Καλιφόρνια: Εκατομμύρια στερέματα στις φλόγες - Έξι νεκροί και επτά αγνοούμενοι (Photos/Video)

Για την κατάσβεση επιχειρούν 36.000 (!) πυροσβέστεςΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 36.000 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με μια από τις πλέον καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια ελπίζουν ότι οι ηπιότεροι άνεμοι που φυσούν σήμερα θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν αναχώματα για να περιορίσουν τις φλόγες.

Έξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και επτά ακόμα αγνοούνται από την περασμένη Πέμπτη. Πάνω από 800 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 37.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε

420.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι υπήρξε κάποια πρόοδος χθες, έχοντας δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 23% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 17 πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την πολιτεία αυτή τη στιγμή, τις οποίες τροφοδοτούν η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και η προγιαγιά τους που χάθηκαν ενώ προσπαθούσαν να προστατευτούν κάτω από μία βρεγμένη κουβέρτα.

Ολόκληρες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Κέσγουικ στα περίχωρα του Ρέντινγκ, καταστράφηκαν καθώς οι κάτοικοι τις εγκατέλειψαν σε μια χαώδη κατάσταση προσπαθώντας να σωθούν. Χθες, οι αρχές επέτρεψαν σε ορισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αν και η διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης συνεχίζει να ισχύει ακόμα για 37.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Συνολικά, οι δασικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής Δύσης έχουν κατακάψει 18,4 εκατ. στρέμματα φέτος, 24% περισσότερα από το μέσο όρο των εκτάσεων που κάηκαν την ίδια περίοδο κατά την περασμένη δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών.

Οι αρχές στην Καλιφόρνια έχουν αναφέρει πως σπάνια έχουν δει πυρκαγιές τόσο έντονες και μη προβλέψιμες. Σε πολιτειακό επίπεδο, οι δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει σχεδόν 1,64 εκατ. στρέμματα από τον Ιανουάριο, που είναι η μεγαλύτερη εδώ και μία δεκαετία έκταση για την περίοδο από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την υπηρεσία CalFire.

ΗΠΑΚαλιφόρνιαθύματαπυρκαγιέςεκτάσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα