημάτων τους , σχετικά με τις αμοιβές,

τα ωράρια, τα επιδόματα κ.α .
«Σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση, και τα υπόλοιπα κόμματα που το υπηρετούν, εστιάζουν στη «μεταμνημονιακή εποχή» και τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, εμείς οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι με τη μαζική μας συμμετοχή στα σωματεία μας, στην απεργία και τις διαδηλώσεις μπορούμε να στείλουν ισχυρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.
Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα απευθύνονται στον καθένα μας προσωπικά αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στον κάθε κλάδο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του. Έχουν σαν στόχο την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Την «ανάπτυξη» για τα μονοπώλια» αναφέρει η ανακοίνωση των σωματείων και τέλος καλεί όλους να λάβουν μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαίου..

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα