Καλοκαίριασε με τη ΦΕΞ

07:46 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα διαφορετικό «ταξίδι» προτείνει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ) γι’ αυτό το Καλοκαίρι διοργανώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, επιλέγοντας παράλληλα πανέμορφους χώρους για να τις φιλοξενήσουν. Αρχή, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ΦΕΞ Πασχάλη Ξανθόπουλο στην ΕΡΤ Κομοτηνής, γίνεται με το 11ο Festival Animation

στην Ξάνθη (Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 Ιουνίου ) στην αυλή με τα χαμάμ. «Η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων παρουσιάζουν το 11o FESTIVAL ANIMATION στην Ξάνθη. Το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του animation να δουν νέες παραγωγές και αφιερώματα σε εξαιρετικούς animators».

Από το πλούσιο πρόγραμμα ξεχωρίζει η Μουσική κατασκήνωση ΦΕΞ στα Άβδηρα (25 Ιουλίου – 4 Αυγούστου στις μαθητικές κατασκηνώσεις στα Άβδηρα Ξάνθης) όπου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για μουσικά όργανα, φωνή και θεωρητικά της Ανατολικής Μουσικής.

«Για τη συμμετοχή στα workshops δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικού οργάνου. Στα παραπάνω μπορούν να πάρουν μέρος μουσικοί (της κλασικής δυτικής μουσικής, παραδοσιακής, λαϊκής), εμπειροτέχνες μουσικοί, ιεροψάλτες, φίλοι και απλοί ενδιαφερόμενοι. Τα τμήματα θα δημιουργηθούν ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων» εξηγεί ο κος Ξανθόπουλος. Τις τρεις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη, στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης, εκεί εκατοντάδες νέοι και νέες με τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου τους, θα χορέψουν στο άκουσμα των δημοτικών τραγουδιών της πατρίδας μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Συναυλία «Βαλκανικοί Δρόμοι» την Τέταρτη 31 Αύγουστου στις εννέα το βράδυ, καθώς έχει επιλεγεί να δοθεί στην Κατοικία του καπνεμπόρου Αμέτ Γιουσούφ Ογλού, στην παλιά Χρύσα – Ξάνθης.

Keywords
Τυχαία Θέματα