Χανιά: Σείστηκε ο Αποκόρωνας … Μίκης: “ Είναι η ομορφότερη μέρα της ζωής μου”

23:39 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια συγκινητική και ξεχωριστή βραδιά εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αποκορώνου στον Μίκη Θεοδωράκη, στο πέρας της οποίας εμφανώς συγκινημένος έκανε λόγο, για την “ομορφότερη μέρα της ζωής μου”.

Με την άφιξη του παγκόσμιου Έλληνα μουσικοσυνθέτη το πέτρινο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” σείστηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των 1500 και πλέον όρθιων παρισταμένων, με τον καλλιτεχνικό όμιλο “ο Αποκόρωνας” να του

αποδίδει το ριζίτικο “Μυρίζουν οι βασιλικοί”, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη, Αποκορώνου επέδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Αποστολάκης,με την αντιδήμαρχο Τερεζάκη Ειρήνη να συντονίζει την εκδήλωση και να καλωσορίζει τον Μίκη Θεοδωράκη με την μαντινάδα : οι στράτες του αποκόρωνα απόψε στολιστήκαν στον άρχοντα της μουσικής κι αυτές υποκλιθήκαν.

Το χρυσό κλειδί του Αποκόρωνα και ένα μεγάλο ασημένιο μαχαίρι παρέδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης στον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Μίκη να λέει “μη με σφάξεις”, βλέποντας το μαχαίρι έξω από το θηκάρι, σκορπίζοντας το γέλιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης του προσέφερε ένα βουργιάλι(κρητικό σακούλι) με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και μια κρητική κατσούνα.
Στην ομιλία του ο κ. Κουκιανάκης ανέφερε ότι “ ο μεγάλος Έλληνας, παγκόσμιος μουσικοσυνθέτης, πατριώτης και αντιστασιακός είναι μαζί μας απόψε και ένα μεγάλο ευχαριστώ βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς μας, για την προσφορά στον τόπο, που πάντα ήταν συνυφασμένη με τους αγώνες και τα πάθη του λαού μας.”
Συνεχίζοντας ο κος Κουκιανάκης αποκάλεσε τον Μίκη Θεοδωράκη “Σύμβολο του Ελληνισμού” λέγοντας:
“Κάποτε ο Μίκης είχε πει : “ Από όλα τα είδη της ζωής ποιο είναι αυτό που αντέχει περισσότερο στο χρόνο; Η πνευματική, το πνευματικό δημιούργημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα