Καλαμάτα: Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το Φεστιβάλ Δρόμου

13:25 31/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα μετά την απόφαση του δεύτερου να ανακαλέσει την άδεια του «Φεστιβάλ Δρόμου». Με νέα ανακοίνωσή της χθες η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως: » εισπράττοντας αυτήν την ευρύτατη κατακραυγή για την αυταρχική του ενέργεια, ο δήμαρχος Καλαμάτας έχασε την ψυχραιμία

του. Ο εκνευρισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Οι προοδευτικοί πολίτες της πόλης έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους!»

Νωρίτερα ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «Συμπολίτες μου, Βαθμολογείσθε με «άριστα» για τις ύβρεις που εμπεριέχονται στην ανακοίνωσή σας («εμπάθεια», «υποκρισία», «αυταρχισμός», «παιδονόμος» κ.λπ.), για τις οποίες πάντοτε έχετε – ως γνωστόν – ευρηματικότητα και καλή επίδοση.
Με τις ύβρεις, όμως, ούτε «ψηφαλάκια» μαζεύετε, ούτε τους «δικούς» σας προστατεύετε, ούτε την αλήθεια συσκοτίζετε.
Και η αλήθεια είναι πως εκατοντάδες συμπολίτες μας έφτασαν στα όριά τους με τον εκκωφαντικό θόρυβο το βράδυ της Παρασκευής, τρεις μηνύσεις υποβλήθηκαν από την Αστυνομία στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, κάθε συμφωνία και κάθε υπογραφή παραβιάσθηκε και κάθε έννοια αλληλοσεβασμού ποδοπατήθηκε.
Δε νομίζετε πως σε μία χώρα όπως η δική μας, με μύρια όσα προβλήματα, με διαλυτικά φαινόμενα και δυσλειτουργία σχεδόν κάθε θεσμού, πρέπει – επιτέλους – εκτός από τις ύβρεις να ασκείται και πολιτική με επιχειρήματα και προσήλωση στο κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον;
Και η αλήθεια είναι πως, υποστηρίζοντας (εσείς και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) όλα όσα εξοργιστικά, παράνομα και παράτυπα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετείτε.
Όσο για το Φεστιβάλ, εμείς που το βοηθήσαμε σε όλη τη δεκάχρονη πορεία του, μπορούμε να συνεχίσουμε, με προϋπόθεση βέβαια τη συνεννόηση, τον αλληλοσεβασμό και την τήρηση των υπογραφών μας.

Ως προς το σεβασμό στους δεκάδες νεκρούς από τις πυρκαγιές και την αλληλεγγύη προς τους πληγέντες, είναι καλύτερα αυτά τα θέματα εσείς να μην τα θίγετε».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα